PR cu Resurse Limitate in Organizatia Studentilor din Universitatea Babes-Bolyai

Extras din licenta Cum descarc?

Putem spune ca in mai toate universitatile exista un numar foarte mare de studenti care se confrunta cu lipsuri mari de cunostinte in ceea ce priveste structura, organizarea, invatamantul, sistemele adoptate de universitati (Sistemul Bologna), necunoasterea cadrului academic, curriculei de predare, structura examenelor si alte astfel de probleme importante. Studentul trebuie sa mai stie care este rolul si locul lui in universitate precum si drepturile lui, drepturi ce sunt foarte bine delimitate si expuse in Statutul Studentului, in cazul nostru in ,,Statutul Studentului din Universitatea Babes-Bolyai". 
Vreau sa axez studiul din aceasta lucrare pe problemele Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca, aceasta fiind o institutie publica de invatamant superior cu o misiune bine delimitata si anume sa promoveze si sa sustina in comunitatea locala, regionala, nationala si internationala dezvoltarea unor componente culturale specifice acestea fiind: o cultura a actiunii bazate pe cunoastere sistematica si inovatoare; cultura a invatarii permanente si inovatoare; multiculturalitate, dialog intercultural si interconfesional; cultura a dezvoltarii personale si morale; a atitudinii proactive si participarii; a dezvoltarii personale; a intergrarii in diversitate si a globalizarii. Astfel, Universitatea Babes-Bolyai promoveaza constant profesionalismul, competitivitatea pentru integrarea in aria europeana a invatamantului superior. 
Pentru ca o universitate se confrunta cu problemele amintite mai sus in legatura cu studentii sai, de regula exista ONG-uri (Organizatii Nonguvernamentale) studentesti apartinand de aceste universitati care preiau probleme ca acestea, mai bine zis le sesizeaza mai intai, le categorizeaza dupa importanta acestora si incearca sa le rezolve prin lansarea unor proiecte ce vor incerca sa aduca la cunostinta anumite solutii. O astfel de organizatie este Organiatia Studentilor din Universitatea Babes-Bolyai (OSUBB), aceasta fiind singura organizatie constituita legal la nivel de universitate si recunoscuta de catre forurile superioare ale UBB ca partener egal in luarea deciziilor. Pe o perioada anului universitar 2008-2009 a incercat implementarea mai multor proiecte ce au vizat studentii, atat cei noi veniti cat si cei care termina facultatea, proiecte axate pe diferite probleme: ,,Arunca tu zarurile! Informeaza-te! (2008, editia I, 2009 editia II), Junior Summer University (2009, editia II), Fata-n fata cu angajatorul! Startul carierei tale!, Lanseaza-ti cariera, Centrul de Resurse pentru Studenti, Revista 0 5 11 13 13 (OSUBB) si Forumul Organizatiilor Studentesti din Romania in parteneriat cu ANOSR (Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania). Descrierea acestor proiecte, campaniile lor de promovare precum si stadiul in care acestea au ajuns, le voi prezenta in cadrul capitolului al III-lea al lucrarii mele.
Una din problemele cu care organizatiile studentesti se confrunta sunt lipsa banilor pentru implementarea proiectelor, lipsa care a generat imaginatie si eficienta cu fonduri putine. Majoritatea veniturilor in cadrul OSUBB vin din cotizatiile membrilor, donatii, sponsorizari sau legate, de la bugetul statului de la bugetul local, dividente comerciale infiintate, venituri realizate din activitati economice diverse si alte venituri prevazute de lege. Sprijinul mai mare este de obicei primit de la universitate, in urma unei sedinte cu rectorul universitatii ce urmeaza a aproba sau nu proiectul ce este vizat implementarii. Proiectul este scris si prezentat in amanunt, inclusiv cu partea de buget, pentru a specifica pe ce trebuie si cum cheltuiti banii.
Acestea fiind spuse as dori sa prezint intrebarea mea de cerecetare pe care se va axa lucrarea de fata si anume:
In ce masura poate desfasura un ONG proiecte ce urmaresc rezolvarea unor probleme studentesti, avand la dispozitie un buget restrans?
In continuare as dori sa prezint si ipotezele principale de lucru de la care am pornit: 
1. Un buget PR restrans influenteaza in mare masura promovarea si vizibilitatea unui program derulat de catre un ONG;
2. Continuitatea programelor se bazeaza in mare masura pe succesul unor proiecte care au dat rezultate, avand la indemana un buget mic;
3. Rezultatul dorit al programelor unui ONG intampina probleme datorita resurselor limitate.
Ipoteze secundare propuse spre cercetare: 
- Gradul de inventivitate mai crescut in cazul lipsei resurselor, ce va rezulta un impact mai mare;
- Accesibilitate pentru publicul tinta (studentii reprezentati) si organizatia reprezentanta si o legatura stransa intre acestia;


Fisiere in arhiva (1):

  • PR cu Resurse Limitate in Organizatia Studentilor din Universitatea Babes-Bolyai.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!