Prelucrarea Pieselor de Revolutie Tip Bucsa Piston

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere - pag. 4
Cap.1. Alegerea masinilor unelte cu ajutorul carora va avea loc prelucrarea pieselor de revolutie tip bucsa piston
1.1 Descrierea strungului SP2 - pag.6 
1.2 Masina de rectificat rotund fara varfuri - pag.16
1.3 Instalatia de metalizare prin pulverizare - pag.17
Cap.2. Memoriu justificativ
2.1 Stabilirea itinerariului tehnologic- pag.18
2.2 Calculul adaosului de prelucrare- pag.18
2.3 Calcului regimului de aschiere- pag.25
2.4 Normarea tehnica- pag.26
2.5 Programul de comanda numerica pt. prelucrarea piesei tip bucsa piston- pag.62
Cap.3. Descrierea si functionarea celulei felxibile
3.1 Descrierea celulei flexibile - pag.65
3.2 Functionarea celulei flexibile- pag.68
Cap.4 Calculul economic- pag.71
Cap.5 Aspecte generale legate de NTSM- pag.78
Bibliografie- pag.82


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Competitivitatea in constructia de masini, ca si in alte sectoare economice de altfel, este puternic influentata de capacitatea unui producator de a se adapta la schimbarile tehnologice si de viteza de realizare a unui produs nou. Practica demonstreaza tot mai mult ca operatorul uman va trece in spatele terminalelor, intervenind inteligent in adaptarea robotilor si sistemelor flexibile la gradul de organizare al productiei, la caracterul de unicat al produsului si la planul de fabricatie.
Scurtarea duratei de viata a produselor si tehnologiilor datorata puternicului impact al revolutiei tehnico-stiintifice, costul ridicat al mainii de lucru cu calificare superioara, exigentele sporite in domeniul calitatii si preciziei de prelucrare, dificultatea de a acoperi cu operatori umani cel de-al treilea schimb al zilei de lucru, faptul ca 70-80% din volumul productiei are caracter de serie mica si mijlocie.
Automatizarea flexibila a proceselor de prelucrare reprezinta in prezent "coloana vertebrala" a procesului evolutiv de integrare pe baza tehnicii computerizate a productiei.Ea se relizeaza prin asocierea unor dispozitive si utilaje complexe cu sisteme de informatizare sofisticate, integrand intr-o viziune ierarhica unitara functiile de control, manipulare, transport si depozitare.
Sistemul flexibil de prelucrare confera automatizarii flexibile statutul de arta prin performantele de exceptie pe care si le asuma in domeniul de larga diversitate al productiei de serie mica si mijlocie, dezvoltarea lor ulterioara urmand sa fie conditionata de aportul noilor tehnologii si realizari tehnico-stiintifice, care explodeaza in lumea industriala contemporana.
Structurile unitatilor flexibile de fabricatie sunt direct legate de stabilirea ierarhizarii pe nivele a acestor unitati. In continuare sunt prezentate structurile corespunzatoare unui numar de 4 nivele.
La nivelul 1 se gaseste cea mai mica unitate cu functii de fabricatie autonome, aceasta fiind o masina-unealta, flexibila, multifunctionala, de exemplu un centru automat, respectiv o masina-unealta care concentreaza un numar de operatii de prelucrare diferite, caracterizate de:
a) dotarea cu comanda numerica
b) posibilitati de prelucrari multiple (frezare, gaurire, strunjire etc.)
c) prezenta unui dispozitiv de inmagazinare a unui numar de scule, dispozitiv numit magazin de scule care nu se gaseste sub influenta fortelor de aschiere si in care depozitarea temporara a sculelor este efectuata codificat
d) schimbarea automata si transferul automat al sculelor.
La nivelul 2 intervine celula flexibila ("sistem de ordinul 2"), in care sunt concentrate mai multe masini-unelte cu comanda numerica, de regula 2-4 masini deservite de un robot industrial RI, fiind prevazut cu CN, care asigura conducerea celulei flexibile CF; CF poate asigura prelucrarea integrala automata a unor produse si/sau piese diferite componente a unei clase stabilite, avand un grad de autonomie relativ ridicat, dupa cum va rezulta si din prezentarea nivelelor de conducere.
O celula flexibila simpla poate fi compusa de exemplu din trei masini-unelte deservite de un robot industrial si prevazute cu mecanisme de schimbare automata a paletelor aduse de dispozitivul de transport (pe palete sunt fixate semifabricate si apoi piesele prelucrate) si cu panouri de automatizare. Mai avem dispozitivele de intrare si iesire ale celulei care asigura primirea semifabricatelor si a unor scule noi, precum si trimiterea spre exterior a produselor si/sau a pieselor prelucrate (pentru reutilizare) si eventual a unor scule uzate (pentru reconditionare); aceste dispozitive sunt conectate cu dispozitive de transfer, care aduc si evacueaza obiectele mentionate.
La nivelul 3 se gasesc sistemele flexibile de fabricatie SFF, compuse de regula din mai multe celule flexibile CF, legate prin dispozitive de transport; in cadrul SFF de la acest nivel ("sistem de ordinul 3") se pot deosebi mai multe tipuri de subnivele (sau subsisteme). Astfel pentru subsistemul de transport pot fi prevazute transportoare cu deplasarea semifabricatului intr-o singura directie in cadrul sistemului, iar in alte cazuri transportoarele sunt comandate de calculator si ca urmare semifabricatele si piesele sunt paletizate(fixate pe palete purtatoare, in special in cazul semifabricatelor din care vor rezulta produse sau piese prismatice), paletele introduse de regula in navete sau carucioare, antrenate de transportor, pot fi deplasate la orice statie (platforma, post) de prelucrare a sistemului si in orice ordine, ceea ce deschide largi posibilitati de optimizare a functionarii a intregului ansamblu. 
Preluarea semifabricatelor si a pieselor de pe dispozitivul de transport, alimentarea masinilor-unelte si readucerea pieselor dupa prelucrare pe dispozitivele respective sunt de regula realizate de manipulatoare si roboti industriali RI si de mecanisme de paletizare (asezare si fixare pe palete) si de depaletizare (desprindere de pe palete).
In cadrul sistemului de la nivelul 3 este prevazuta posibilitatea unor activitati suplimentare in raport cu cele executate la nivelele 1 si 2: manevrare, transport, alimentare, prelucrare, evacuare piese prelucrate, schimbarea sculelor, masurarea si supravegherea sculelor, masurarea pieselor, supravegherea bunei functionari a instalatiei etc.
La nivelul 4 intervin uzinele automatizate ("sistem de ordinul 4") , care include si activitati de planificare si proiectare asistata de calculator PLA, PA. 
Cap.1 Alegerea masinilor-unelte cu ajutorul carora
va avea loc prelucrarea pieselor de revolutie tip bucsa-piston
In cadrul acestui proiect ne propunem realizarea unei celule flexibile in cadrul careia va avea loc prelucrarea pieselor de revolutie tip bucsa-piston.Deoarece prelucrarea acestor piese are loc in prezent pe strunguri normale, am propus realizarea acestor piese tip bucsa-piston in cadrul unei celule flexibile, pentru optimizarea atat a timpilor de executie,ceea ce va duce la cresterea productiei, a optimizarii pretului de cost, cat si a mainii de lucru.
Celula flexibila este un ansamblu de masini-unelte dotate cu echipament de comanda numerica, deservite de un robot industrial, care asigura conducerea celulei flexibile. 
Pentru constructia acestei celule flexibile vom alege urmatoarele masini-unelte si elemente auxiliare:
a)DESCRIEREA STRUNGULUI CU COMANDA NUMERICA SP 250 CNC
DOMENIUL DE UTILIZARE
Strungul cu comanda numerica SP 250 CNC este destinat prelucrarilor in regim de comanda numerica, in productia de serie mica si mijlocie a pieselor de revolutie.


Fisiere in arhiva (3):

  • Doc1.doc
  • DOC11.DOC
  • POLI.DOC

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!