Potentialul Turistic al Comunei Runcu Dambovita

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 3
CAPITOLUL I - TURISMUL RURAL ROMANESC 6
1.1. Contextul istoric al turismului rural romanesc 7
1.2. Valorile satului romanesc si ale potentialului sau turistic 9
1.2.1. Aprecieri referitoare la localitatile rurale cu vocatie turistica 9
1.2.2. Potentialul turismului rural romanesc 10
1.3. Prioritati ale turismului rural romanesc 11
CAPITOLUL II - VALORIFICAREA POTENTIALULUI TURISTIC AL JUDETULUI DAMBOVITA 13
2.1. Localizarea si caracterizarea zonei 13
2.2. Potentialul turistic al zonei 16
2.3. Analiza echipamentelor existente si a ofertei de servicii 18
CAPITOLUL III - TURISMUL RURAL IN COMUNA RUNCU 19
3.1. Cadrul istoric si geografic al comunei Runcu 19
3.2. Ritualuri legate de ocupatiile runcenilor 28
A. Cresterea animalelor - pastoritul 28
B. Vanatul - tradttie si prezent 29
C. Mestesugurile 30
3.3. Obiective turistice 33
3.4. Unitati de cazare in Runcu 40
3.5. Analiza SWOT a turismului rural in comuna Runcu 44
CONCLUZII SI RECOMANDARI 46
ANEXE 48
BIBLIOGRAFIE 50


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Teritoriul tarii noastre prezinta o mare varietate de valori cultural istorice - arta populara, etnografie, folclor, traditii, vestigii istorice - un cadru natural armonios imbinat, cu un fond peisagistic variat si pitoresc. Toate acestea se constitue intr-un valoros potential turistic si in certe valente ale turismului rural romanesc. Aparute si dezvoltate pe cele mai variate forme de relief, inca din vremea traco-dacilor, asezarile rurale romanesti au pastrat si mai pastreaza inca in buna masura datinile si obiceiurile stravechi, un bogat si variat folclor, elemente originale de etnografie si artizanat, ce pot fi valorificate turistic in cadrul unei strategii de organizare si dezvoltare a turismului rural.
In prezent se acorda o importanta deosebita turismului rural atat in literatura de specialitate, cat si in practica. Turismul rural romanesc dispune de un mare viitor, el aflandu-se intr-o stransa conexiune cu celelalte forme de turism: turismul de circuit, de tratament balnear, de odihna, de weekend. 
Avand in vedere faptul ca circulatia turistica interna scazuta este datorata in principal existentei unei ponderi din ce in ce mai mari a populatiei cu venituri mici si deci indisponibile pentru parcticarea turismului, strategia de dezvoltare a produsului turistic in urmatorii ani va acorda o atentie sporita dezvoltarii acestei forme de turism cu adresabilitate acestei categorii de populatie. In acest sens se impune turismul rural care, pe langa a fi la moda, prezinta si o latura sociala importanta datorita preturilor mai mici si specificului acestuia, in cea mai mare parte turism familial, turism de camping si turism de tineret.
Urmarindu-se unele interdependente intre parte si intreg, lucarea de fata prezinta cateva consideratii privind perspectiva turismului rural in contextul general al turismuli romanesc. 
Se pleaca de la premisa ca turismul rural este o forma distincta, cu o anumita specificitate, care ii permite o anumita miscare proprie, dar in acelasi timp, evolutia sa se gaseste sub influenta legilor pietei turistice, a unor masuri generale de politica in domeniul turismului.
Lucrarea de licenta "Turismul rural in comuna Runcu", este structurata in trei capitole. Primul capitol, intitulat "Turismul rural romanesc" cuprinde aspecte privind contextul istoric al turismului rural romanesc, valorile satului romanesc si ale potentialului sau turistic, precum si prioritati ale turismului rural romanesc. 
In cel de-al doilea capitol, denumit " Valorificarea potentialului turistic al judetului Dambovita", am prezentat judetul Dambovita atat din punct de vedere al localizarii cat si prin prisma potentialului turistic al zonei, iar in subcapitolul 2.3 am evidentiat analiza echipamentelor existente si a ofertei de servicii.
In ultimul capitol, " Turismul rural in comuna Runcu ", am realizat o descriere a comunei Runcu privind cadrul geografic si istoric, dar si ritualurile legate de ocupatiile runcenilor (pastoritul, vanatul, mestesugurile). De asemenea, am realizat o analiza SWOT a turismului rural in aceasta comuna si am scos in evidenta atat potentialul turistic natural al acestei zone cat si cel antropic, inclusiv obiectivele turistice din imprejurimi. La finalul acestei lucrari am prezentat doua unitati de cazare prezente in comuna Runcu.
Este necesar sa se scoata in relief rolul revitalizator al turismului rural in zonele rurale, impiedicand depopularea si creand venituri suplimentare pentru populatie. Turismul rural este un factor important de dezvoltare economica, sociala si umana pentru lumea rurala si este, in acelasi timp, o alternativa la vacantele obisnuite.


Fisiere in arhiva (1):

  • Potentialul Turistic al Comunei Runcu Dambovita.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!