Potentialul Turistic al Muscelelor Argesului si Valorificarea Acestora

Cuprins licenta Cum descarc?

CUPRINS
1.INTRODUCEREpagina 4
1.1.ASEZARE, LIMITE.pagina 4
1.2.ISTORICUL CERCETARILOR pagina 7
2.CADRUL NATURAL - POTENTIALUL TURISTICpagina 11
2.1.ELEMENTE DE GEOLOGIE SI RELIEFpagina 11
2.2.CLIMA, FACTOR FAVORIZANT SI RESTRICTIV IN DESFASURAREA ACTIVITATII TURISTICEpagina 17
2.3.HIDROGRAFIA - RAURILE, LACURILE SI APELE MINERALEpagina 18
2.4.ELEMENTE BIOGEOGRAFICE.pagina 23
2.5.ARII NATURALE PROTEJATEpagina 25
3.POTENTIAL TURISTIC ANTROPIC.pagina 34
3.1.ASEZARILE UMANEpagina 34
3.2.POPULATIA SI TRADITIILEpagina 37
3.3.OBIECTIVE ANTROPICE.pagina 45
4.VALORIFICAREA POTENTIALULUI TURISTICpagina 61
4.1.BAZA TEHNICO - MATERIALApagina 62
4.1.1CAZARE pagina 64
4.1.2.CABANE.pagina 66
4.1.3.PENSIUNI.pagina 69
4.1.4.HOTELURIpagina 76
4.1.5.CAPACITATILE ACESTORA.pagina 78
4.2.CIRCULATIA TURISTICA SI CARACTERISTICIpagina 80
4.3.RESURSE UMANE OCUPATE IN TURISM.pagina 83
4.4.PROGRAME TURISTICE.pagina 86
5.PERSPECTIVELE DEZVOLTARII TURISMULUIpagina 90
CONCLUZIIpagina 94
Bibliografiepagina 97


Extras din licenta Cum descarc?

1.INTRODUCERE
Regiunea Arges, locuita din vremuri stravechi, a favorizat dezvoltarea asezarilor geto-dacice care au devenit in timp centre economice puternice in schimburile comerciale dintre populatiile de la nord si sud de Carpati, cat si dintre daci si greci. 
Aceste asezari reprezinta leaganul feudalismului centralizat al Tarii Romanesti, Seneslau stabilindu-si curtea regala in regiunea Argesului.Nobilimea romana si-a stabilit resedinta la Curtea de Arges si Campulung Muscel, localitatile devenind puternice centre comerciale si culturale in zona. 
Arges nume de istorie si de legenda, nume evocator de descalecatori de tara, de voievozi si de cetati. Materialul descoperit - urme ale culturii de prund, cea mai veche cultura din Europa - atesta existenta unor asezari pe aceste meleaguri cu 600.000 de ani in urma. 
Siturile arheologice descoperite la Tigveni, Cepari, Titesti, Cetateni, si in alte locuri indica prezenta geto-dacilor fara intrerupere, din secolul al VI-lea i.d.Hr. si pana la cucerirea romana. Anul 106, anul cuceririi Daciei de catre romani, deschide o perioada distincta in istoria acestei zone. Continuitatea vietuirii pe aceste meleaguri este probata si pentru aceasta perioada avand ca rezultat formarea poporului roman si a limbii romane. 
1.1.ASEZARE, LIMITE
"Muscelele Argesului "- Foto 1, numite astfel inca din 1909 de I. Popescu-Voitesti, asezate in Subcarpatii Meridionali la nord de Depresiunea Getica se desfasoara la sud de sirul muntilor Frunti-Ghitu-Iezer, intre vaile Topologului, in vest, si Dambovitei, in est, cu o latime de 15-30 km. 
Sunt formate din dealuri alungite de la nord la sud, puternic fragmentate cu altitudini variind, in general, intre 600 si 900 m, dar ajungand si chiar depasind 1200 m (Chicera 1218m). 
Foto 1- Muscelele Argesului - Asezare in harta Romaniei
Sursa: Octavian Mandrut, "Relieful Subcarpatilor dintre Arges si Argesel: studiu geomorfologic"
Acestea sunt despartite de un manunchi de rauri paralele, orientate nord-sud (Topolog, Arges, Valsan, Raul Doamnei, Bratia, Raul Targului, Argesel), toate cu vai largi ospitaliere, pline de sate. 
La prima vedere, precizarea limitei subcarpatilor spre zona muntoasa pare o operatie simpla datorita diferentelor geomorfologice, geologice si de peisaj destul de nete. Acest lucru este valabil pentru cea mai mare parte a ariei de interferenta dinrte Carpati si Subcarpati unde diferentele litologice si structurale intre cele doua unitati se materializeaza, indeosebi diferente geomorfologice clare. 
V. Tufestcu (1966) arata ca "limita Subcarpatilor Argesului spre munte se face printr-un brau de mici depresiuni la vest de Raul Doamnei si depresiunea mai mare a Campulungului la est de Valea Bratia, fiind in mare un contact tectonic si litologic``. Muscelele Rausorului, situate intre Bratia si Raul Doamnei, fac parte din aceeasi arie depresionara in care formatiunile paleogene se afla scufundate si acoperite cu formatiuni mai noi, miocene, ca Depresiunea Campulungului, cu deosebire ca acestea s-au mentinut ridicate, iar ca relief prezinta cel mai tipic aspect de Muscel. 
E. Nedelcu (1974) include, de asemenea, Muscelele Platicai in zona subcarpatica, aratand ca acestea sunt "dealuri subcarpatice iar caracteristicile lor dau regiunii dintre Raul Doamnei si Bratia aspectul unei zone de interferenta carpato-subcarpatica", asemanatoare intr-o oarecare masura celei din Subcarpatii de Curbura .
Spre sud, Muscelele Argesului se invecineaza cu Piemontul Getic. Limita dintre Boteni Lunca (pe Argesel) si Curtea de Arges (pe Arges) este data de reflectarea morfologica a contactului litologic dintre rocile pliocene (marne, argile, nisipuri) si pietrisurile de Candesti, ce formeaza materia Piemontului. Limita are un aspect festonat, fiind o asociere de linii curbe ce avanseaza spre nord, de-a lungul interfluviilor si se retrag usor spre sud, in lungul vailor principale. In privinta limitei dintre Subcarpati si Piemontul Getic, toti autorii sunt de acord ca aceasta este marcata de crestele nordice ale Piemontului unde se opresc pietrisurile de Candesti. 
Pe Raul Targului limita coboara spre sud pana la Lazaresti (5 km fata de marginea nordica a cuestei Piemontului). De aici, trece asemanator in Valea Bratia (la Vladesti) si mai departe pe Raul Doamnei (Retevoiesti) si Valsan (Stroiesti). 
Intre Raul Targului si Valsan cuesta piemontului dispare aproape complet si nici o denivelare majora nu permite trasarea unei limite clare. Intre Valsan si Arges, limita repeta situatia dintre Valea Jugurului si Raul Targului, pachetul gros de pietrisuri de Candesti a permis formarea unei cueste foarte clar exprimata cu o cadere de peste 160 m (Varful La Brazi) si instalarea unei retele subsecvente si obsecvente foarte active care erodeaza puternic marginea nordica a piemontului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Potentialul Turistic al Muscelelor Argesului si Valorificarea Acestora.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!