Potentialul Turistic al Orasului Comarnic

Cuprins licenta Cum descarc?

1. Introducere.3
2. Coordonate geografice.4
3. Coordonate istorice.8
3.1. Consideratii toponimice.8
3.2. Carausia la Comarnic.16
3.3. Posada.17
3.4. Nicolae Grigorescu.21
3.5. La Hanul Ancutei.23
3.6. Martha Bibescu.25
4. Potentialul turistic existent.28
4.1. Aspectul orasului.28
4.2. Traditiile populare.32
4.3. Schitul Lespezi si Biserica Sf. Treime.35
4.4. Biserica Sf. Nicolae.38
4.5. Muzeul Cinegetic de la Posada.39
4.6. Castelul Printului George Bibescu.40
4.7. Clubul Copiilor Martha Bibescu.42
4.8. Excursii din Comarnic.43
5. Zone protejate.47
5.1. Zone protejate naturale.47
5.2. Zone protejate construite.49
5.3. Valorificarea si protejarea patrimoniului cultural.52
6. Evolutia potentialului turistic.54
6.1. Turismul din cele mai vechi timpuri pana in prezent.54
6.2. Propuneri in ceea ce priveste dezvoltarea durabila a turismului.57
6.3. Potentialul turistic al regiunii.58
6.4. Turismul rural.62
6.5. Caile de comunicatii.63
6.6. Consideratii privind impactul autostrazii asupra structurilor economico-sociale.65
7. Analiza potentialului turistic pe baza hartii.67
7.1. Tehnica de lucru.67
7.2. Analiza potentialului turistic.71
8. Bibliografie.75


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
"In freamatul codrilor de fag, stejar si brad, la umbra carora de atatea ori si-au cantat durerile si bucuriile ,,vatrasii" de odinioara, in murmurul izvoarelor cristaline care inca mai poarta in soaptele lor doinele de dor si jale, oaspetii vor gasi frumoase locuri de odihna si liniste. Le vom prezenta in cartea de fata cu speranta ca vom reusi sa-i calauzim spre ele pe toti oaspetii nostri. Inaintea prezentarii acestor locuri pitoresti, sa ne oprim, intr-o incursiune de suflet, in istoria Comarnicului de ieri si de astazi."
Citind aceste randuri de mai sus e imposibil sa nu ai curiozitatea de a vizita cel putin o data acest tinut incarcat de istorie si cu o frumusete naturala iesita din comun, sa evadezi din galagia si aglomeratia atat de caraacteristica a unor statiuni cunoscute cum ar fi Sinaia, Busteni, Predeal, Azuga, etc. Vizitand aceasta zona vei resimti din plin linistea si frumusetea plaiurilor comarnicene, un locsor desprins dintr-o fila de poveste istorica. 
Prin aceasta lucrare voi incerca sa atrag atentia asupra importantei dezvoltarii turismului prin incarcatura istorica si religioasa din aceasta zona deosebita si voi pune accentul pe istoria acestui loc, potentialul turistic existent dar si o strategie de imbunatatire a turismului local.
Am realizat si un site bogat in poze si detalii despre aceste plaiuri istorice, un ghid turistic ce poate fi uploadat in majoritatea GPS-urilor, harta drumurilor de acces catre acestea avand ca drum national DN1 (E60) ce face legatura intre Ploiesti si Brasov, cat si o prezentare in imagini cu ajutorul programului Google Earth.
Aceasta zona a inceput sa aibe parte intr-o oarecare masura, ce-i drept timida, de dezvoltare a amenajarilor turistice, un hotel, o vila si cateva pensiuni unde avem parte de preturi foarte bune, mult mai mici decat cele practicate in statiunile mai cunoscute.
,,In acest decor natural aparte te opresti ca in fata unei stampe celebre. Poposind aici, calatorul venit din orice colt al tarii gaseste o liniste binefacatoare, o lume cu ritmuri mai putin trepidante, cu oameni ce nu par deloc grabiti. Numai zbenguiala si rasetele celor mici ,,sparg" atmosfera cu un anume iz patriarhal."
Coordonate geografice
In zona de contact a Garbovei cu Subcarpatii, unde Prahova soarbe undele vaii lui Bogdan, spre nord, ale Saarului si Beliei la sud, se desfasoara Comarnicul. Are casele imaculate, in haina lor sarbatoreasca si surade, parca, in mijlocul gradinilor in floare. Vatra orasului se inscrie pe ambele maluri ale Prahovei, ocupand terasa de lunca si pe cea inalta, puternic fragmentata, precum si sectoarele de versant unde degradarile de teren sunt fixate. Catre vest, dar mai ales la est, zona se largeste luand aspectul unei forme depresionare ocupand fragmentele de terasa la inaltimi de peste 70 m. Ele sunt netede si au constituit locuri prielnice extinderii asezarii. Toponimul ,,pod" ce aminteste netezimea teraselor, in contrast cu pantele repezi din jur, a fost atribuit asezarilor de pe ele, azi inglobate orasului: Podu Lung, Podu Neagului, Podu Vartos. Orasul se ridica pe verticala intre 600 si 700 m, dar gospodariile izolate urca pe alocuri la peste 1000 m.
Privita de pe rama dealurilor avand culmi domoale, din partea estica si vestica, dar mai ales din nord, de pe coamele Garbovei, depresiunea iti apare ca o oaza sclipitoare inconjurata de codrii verzi de stejar, fag si brad. Natura a fost darnica cu acest tinut, conditiile climatice favorizand mai ales dezvoltarea vegetatiei forestiere si a pajistilor. Franturile de terase netede, potecile de plai, iar mai apoi drumul de pe Prahova, pozitia matematica determinata de coordonatele de 25?42' longitudine estica si 45? 15' latitudine nordica au facut sa apara si sa se dezvolte in valea de sus a Prahovei, la iesirea acesteia dintre munti, Comarnicul de azi, mentionat in documente inca din prima jumatate a secolului al XV-lea.
Situat in plina zona de interferenta carpato-subcarpactica, intre Sinaia (la nord), Breaza (la sud), Secaria (la est) si Talea (la vest), la o departare de 108 km de capitala tarii, Comarnicul a capatat o fizionomie aparte, rezultata din varietatea peisajului si a resurselor mediului, a ocupatiilor, obiceiurilor si a imbracamintei.
De-a lungul strazilor, majoritatea dintre ele fiind in panta, se insira casele si vilele imprejmuite de gradini pline de pomi roditori si flori. Ele se grupeaza pe ,,poduri" sau se resfira printre copaci si poieni pana sus, pe culmile domoale ale dealurilor. In partea de est, dealurile sunt o prelungire fireasca a muntilor Garbovei si Floreiului. Ele se numesc dealul Varful Frumos, dealul Lanii si Podu Corbului, ce-i formeaza hotarul cu Secaria, la est si cu Sotrile, la sud-est. 
In partea de vest, masivul Gurguiatul si dealul Plaiul Talii, formeaza interfluviul dintre Prahova si Provita, delimitandu-i hotarul cu Talea la vest si cu Breaza la sud-vest. Fragmentele de terasa sunt alcatuite din depozite miocene reprezentate printr-o alternanta de pielite cenusii si rosii, gresii miocene, printre care apar pe alocuri, pachete de gipsuri. La baza gipsurilor apar gresiile, microconglomeratele si conglomeratele ce devin predominante in profilul Vaii Prahovei, incepand de la confluenta cu Belia, in amonte, pana in dreptul schitului Lespezi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Potentialul Turistic al Orasului Comarnic.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!