Potentialul Ecoturistic al Raionului Rezina

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 3
Capitolul I. Caracterizarea generala a raionului Rezina 5
1.1. Asezarea geografica 5
1.2.Caracterizarea cadrului natural: 5
1.2.1. Clima 5
1.2.2. Relief 6
1.2.3. Apele 6
1.2.4. Specificul lumii animale si vegetale 7
1.3. Populatia 8
1.3.1. Componenta nationalitatilor 9
1.4. Aspecte economice ale raionului 9
Capitolul II. Aprecierea potentialului turistic a raionului 15
2.1. Descrierea obiectivelor si repartitia lor spatiala 15
2.2. Situatia la zi a obiectivelor 25
Capitolul III. Rezina - destinatie ecoturistica 28
3.1. Factorii care favorizeaza dezvoltarea ecoturismului 28
3.2. Principii ecoturistice in regiune 29
3.3. Scurta caracteristica a obiectivelor 32
Capitolul IV. Probleme si perspective 41
4.1. Problemele dezvoltarii ecoturismului in raionul Rezina 41
4.2. Perspectivele dezvoltarii ecoturismului in raionul Rezina 46
Concluzii 48
Bibliografie 49
Anexe 50


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea temei: Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum cea desfasurata in alte sectoare-chei din economia mondiala.Pentru valorificarea unui teritoriu sau regiuni avem nevoie de cercetari, de asemenea trebuie amintit faptul ca in Republica Moldova analizele geografice ale unor spatii cu vocatie turistica mai mult sau mai putin pronuntata, sunt inca destul de reduse si lucrarea de fata poate constitui inca un studiu care sa completeze lipsurile in acest domeniu - la o scara de analiza mai amanuntita, ce are legatura cu tema lucrarii alese de mine si potentialului ecoturistic al unei parti din Republica Moldova si anume raionul Rezina care este putin cunoscut de catre populatie.
Scopul: Am elaborat acesta teza din mai multe motive. Motiv important al analizei potentialului ecoturistic din raionul Rezina este acela ca eu sunt originar din aceasta regiune si potentialul zonei respective imi este intr-o mare masura cunoscut. Activitatea turistica are un caracter dinamic, ea modificandu-se odata cu schimbarile ce au loc in cadrul economiei nationale. 
Obiectivele urmarite:
- Studierea bibliografiei la tema data;
- Analiza indicatorilor statistici ce reflecta numarul de turisti veniti in raionul Rezina;
- Cercetare in teren 
Este cunoscut faptul ca raionul Rezina este totusi o zona care se poate constitui intr-un areal cu vocatie turistica datorita mai multor obiective atat naturale: valea fluviului Nistru, grotele din apropiere, etc., cat si rezervatiile peisagistice existente, si cele antropice cu manastirile din zona.
Prezenta teza de licenta cuprinde patru capitole in care este prezentat posibilitatile turismului si anume a ecoturismului in localitatea Rezina atat local cit si national.
In CAPITOLUL I. "Caracterizarea generala a raionului Rezina" se detaliaza aspecte ale asezarii geografice a raionului, caracterizarea cardrului natural prin prisma reliefului, climei, apelor, florei si faunei. De asemenea in acest capitol este descrisa si analizata situatia social - economica a raionului.
In CAPITOLUL II. "Aprecierea potentialului turistic a raionului " ,am descris principalele obiective turistice din regiune si am analizat situatia lor la momentul actual.
CAPITOLUL III. "Rezina - destinatie ecoturistica" cuprinde informatii despre factorii si principiile ecoturistice din raion precum si caracterizarea principalelor obiective ecoturistice. 
In CAPITOLUL IV. ,,Probleme si perspective" se analizeaza deficientele prezente in raion si planurile pe viitor.
Teza este structurata in 51 pagini
CAPITOLUL I. CARACTERIZAREA GENERALA A 
RAIONULUI REZINA.
1.1. Asezarea geografica. 
Raionul Rezina este situat in partea de Nord- Est a Republicii Moldova, pe malul drept al riului Nistru, pe o lungime de circa 50 km, la 98 km de municipiul Chisinau. Raionul a fost infiintat la 11 noiembrie 1940. Raionul are o suprafata totala de 621.79 km2. Se invecineaza la Nord-Est cu raionul Soldaneti si Unitatea teritoriala din stanga Nistrului; cu raionul Telenesti in partea de Nord-Vest si la Sud cu raionul Orhei.
Prin asezarea sa geografica, teritoriul raionului Rezina face parte din Podisul Nistrului al Republicii Moldova, fiind brazdat, in partea de Nord, de Valea Rezinei. Relieful raionului Rezina dispune de resursele minerale de pietris, nisip, lut, piatra si materie prima pentru fabricarea cimentului.
1.2. Caracteristica cadrului natural.
1.2.1. Clima.
Asezat pe trei terase formate de malul abrupt al Nistrului, raionul are o clima calda, temperata, influentata de clima Carpatilor estici si a Cimpiei Ucrainene. Temperatura medie anuala, in aceasta zona, oscileaza intre 8-9 grade C; iarna, atingind uneori minus 20-25 grade, vara +35-40 grade. In prezent clima din aceasta zona a Nistrului a devenit mai calduroasa decit in secolul trecut. Faptul se explica, dupa cum se stie, prin evolutia calduroasa a climei in Europa de Vest si de Est, schimbarea temperaturii fiind determinata de diferiti factori naturali si umani.
1.2.2.Relieful.
Teritoriul raionului Rezina este amplasat pe Podisul Nistrului. Relieful specific reprezinta un teritoriu deluros, puternic fragmentat de o retea deasa de vai si vilcele adinci, ravene. Interfluviile au aspect de lanturi de dealuri, pe alocuri sint inguste si in forma de creste. Se intilnesc numeroase dealuri reziduale, ce au forma de cupola. De o frumusete rara sint defileele de la Saharna si Tipova care atrag numerosi turisti. Sint active procesele de eroziune,procesele carstice, pe alocuri au loc alunecari de teren care au un efect negativ asupra cadrului natural cit si asupra dezvoltarii turismului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Potentialul Ecoturistic al Raionului Rezina.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!