Potentialul Turistic Natural in Muntii Nemira

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 3
Cap. 1 Asezare si limite 4
Cap. 2 Cadrul natural 9
2.1. Relieful 9
2.2 Ape 13
2.3 Clima 19
2.4 Vegetatia, fauna, solurile 20
Cap. 3 Metodologie de lucru 24
3.1. Etapele de cercetare 24
3.2. Terminologie 24
Cap. 4 Potentialul turistic natural 30
4.1. Potentialul reliefului 30
4.2. Potentialul retelei hidrografice 35
4.3. Potentialul climatic 39
4.4 Potentialul vegetatiei 39
4.5. Potentialul cinegetic 44
Cap. 5 Elementele antropice - infrastructura a potentialului turistic natural 45
5.1 Caile de acces 45
5.2. Asezarile - puncte de pornire in drumetie 47
5.3. Trasee turistice 51
Concluzii 61
Bibliografie 62


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Am ales aceasta tema pentru lucrarea mea de licenta deoarece mi se pare foarte important ca sa scot in evidenta o analiza a Muntilor Nemira ca fiind o regiune cu potential turistic ridicat.
Consider ca este o regiune turistica complexa, care merita sa fie prezentata si cunoscuta de mai multa lume intr-o lucrare unitara, Muntii Nemira fiind prea putin prezentati in lucrarile din literatura de specialitate.
Lucrarea de fata este structurata pe cinci capitole.
Primul capitol ,,Asezare si limite", prezinta pozitia Muntilor Nemira in cadrul Romaniei si a Carpatilor Romanesti, precum si limitele fizice ale acestor munti.
Capitolul al doilea, ,,Cadrul natural", are patru subcapitole si prezinta mofologia si elementele de relief, climatice, hidrografice, soluri, vegetatie si fauna.
Capitolul al treilea, ,,Metodologia de lucru", arata metodele si materialele utilizate in conceperea analizei spatiului prezentat, precum si termenii geografici si turistici folositi.
Capitolul al patrulea, ,,Potentialul turistic natura", are cinci subcapitole si prezinta potentialul turistic al reliefului, hidrografie, climei, vegetatiei si potentialul cinegetic al Muntilor Nemira.
Capitolul al cincilea, ,,Elementele antropice - infrastructura a potentialului turistic natural", este structurat in trei subcapitole si prezinta caile de acces la Muntii Nemira, localitatile de acces si de pornire in drumetie. Tot in acest capitol am prezentat si cateva trasee turistice ce traverseaza si urmaresc principale obiective turistice naturale din regiunea analizata.
Aceasta lucrare cuprinde 60 pagini, 8 harti, 5 schite ale traseelor, 13 fotografii sugestive si 9 imagini ale catorva elemante de potential floristic si cinegetic. Toate acestea sustinand partea teoretica a lucrarii.
Pentru realizarea lucrarii am primit un sprijin deosebit din partea primariei Slanic Moldova, si nu in ultimul rand vreau sa multumesc domnului profesor indrumator Catalin Iordachescu, sub a carui supraveghere am realizat lucrarea de fata.
Capitolul I
Asezare si limite
Muntii Nemira sunt situati pe teritoriul cuprins intre 26?15' si 26?30' longitudine estica si 46?03' si 46?20' latitudine nordica. Muntii Nemira fac parte din grupa centrala a Carpatilor Orientali, care reprezinta una din cele 3 unitati majore a Carpatilor Romanesti (fig. nr. 1).
Muntii Nemira se intind pe o suprafata de 550 km2. Din punct de vedere administrativ-teritorial, aceasta suprafata se suprapune judetelor Bacau si Covasna, culmea principala fiind chiar linia de separare a celor 2 judete.
Limita nordica este marcata de raul Uz si lacul de acumulare Poiana Uzului format pe acesta, care ii separa de Muntii Ciucului, cum se poate observa in fig. nr. 2.
Limita estica o constituie depresiunea Darmanesti, cuprinzand in interiorul sau si munceii cu aspect de plai care se desfasoara de-a lungul vaii Trotusului, flancati de vaile Dofteana si Slanic, ce isi au obarsia sub culmea principala.
Spre sud-est limita Muntilor Nemira este foarte clar marcata de raul Oituz si de localitatile de pe malurile sale, Harja, Poiana Sarata si Oituz, care ii despart de Muntii Vrancei din grupa sudica a Carpatilor Orientali. 
Limita sudica urmareste aliniamentul Pasul Oituz (care ii separa de Muntii Bretcu) - extremitatea nordica a depresiunii Targu Secuiesc (conturata de localitatile Bretcu, Lemnia si Lutoasa).
Limita vestica este stabilita de aliniamentul format de localitatea Estelnic, paraul Apa Lina si Muntele Basca, spre vest intinzandu-se Muntii Repatului (subunitate a Muntilor Ciucului).


Fisiere in arhiva (1):

  • Potentialul Turistic Natural in Muntii Nemira.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!