Pregatirea unui Studiu de Fezabilitate in Vederea unui Proiect de Investitii

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Obiectivul acestei lucrari de diploma este de a trata intr-o maniera profesionala importanta investitiilor in contextual dezvoltarii unei societati si de a realiza o analiza de risc a proiectului de investitii in vederea obtinerii resurselor financiare din partea potentialilor investitori.
Am ales ca domeniu strategiile de investitii pentru ca, pe de o parte implica analize minutioase plecand de la oportunitatea pe care o investitie o genereaza pana la adevarata analiza a unui proiect de investitii cu indicatori financiari si ai performantei, rezultate si obiective atinse. Pe de alta parte, investitiile implica transformari pozitive la nivel social si economic: mai multe locuri de munca, mai multa productivitate, mai multi bani, un nivel mai inalt al traiului oamenilor. Investitia reprezinta motorul unei economii in lipsa careia dezvoltarea unei societati nu ar fi posibila. Acestea au fost motivele pentru care m-am decis sa studiez, o buna parte anului universitar care e in desfasurare, despre studiile de fezabilitate.
Primul capitol furnizeaza informatii despre investitii la nivel teoretic si general. 
Al doilea capitol trateaza proiectele de investitii si etapele necesare pentru a fi derulat.
Al treilea capitol pune accent pe evaluarea proiectelor de investitii si mentioneaza criteriile de evaluare si indicatorii de eficienta ai investitiei, care sunt indespensabili in momentul deciziei actionarilor si investitorilor.
Capitolul al patrulea prezinta studiul de caz facut pentru firma FastInstall care doreste sa achizitioneze un teren pentru construirea unui depozit.
Al cincilea capitol vine in incheiere cu recomandari si ultimele concluzii.
CAPITOLUL I
Aspecte generale ale investitiilor
1.1 Investitiile in sens larg
In viata de zi cu zi se intampla des sa se auda vorbind de investitii bazate pe intentia cuiva de a face ceva. De exemplu sa spunem: eu vreau sa fac o investitie, sa cumpar o proprietate sau o masina. Altii spun ca investitiile lor sunt copiii, educatia si realizarilelor. Sefii administratiilor publice si managerii vorbesc adesea despre dezvoltarea infrastructurii sau de investitii sustenabile. Brokerii care opereaza pe piata de capital vorbesc deasemenea de investitii. Guvernul si administratia publica fac investitii in vederea dezvoltarii infrastructurii sau pentru readaptarea mediului, actiuni care vor avea efecte asupra viitoarelor activitati.
In sens larg a investi inseamna angajamentul constient, atribuirea si utilizarea resurselor personale intr-un proces care presupune atingerea satisfactiilor materiale, monetare si morale. Intreaga activitate umana este un proces continuu de investire. Investim pentru a trai, investim timp, sentimente, efort, cunostiinte acumulate, experienta, munca, bani, pe noi insine, pe altii. Noi insine, suntem obiectul si subiectul, in acelasi timp, unei investitii, noi suntem rezultatul investitiei parintilor nostri si societatii. Investim pentru a produce, dar si pentru a consuma deasemenea, direct sau indirect- incredintam altora o parte din resursele noastre pentru a fi investite, investind intr-un domeniu pe care il cunoastem sau riscam uneori pentru a cunoaste aventura. Rezultatele investitiei ne satisfac, ne multumesc sau ne inseala asteptarile.


Fisiere in arhiva (1):

  • Pregatirea unui Studiu de Fezabilitate in Vederea unui Proiect de Investitii.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!