Presiuni Exercitate de Tehnologii Asupra Formarii Luptatorilor

Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Am conceput aceasta lucrare de licenta ca un studiu al utilizarii tehnologiilor si a presiunilor exercitate de tehnologii in formarea luptatorilor . Mi-am propus ca , in cuprinsul lucrarii , sa analizez atat presiunile exercitate de tehnologie cat si consecintele acestor presiuni asupra formarii si a actiunilor ulterioare ale luptatorilor .
Am considerat ca , pentru o rezolvare cat mai completa si satisfacatoare a problemelor , este necesara o analiza din mai multe puncte de vedere , o analiza integratoare , care sa cuprinda toate interactiunile cu mediul ambiant in care are loc procesul de formare al luptatorilor . De aceea , in abordarea lucrarii , am plecat de le premisa ca structura acesteia trebuie sa fie de asa natura incat sa ofere toate elementele necesare identificarii corecte a contextului in care se realizeaza procesul de formare al luptatorilor .
Studiul este structurat pe patru capitole . Primul capitol are caracter preponderent informational , prin el am incercat prezentarea evolutiilor modalitatilor de abordare ale tehnologiei , aplicarea in domeniul militar ale tehnologiilor si consecintele acestor aplicatii asupra spatiului de lupta modern . Deasemenea , am realizat o delimitare conceptuala a termenilor ,, cheie " utilizati pe parcursul lucrarii . 
Al 2-lea capitol reprezinta o analiza a modelului luptatorului modern , analiza abordata din perspectiva problemelor expuse in primul capitol . Prima parte este o prezentare a modelului luptatorului promovat de Academia Fortelor Terestre iar apoi , a procesului de selectie si formare a luptatorilor din armata romana . 
Al 3-lea capitol constituie partea esentiala a lucrarii . In primul subcapitol sunt analizate aspectele care intervin in pregatirea resursei umane in raport cu presiunile exercitate de tehnologii si modalitatile in care sunt resimtite acestea in actiunile militare . In a 2-a parte am particularizat aceste fenomene , raportandu-le la organizatia militara , de fapt la pregatirea resursei umane ( a luptatorilor ) din organizatia militara . Tot in acest capitol am analizat posibile consecinte ale utilizarii tehnologiilor in formarea luptatorilor si modalitati de optimizare a consecintelor pozitive si atenuare ( eliminare ) a consecintelor negative . 
Ultimul capitol , partea aplicativa reprezinta un studiu comparativ din punct de vedere al presiunilor exercitate de tehnologii in procesul de formare al luptatorilor din trei institutii militare de invatamant superior : Academia Fortelor Terestre , Academia Militara Saint Cyr din Franta si Academia Militara West Point din S.U.A. si modelele de luptatori promovate de aceste institutii . 
Acest capitol are scopul de-a reliefa consecintele concrete ale procesului de formare al luptatorilor din punctul de vedere al tehnologiilor utilizate . Tot in cadrul acestui capitol am emis cateva propuneri referitoare la optimizarea procesului educativ (pregatirea militara) din Academia Fortelor Terestre ,, Nicolae Balcescu ".
Finalul lucrarii este constituit de concluziile personale referitoare la modul de atingere al obiectivelor propuse spre indeplinire , concluzii deduse din analizele realizate in lucrare . 
Cap. I. Impactul tehnologiei in domeniul militar
I.1. Tehnologia - delimitari conceptuale 
Literatura de specialitate opereaza cu o multitudine de concepte care se refera la sfera revolutiei tehnologice si a potentialului militar , drept pentru care am realizat delimitarea conceptuala a celor pe care le voi utiliza pe parcursul lucrarii . 
Progresul stiintific si tehnologic corespunde unui complex de modificari calitative , prioritar in sferele stiintei si tehnicii , cu implicatii profunde in activitatea umana . Transformarile in domeniul cunoasterii stiintifice si al practicii sociale au generat dezvoltari ale sistemului tehnic si tehnologic , au stimulat capacitatea de creatie a oamenilor si , in consecinta , au aparut inovatii de importanta deosebita . 
Este cunoscut faptul ca , in decursul istoriei , revolutiile industriale au fost insotite nu numai de revolutii stiintifice si tehnice , ci si tehnologice , intelegerea si explicarea conceptului de revolutie tehnologica in conditiile contemporane , necesitand , in primul rand , clarificarea notiunii de tehnologie .


Fisiere in arhiva (1):

  • Presiuni Exercitate de Tehnologii Asupra Formarii Luptatorilor.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!