Poluarea urbana din unitatile de panificatie-patiserie

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE ... ...pag. 5
I. PARTEA TEORETICA ... . ..pag. 7
CAP. 1 DOCUMENTARE. ASPECTE TEHNOLOGICE . . . pag. 7
1.1. Poluarea urbana ... .pag. 7
1.2. Surse de deseuri din unitatile de panificatie-patiserie . . pag. 12
1.2.1. Zgomotul ... . . ...pag. 15
1.2.2. Apele uzate... . . pag. 16 
CAP. 2 CADRU LEGISLATIV. ASPECTE INSTITUTIONALE . . pag. 18
Ordin nr. 8/2014 .. . .pag. 18
Legea nr. 278/2013 . ..pag. 22
Productia primara . pag. 29
Cerinte generale de igiena .. ..pag. 33
II. PARTEA APLICATIVA .. pag. 35
CAP. 3 TRATAREA DESEURILOR DIN INDUSTRIA PANIFICATIEI-PATISERIEI pag. 35
3.1. Tratamentul primar ... .. ... pag. 35
3.1.1. Selectionarea . ..pag. 37
3.1.2. Separarea grasimii, unsorii si a uleiului(GUU) ...pag. 38
3.1.3. Acidifierea . . pag. 39
3.1.4. Flocularea ... .. ...pag. 39
3.1.5. Coagularea . ... ... pag. 39
3.1.6. Sedimentarea si clasificarea .. . .. ...pag. 39
3.1.7. Flotatia aerului dizolvat ... pag. 40
3.2. Tratarea biologica .. . .. .pag. 40
3.2.1. Tratarea aeroba . ... .. . .pag. 41
3.2.2. Tratarea biologica anaeroba .. . ..pag. 43
3.3. Controlul poluarii aerului . .pag. 44
3.3.1. Praful .. .pag. 44
3.3.2. Agentul frigorific ... .. pag. 44
3.4. Gestionarea deseurilor solide .. ..pag. 44
CAP. 4 DATE DESPRE TRATAREA DESEURILOR DIN INDUSTRIA 
DE PANIFICATIE-PATISERIE DIN MUNICIPIUL ARAD pag. 46
III. CONCLUZII . . pag. 48
BIBLIOGRAFIE . .pag. 49


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Industria panificatiei si patiseriei, la fel ca si oricare alta industrie din domeniul alimentar, produce un anumit numar de poluanti. Acesti poluanti nu se pot numi chiar periculosi, toxici, sau nocivi, dar participa intr-o oarecare masura la poluarea mediului inconjurator si au un impact negativ asupra omului si animalelor. 
Fabricarea produselor de panificatie si patiserie au in componenta lor diverse materii prime care trebuie procesate inainte de a forma un produs finit, din procesul de obtinere rezultand diversi poluanti, diverse deseuri, ape uzate si poluarea fonica.
In timpul procesarii produselor de panificatie, utilajele folosite produc un zgomot puternic, care poate afecta, in timp, auzul muncitorilor, dar care poate fi deranjant si pentru locuitorii din apropierea unei asemenea fabrici sau brutarii.
Deseurile din industria panificatiei contin niveluri ridicate de materii organice, grasimi, uleiuri, unsori si substante solide, care sunt tratate prin metoda de tratament anaerob.
'' Poluarea urbana produsa de unitatile de panificatie-patiserie'' prezinta, intr-o oarecare masura, tipurile de poluanti care sunt rezultati din procesele de fabricare atat a produselor de patiserie, cat si a celor de panificatie, cu toate ca nu se tin evidente sau statistici anuale ale numarului de poluanti deoarece se considera ca nu se produc poluanti intr-atat de periculosi incat sa aibe un impact puternic si daunator asupra mediului inconjurator si asupra cetatenilor.
Prin aceasta lucrare, am incercat sa evidentiez ca exista o parte din procesul de fabricare a produselor de patiserie si panificatie, care afecteaza mediul inconjurator, prin poluarea aerului, apelor, prin poluare fonica, deseuri, si ca, si industria panificatiei necesita o oarecare atentie si grija din partea noastra, deoarece suntem expusi zilnic la o astfel de poluare.
Consider ca este necesara si obligatorie efectuarea unor statistici lunare la toate fabricile din industria panificatiei dintr-o zona urbana, de exemplu, Arad, aceste statistici presupunand a se efectua conform legislatiei si reglementarilor in vigoare, si constand in monitorizarea deseurilor, apelor reziduale si a poluantilor rezultati din cosurile utilizate pentru evacuarea fumului de la cuptoarele de coacere.
Lucrarea este impartita in trei parti, prima parte reprezentand partea de documentare, care contine un numar de doua capitole, capitolul 1 si 2, si prezinta o documentare si aspecte tehnologice despre poluarea urbana, despre sursele de deseuri din industria panificatiei, dar si despre cadrele legislative in vigoare, care fac referire la poluarea urbana, procesarea materiilor prime si auxiliare pentru obtinerea de produse de panificatie-patiserie, cea de-a doua parte reprezinta partea aplicativa, care contine un numar de doua capitole, capitolul 3 si 4, si aici sunt descrise cum sunt tratate deseurile din industria panificatiei, procesele si procedeele de tratare, pretratare, filtrare si gestionare, dar si date despre tratarea deseurilor din Municipiul Arad, iar partea a treia, reprezinta concluziile acestei lucrari privind tratarea deseurilor din industra panificatiei-patiseriei, dar si gestionarea lor.
Capitolul 4, denumit '' Date despre tratarea deseurilor din industria de panificatie-patiserie din Municipiul Arad'' , contine informatii despre cum ar trebui sa fie tratate deseurile din industria panificatiei si despre faptul ca in Municipiul Arad, cel putin, nu se tin evidente ale deseurilor, poluantilor si apelor reziduale rezultate in urma procesarii produselor de panificatie-patiserie dintr-o unitate de panificatie-patiserie.
In aceasta lucrare, am incercat sa evidentiez faptul ca desi se cunosc numarul de poluanti, de deseuri si de ape uzate de la o astfel de unitate, nu se efectueaza nici o inregistrare a acestor date si nu se cunosc cu exactitate nici procentajele de poluare de la o astfel de unitate, si ce impact au asemenea poluanti asupra mediului inconjurator dar si asupra locuitorilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Poluarea urbana din unitatile de panificatie-patiserie.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

[1] http://www.ecomagazin.ro/poluarea-aerului-in-asezarile-urbane/
[2] www.qreferat.com/referate/geografie/FACTORI-POLUANTI-AI-SOLURILOR533.php
[3] www.referateonline2.com/poluarea-mediului-ref4479.html
[4] www.referate.ro-Surse_de_poluare_a_mediului_inconjurator_8e7df.html 
[5] http://documents.tips/download/link/valorificarea-subproduselor-si-minimizarea-deseurilor-din-industria-panificatiei
[6] Manual ''Tehnologii si calitate in panificatie'' , Daniela Maria DIACONESCU, Editura Univeristatii ''Aurel Vlaicu'' Arad, 2012
[7] http://www.dreptonline.ro/legislatie/ordin_8_2014_modificare_ordin_ANPC_392_2013_conditii_operatori_economici_comercializeaza_produse_panificatie_teritoriul_romaniei.php
[8] http://www.dreptonline.ro/legislatie/ordin_8_2014_modificare_ordin_ANPC_392_2013_conditii_operatori_economici_comercializeaza_produse_panificatie_teritoriul_romaniei.php
[9] http://legestart.ro/legislatie-legea-nr-2782013-privind-emisiile-industriale/
[10] http://www.legex.ro/Hotararea-924-2005-53207.aspx
[11] Manual ''Ecologie si protectia mediului'', Lucian HALMAGEAN


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!