Potentialul Turistic al Spatiului Rural si Valorificarea lui in Subcarpatii Getici

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
TURISMUL reprezinta prin continutul si rolul sau, un fenomen caracteristic civilizatiei actuale, una din componentele majore ale vietii economice si sociale ce polarizeaza interesul unui numar tot mai mare de tari. Receptiv la prefacerile lumii contemporane, turismul evolueaza sub incidenta acestora, dinamica sa integrandu-se procesului general de dezvoltare. La randul sau, prin vastul potential uman si material pe care il antreneaza in dezvoltarea sa, ca si prin efectele benefice asupra domeniilor cu care se interfereaza, turismul actioneaza ca un factor stimulator al progresului.
Privit ca un fenomen social-economic, creator de beneficii importante, turismul a fost definit in variante din cele mai felurite: "arta de a calatorii pentru propria placere"; "activitatea din timpul liber care consta in a voiaja sau a locui departe de locul de resedinta, pentru distractie, odihna, imbogatirea experientei si culturii, datorita cunoasterii unor noi aspecte umane si a unor peisaje necunoscute"; "ansamblul de relatii si fenomene care rezulta din deplasarea si sejurul persoanelor in afara domiciliului lor" etc. Conform Organizatiei Mondiale a Turismului (O.M.T.), activitatea turistica este conceputa ca "o forma a manifestarilor cultural-educative si de recreere ale societatii moderne". 
Fara indoiala o forma de turism care a capatat o mare amploare in ultimul timp este turismul rural, prin faptul ca turistii se deplaseaza spre aceste destinatii datorita faptului ca doresc o deconectare de la viata aglomerata din centrele urbane.
Fenomenul turismului rural nu este unul nou. Dorinta de expansiune si petrecere a timpului liber si a vacantelor ,,la tara" constituind preocupari vechi mai ales impatimitilor de natura. Ceea ce se prezinta ca o noutate este modul in care a evoluat aceasta forma de turism atat cantitativ cat si calitativ in ultimile decenii, el tinzand sa devina un fenomen de masa. 
Dezvoltarea turismului rural a produs mutatii importante in viata satelor, cu deosebire a celor care dispun de o oferta turistica importanta, aducand elemente noi.
In aceasta lucrare se urmareste prezentarea potentialului turistic rural in Subcarpatii Getici, precum si depistarea celor mai bune cai de dezvoltare si promovare in corelatie cu resursele existente.
La nivelul intregului areal al Subcarpatilor Getici se va face o analiza completa a potentialului turistic, evidentiindu-se elementele componente ce fac din aceasta zona o destinatie de interes turistic rural pe piata turistica.
CAPITOLUL I
PREMISE SI MOTIVATII ALE DEZVOLTARII TURISMULUI RURAL IN SUBCARPATII GETICI
In acest capitol se analizeaza diverse aspecte ale dezvoltarii turismului rural din Subcarpatii Getici, si se vor prezenta avantajele, costrangerile si dezavantajele dezvoltarii durabile din aceasta zona.
Turismul in zone rurale, complementar altor forme de turism, contri!buie la sustinerea acestuia, oferindu-i conditiile necesare transformarii turismului de circuit in turism de sejur. Aceasta zona poate si trebuie sa devina zona turistica de sejur, o destinatie pentru petrecerea concediului tot timpul anului, caci ea raspunde, nu numai motivatiei turismului cultural si de cunoastere, ci si altei cerinte moderne: aceea de petrecere a timpului liber in natura, fapt de altfel constatat si in alte tari: anchetele facute printre vizitatorii monumentelor istorice demonstreaza ca atentia se in!dreapta nu numai asupra monumentelor, ci si asupra mediului lor incon!jurator. 
Turismul rural, ca parte integranta a intregului angrenaj al turismului, implica o activitate turistica. Mediul inconjurator si comunitatile locale sunt elementele sale de baza si, de aceea, sunt direct implicate in receptarea de beneficii si costuri.
Motivatiile specifice ale dezvoltarii turismului rural in Subcarpatii Getici sunt urmatoarele:
- reantoarcerea la natura nemodificata, motivatie valabila pentru toate categoriile de varsta, sex, socio-profesionale, statut social, rezultat al trebuintei de conservare, sanatate, confort fizic si spiritual, ce demonstreaza ca, omul modern nu se poate rupe de cadrul originar de viata, iar contactul lui cu mediul rustic are ecouri largi in mecanismul echilibrului functional;
- cunoasterea si adeziunea temporara la grupurile de apartenenta specifice zonelor rurale, dintre care se desprind familia de tip patriarhal, comunitatea locativa, grupul de munca, grupul folcloric. In acest cadru, turistul isi recapata conditia de membru al comunitatii, reputatia, prestigiul, consideratia celorlalti, precum si posibilitatea de a participa la actiuni comune creatoare;
- cunoasterea, intelegerea, inventarea si elaborarea contactului nemij!locit cu piese ale tezaurului istoriei nationale, ale folclorului, ocupatiilor traditionale si obiceiurilor populare transforma vacantele rustice intr-un veritabil proces de asimilare a unor noi si numeroase cunostinte si de dobandire a unor deprinderi ce dau turistilor satisfactii personale si senti-mentul utilitatii. In acelasi timp, prin initierea in mestesuguri si ocupatii traditionale locale, turistii isi pot manifesta din plin aptitudinile creative personale, iesind din monotonia si rutina activitatilor cotidiene;


Fisiere in arhiva (1):

  • Potentialul Turistic al Spatiului Rural si Valorificarea lui in Subcarpatii Getici.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!