Practica de Productie la Titan-Exim SRL

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE - 3 -
Capitolul I. Structura organizatorica a intreprinderii - 5 -
Capitolul II. Structura financiara a intreprinderii. Formarea si repartizarea capitalului - 8 -
Capitolul III .Structura activelor pe termen lung si a modului de finantare - 15 -
Capitolul IV. Structura activelor curente si metodele de gestiune a lor - 19 -
Capitolul V. Structura veniturilor si cheltuielilor intreprinderii, formarea si utilizarea profitului la intreprindere - 24 -
Capitolul VI. Organizarea circulatiei banesti la intreprindere - 34 -
Capitolul VII. Evaluarea situatiei financiare a intreprinderii - 38 -
Capitolul VIII. Planul strategic al intreprinderii si analiza executarii bugetelor functionale - 48 -
Concluzii - 50 -
Bibliografie - 51 -


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Activitatea unei intreprinderi nu poate fi conceputa in afara mediului in care ea functioneaza si evolueaza. Din acest mediu ea isi procura mijloacele de care are nevoie, isi valorifica produsele si serviciile, efectueaza incasari si plati etc.
Sub acest aspect, informatia cuprinsa in rapoartele financiare nu este suficienta, de aceea este necesar de cunoscut intregul complex de cauze si factori care determina marimea profitului. Aceasta se poate realiza numai prin intermediul analizei financiare, care va fi realizata pe parcursul acestei lucrari la intreprinderea "Titan Exim" SRL.
Infiintata in anul 2003, "Titan-Exim" SRL a fost de la inceput fiind unul dintre liderii pietii moldovenesti in domeniul producerii poleuretanului si comercializarea materialelor de constructie, raminind si in continuare un reper al industriei de profil.
Scopul practicii de licenta este de a-mi dezvolta abilitatile practice in baza materialului teoretic insusit pe parcursul anilor de studii.
Realizarea acestui scop a conditionat stabilirea urmatoarelor sarcini:
- insusirea practica a cunostintelor obtinute la disciplinele generale si cele de specialitate;
- acumularea deprinderilor de lucru pe specialitate;
- studierea si analiza situatiei financiare, patrimoniale, organizationale la nivel de unitate economica;
- acumularea deprinderilor de cercetari stiintifice in materie.
Informatia si datele despre intreprindere sunt veridice si au fost extrase din documente ce apartin "Titan-Exim" SRL.
Raportul de practica cuprinde introducerea, opt capitole, concluzii si bibliografie.
In capitolul I -,,Structura organizatorica a intreprinderii" - se caracterizeaza, in general, activitatea intreprinderii " Titan-Exim" SRL, redand istoria intreprinderii, tipul si forma organizatorico-juridica. In acelasi timp, aici sunt prezentate sortimentul productiei, principalii concurenti a intreprinderii.
Capitolul II -,,Structura financiara a intreprinderii. Formarea si repartizarea capitalului"- este prezentata forma de proprietate si marimea capitalului statutar, in acelas timp sint efectuate calcule referitoare la gradul de indatorare a intreprinderii, levierul financiar, capacitatea de indatorare, gradul de autofinantare a activelor precum si gradul de acoperire a dobinzilor. 
Capitolul III -,,Structura activelor pe termen lung si a modului de finantare"- este analizata structura activelor intreprinderii si modul lor de finantare.
Capitolul IV -,,Structura activelor curente si metodele de gestiune a lor."- este studiata structura activelor curente si eficienta utilizarii acestora. De asemenea este analizata clientela si principalii furnizori de materie prima a intreprinderii.
Capitolul V -,,Structura veniturilor si cheltuielilor intreprinderii, formarea si utilizarea profitului la intreprindere."- este analizata structura veniturilor si cheltuielilor, de asemenea sunt se calculeaza profitul brut , rezultatul activitatii economico-financiare a intreprinderii si profitul net a intreprinderii efectuind concluziile de rigoare. 
Capitolul VI -,,Organizarea circulatiei banesti la intreprindere"- este studiat forma si modalitatile de plata utilizate de intreprindere, in acelasi timp este analizat registrul de casa si registrul dispozitia de incasari si plati, calculind gradul de asigurare a intreprinderii cu disponibilitati banesti si trezoreria neta.
Capitolul VII -,,Evaluarea situatiei financiare a intreprinderii"- sunt calculati indicatorii care determina situatia economico-financiara a intreprinderii si anume: indicatorii rentabilitatii, lichiditatii, solvabilitatii precum si indicii valorii de piata.
Capitolul VIII -,,Planul strategic al intreprinderii si analiza executarii bugetelor functionale."- sunt identificate obiectivele si scopurile intreprinderii cu privire la desfacerea productiei, sursele de finantare, efectuarea investitiilor in tehnologia utilizata in productie. De asemenea se studiaza modul de elaborare a bugetelor functionale.
Capitolul I. Structura organizatorica a intreprinderii
Firma de Productie si Comert " Titan-Exim" SRL a fost infiintata in anul 2003, fiind organizata din punct de vedere juridic ca societate cu raspundere limitata cu capital integral privat. 
Inca din momentul constituirii, intreprinderea detinea o cota esentiala pe piata autohtona in domeniul producerii poleuretanului si comercializarii materialelor de constructie, totodata raminind si in continuare un reper al industriei de reper. 
In anul 2006, pentru a-si extinde activitatea, firma "Titan-Exim" SRL a deschis 2 magazine: unul in comuna Magdacesti, iar altul pe str. Calea Iesilor, or. Chisinau.
In conformitate cu documentele de constituire , genurile de activitate practicate de intreprindere sunt urmatoarele:
- comercializarea materialelor de constructie;
- comercializarea detergentilor si produselor de uz casnic;
- producerea polisteren si poleuretan;
Reteaua de distributie a firmei include 4 magazine, prin care se comercialeaza produsele mentionate anterior, iar activitatea de productia se desfasoara la baza centrala a firmei, in satul Maximovca, r. Anenii-Noi.


Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

1. Legea institutiilor financiare nr. 550-XIII din 21 iulie 1995, Monitorul Oficial al RM din 1 ianuarie 1996.
2. Legea cu privire la antreprenoriat si intreprinderi nr. 845-XII din 3 ianuarie 1992, monitorul oficial al RM din 28 februarie 1994.
3. Normele pentru efectuarea operatiunile de casa in economia nationala a Republicii Moldova, aprobate prin Hotararea Guvernului Republicii Moldova nr. 764 din 25 noiembrie 1992.
4. Hotararea Guvernului nr. 338 din 21.03.2003 ,,Cu privire la aprobarea Catalogului mijloacelor fixe si activelor nemateriale".
5. Hotararea Guvernului nr. 389 din 14.03.2007 ,,Cu privire la aprobarea regulamentului privind calcularea si evidenta uzurii in scopuri fiscale".
6. Botnari Nadejda, Finantele Intreprinderii, Ed. Prim, Chisinau 2008;
7. Bran P., Finantele intreprinderii, Editura Economica, Bucuresti,1997;
8. Cojocaru C.C., Analiza economico-financiara, Ed. Economica, 1997;
9. Tiriulnicova N., Paladi V., Gavriliuc L., Chirilova N., Furtuna D., Analiza rapoartelor financiare, Academia de Studii Economice din Moldova, Tipografia Centrala, 2004;
10. Raportul financiar pe anul 2008 - 2009.


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!