Posibilitati de Finantare a IMM-urilor in Romania

Extras din licenta Cum descarc?

1. Introducere
Intreprinderile mici si mijlocii (cunoscute generic sub abrevierea de IMM-uri) nu au beneficiat dintotdeauna de importanta necesara la nivel national (anumite masuri legislative nu au facut decat sa le asigure partial supravietuirea in piata) sau la nivel international. 
In momentul in care s-a demonstrat ca existenta IMM-urilor isi pune amprenta asupra economiei fiecarei tari, a inceput sa li se acorde si acestora o importanta mai mare. 
IMM-urile au capacitatea de a se adapta usor la schimbarile de mediu si de a fi mai flexibile decat companiile multinationale. Intr-un mediu profesional in care isi desfasoara activitatea mai putine persoane implementarea unor modificari este mai usor de realizat, spre deosebire de o companie cu un numar mare de angajati, acolo unde este nevoie de mai mult timp pentru a se opera modificari.
Dupa Revolutia din decembrie 1989, a inceput din nou sa se practice finantarea intreprinderilor, fiind nevoie la acea data de sporirea capitalului circulant, care se afla la un nivel nesatisfacator in cazul majoritatii firmelor din Romania.
In acea perioada, resursele proprii ale firmelor romanesti nu erau capabile sa produca singure capitalul necesar desfasurarii activitatii in conditii optime. 
IMM-urile reprezinta un motor puternic al economiei si se considera ca ele au cel mai mare potential de a crea locuri de munca. Ele ofera, totodata, sansa persoanelor care si-au pierdut un loc de munca sa incerce o afacere pe cont propriu, acest lucru fiind posibil in acest moment prin obtinerea de fonduri europene. Exista programe care ofera finantare partiala, in anumite domenii finantarea putand ajunge pana la 100%. 
IMM-ul reprezinta o alternativa viabila pentru persoanele care si-au pierdut locul de munca si care beneficiaza de o suma de inceput pentru a-si deschide o afacere, dar poate sa fie si o oportunitate pentru cei care nu au un loc de munca, dar care urmeaza un curs de reprofilare si acceseaza apoi fonduri europene pentru a munci pentru propria firma.
IMM-urile sunt sprijinite puternic la ora actuala si de catre Comisia Europeana care, in anul 2008, a promulgat ,,Legea privind intreprinderile mici". ,,Legea privind intreprinderile mici promulgata astazi este un pas facut catre o Europa a antreprenorilor, cu mai putina birocratie si mai multe sanse de afirmare pentru cele 23 de milioane de IMM-uri din Europa. Scopul acesteia este de a ajuta micile intreprinderi sa prospere si sa ofere celor mai bune dintre ele o rampa de lansare pentru a ajunge campioni la nivel mondial. Legea privind intreprinderile mici este o piatra de hotar cruciala in implementarea Strategiei de la Lisabona pentru crestere si locuri de munca", declara atunci presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso 
Dezvoltarea tehnologiei si utilizarea tehnologiilor informationale au contribuit si ele la reorientarea catre IMM-uri, intreprinderile medii si mici fiind deosebit de necesare in contextul aparitiei comertului electronic. 
IMM-urile s-au dezvoltat odata cu tehnologia si au produs schimbari in ceea ce priveste practicile economice si in cele de management. Odata cu dezvoltarea lor, s-a creat si o relaxare in privinta accesului la surse de finantare cat mai diverse si mai avantajoase. 
Cu timpul, marile companii si-au schimbat si ele pozitia fata de IMM-uri, incepand sa colaboreze cu acestea, creand retele si aliante strategice cu ele, desi este considerat unanim ca relatiile pe care firmele mari le stabilesc cu intreprinderile mici si mijlocii sunt in special informale, oportuniste si temporare si mai putin de lunga durata si reglementate de un contract.
Relatia dintre companii si IMM-uri, care tinde sa fie, dupa cum am precizat, informala si temporara, este influentata si de specificul IMM-urilor, acestea neghidandu-se dupa concepte precum cultura organizationala si fiind axate mai mult pe procedurile birocratice, datorita carora exista, in mare masura. 
Au fost depistati mai multi factori care au cauzat patrunderea cu intarziere a IMM-urilor pe pietele globale si implementarea in cadrul lor a strategiilor care sa le permita utilizarea comertului electronic ca pe un avantaj competitiv. Le prezentam, dupa cum urmeaza:


Fisiere in arhiva (1):

  • Posibilitati de Finantare a IMM-urilor in Romania.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!