Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva

Licență
8/10 (1 vot)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 70 în total
Cuvinte : 14768
Mărime: 1.29MB (arhivat)
Publicat de: Sebastian A.
Puncte necesare: 11

Cuprins

  1. Introducere.1
  2. Capitolult I: Prezentarea societatii S.C. Agrocompany S.R.L. Deva.11
  3. 1.1 Istoria societatii.11
  4. 1.2 Relatii cu diferiti furnizori.17
  5. 1.3 Fazele procesului tehnologic.21
  6. 1.4 Descrierea procesului tehnologic de fabricare a preparatelor din carne.21
  7. Capitolu II: Sortimente de produse alimentare.24
  8. 2.1 Produse conservate prin sarare din carne.29
  9. 2.1.1 Slanina sarata.29
  10. 2.1.2 Baconul.29
  11. 2.1.3 Pastrama de oaie.30
  12. 2.2 Principalele produse afumate din carne.31
  13. 2.2.1 Jambonul afumat cu os si jambonul afumat fara os.31
  14. 2.2.2 Ceafa de porc afumata.33
  15. 2.2.3 Muschi file afumat.34
  16. 2.2.4 Piept afumat si costita afumata.35
  17. 2.2.5 Pastrama de porc.37
  18. 2.2.6 Pastrama afumata de oaie.38
  19. 2.2.7 Ciolane afumate.40
  20. 2.2.8 Oase garf afumate.41
  21. 2.2.9 Coaste afumate.42
  22. 2.2.10 Picioarele de porc afumate.43
  23. 2.3 Principalele produse pasteurizate din carne.44
  24. 2.3.1 Ciolan presat.44
  25. 2.3.2 Lebarvust.45
  26. 2.3.3 Toba.47
  27. Capitolul III. Controlul si expertiza produselor de origine animala.49
  28. 3.1 Modificari ale produselor sarate.49
  29. 3.2 Controlul sanitar veterinar al produselor sarate.50
  30. 3.3 Modificari ale produselor afumate.51
  31. 3.4 Controlul sanitar veterinar al produselor afumate.52
  32. 3.5 Verificarea calitatii preparatelor din carne.52
  33. Capitolul IV. Retea de desfacere in tara si preturile practicate pe
  34. piata romanesca .56
  35. 4.1 Retea de desfacere a produselor in tara.56
  36. 4.2 Pretul produselor din carne Agrocompany pe piata romaneasca .57
  37. Capitolul V. Aspecte de siguranta si securitate alimentara.59
  38. Concluzii si recomandari.63
  39. Bibliografie.65

Extras din licență

INTRODUCERE

Valoarea nutritivă sau alimentară a cărnii reprezintă calitatea de a acoperi nevoile energetice şi de substanţe plastice ale organismului uman.

Carnea constituie principala sursă de material plastic (substanţe azotate cu mare valoare biologică), energetic (lipidele şi hidraţii de carbon), mineral (fier, fosfor, etc) şi vitaminic (complexul B, carnea fiind cea mai bogată în vitamina PP etc.) pentru hrana omului. De asemenea, joacă rol semnificativ, prin nutrienţii care îi conţine, în apărarea organismului (măresc rezistenţa faţă de infecţii şi diferite substanţe toxice), stimulează activitatea nervoasă superioară a omului, precum şi capacitatea sa intelectuală şi de muncă.

Valoarea nutritivă este dată de numeroase componente, şi anume : compoziţia chimică, proporţia ţesutului muscular, aportul nutritiv, calitatea energiei, aportul proteic etc.

Compoziţia chimică. Carnea conţine apă şi substanţe uscate (protide, lipide, glucide, săruri minerale şi calorii).

Proteinele au o pondere mare în carne (18-22%) şi sunt de calitate superioară.

Carnea de bovine este mai bogată în lizină, metionină şi acid glutamic, cea de porc – în valină şi arginină, carnea de oaie – în leucină şi tiamină.

Proteina din carne (muşchi) prezintă două fracţiuni şi anume:

- Proteine solubile (miogen, mioglobulină şi globulină – alfa), care prin fierbere trec în lichid, determinând cărnurilor însuşirile organoleptice (gust, aromă, miros, culoare);

- Proteine insolubile (miozina şi actina)

Cantitatea de lipide din carne depinde în mod deosebit de specie şi de starea de îngrăşare a animalelor.

Lipidele condiţionează valoarea energetică a cărnii. Aceasta este bogată în acizi graşi saturaţi, mai ales în cazul cărnii de bovine, ovine şi porcine.

Glucidele se întâlnesc în carne în cantitate redusă, sub formă de glicogen.

Carnea constituie o sursă importantă de macroelemente (potasiu, sodiu, fosfor, sulf, clor, magneziu, fiind săracă însă în calciu) şi în microelemente (fier, cupru, mangan, zinc etc.).

Acest conţinut în săruri minerale (potasiu, sulf, clor), determină o acţiune acidifiantă a cărnii.

Bibliografie

1. Banu, C. şi colaboratorii Tehnologia cărnii 1980

2. Banu, C. şi colaboratorii Procesarea industrială a cărnii 1997

3. Diaconescu, M. Alimentaţia raţională 1979

4. Mincu, I. Alimentaţia omului sănătos 1978

5. Mincu, I. Alimentaţia omului bolnav 1980

6. Bârzoi, D. Microbiologia produselor alimentare de origine animală 1985

7. Popa, G., Stănescu, V. Ghid pentru controlul alimentelor de origine animală 1986

8. Sârbulescu, V. şi colaboratorii Tehnologia şi valorificarea produselor animaliere 1983

9. Dumitrescu, H. şi colaboratorii Controlul fizico – chimic al alimentelor 1997

10. Popa, G. Lucrări practice de expertiză sanitar - veterinară 1964

11. Dumbravă, M. Tehnologia conservării şi prelucrării produselor agricole 2008

12. Popa, G., Stănescu, V. Controlul sanitar veterinar al produselor de origine animală 1981

Preview document

Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 1
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 2
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 3
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 4
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 5
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 6
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 7
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 8
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 9
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 10
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 11
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 12
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 13
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 14
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 15
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 16
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 17
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 18
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 19
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 20
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 21
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 22
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 23
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 24
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 25
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 26
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 27
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 28
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 29
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 30
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 31
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 32
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 33
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 34
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 35
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 36
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 37
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 38
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 39
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 40
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 41
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 42
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 43
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 44
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 45
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 46
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 47
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 48
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 49
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 50
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 51
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 52
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 53
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 54
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 55
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 56
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 57
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 58
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 59
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 60
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 61
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 62
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 63
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 64
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 65
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 66
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 67
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 68
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 69
Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva - Pagina 70

Conținut arhivă zip

  • Preparate din carne la socieatatea SC Agrocompany SRL Deva.docx

Alții au mai descărcat și

Proiectarea unei Secții de Obținere a Specialităților din Carne

1.1. DENUMIREA OBIECTIVULUI PROIECTAT Proiectarea unei secţii de obţinere a specialităţilor din carne: piept fiert-afumat şi muşchi picant Azuga....

Mașini și echipamente din industria alimentară

1.Noţiuni teoretice ale procesului de frămîntat Frămîntarea este o operaţie fundamentală în tehnologia panificaţiei ce constă dintr-un proces de...

Tehnologia Creșterii Cabalinelor

1.Importanta cresterii cabalinelor Munca sau forta de tractiune este principala productie de economica realizata de cabaline in conditii de...

Ecotehnica cultivării tutunului și hameiului

TIPUL DE SOL DIN REGIUNEA BUCURESTI Soluri de tip hidromorf si brun-roscate Caracteristici : soluri predominant lutoargiloase cu continut...

Lepidoptere

FLUTURELE ALB AL VERZEI - PIERIS BRASSICAE Fluturele alb al verzei este raspandit in majoritatea tarilor din Europa, in Asia (Japonia) si in...

Ai nevoie de altceva?