Potentialul Turistic al Judetului Braila

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere
Scopul si metodele utilizate in realizarea lucrarii de licenta
Cap. I - Istoricul cercetarilor judetului Braila. Scurt istoric al judetului Braila
Cap. II - Elemente de favorabilitate ale cadrului natural in judetul Braila
II.1. Relieful
II.2. Clima
II.3. Reteaua hidrografica
II.4. Vegetatia si fauna
II.5. Solul
Cap. III - Obiective turistice in judetul Braila
III.1. Rezervatii si monumente ale naturii
III.2. Statiuni balneoclimaterice
III.3. Edificii religioase
III.4. Monumente istorice, arheologice si de arta
III.5. Institutii de cultura si arta
III.6. Etnografie si folclor
III.7. Zone de agrement
Cap. IV - Infrastructura care deserveste turismul judetului Braila
IV.1. Unitati de cazare si capacitati de cazare aferente
IV.2. Cai de acces 
Cap. V - Fluxuri turistice
Concluzii
Bibliografie


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Scopul si metodele utilizate in realizarea lucrarii de licenta
Braila, ''starea de legenda a Dunarii, ''cum o numea Fanus Neagu, este inima vie a Dunarii si a Baraganului, ceea ce ii confera, de la inceput, o prezenta specifica in concertul oraselor tarii.
Dintre toate orasele de pe Dunare, Braila se infatiseaza, cu simetria radiar-concentrica a strazilor si bulevardelor, unica in tara, ca un amfiteatru care priveste spre apele fluviului.
Braila este ultimul port al zonei navigabile a Dunarii, dispunand de o favorabila localizare la confluenta celor mai importante cai de transport comercial. Merita mentionata si proximitatea fata de Bucuresti, Litoralul Marii Negre si Valea Prahovei.
Orasul, cu vechi traditii istorice si culturale, innoit profund in anii puterii populare, lasa vizitatorului frumoase impresii prin vestigiile trecutului, prin dezvoltarea sa industriala din ultimele doua decenii, prin via activitate portuara, prin intensa activitate cultural-istorica.
Alegerea spre studiu a judetului Braila a necesitat o buna cunoastere a zonei, a componentelor de baza a acestui mediu geografic, bine individualizat in cadrul Campiei Romane.
In elaborarea acestei lucrari am parcurs cele trei etape de intocmire ale unei lucrari: documentare, cercetare, redactare, iar metodele folosite sunt cele statistice, de colectare, de analiza a parametrilor si infrastructurii turistice, chestionare, dar si metode geografice de caracterizare si evidentiere a cadrului natural si al obiectivelor turistice.
Lucrarea este structurata in functie de particularitatile mediului geografic, particularitati existente in zona, favorabile dezvoltarii turismului, dar si in functie de aspectele turistice, destul de numeroase si interesante.
A fost consultata o vasta bibliografie privind cadrul natural si obiectivele turistice, care, coroborata cu datele existente in anuarele de statistica, au promis o buna analiza a turismului judetului Braila.
Marele nostru geograf, George Valsan spunea: ,,Geografia tarii trebuie sa inceapa cu geografia locului natal, ale carui elemente proaspete, pline de imagini si de simtire exista in sufletul fiecarui copil. Prin cunoasterea tinutului natal formezi <alfabetul geografic>...", acesta fiind motivul pentru care am ales sa studiez arealul judetului Braila, locul meu natal.
Aceasta lucrare poate fi considerata un ghid destinat, atat turistilor care nu au avut inca ocazia de a vizita zona, cat si celor care au ramas placut impresionati de ceea ce poate oferi Braila. Prin intermediul acesteia am incercat sa prezint frumusetile Brailei, sa le impartasesc tuturor celor interesati de zona. Aflandu-le si vazandu-le la fata locului, turistii vor reveni mereu in acest oras modern, dar cu un trecut istoric zbuciumat ca al atator altor asezari urbane din tara noastra.


Fisiere in arhiva (1):

  • Potentialul Turistic al Judetului Braila.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!