Principiile Dreptului Comertului International

Cuprins licenta Cum descarc?

Capitolul I. Notiuni introductive in comertul international si dreptul comertului international.
Sectiunea I. Notiunea si importanta comertului international 3
Sectiunea a-II-a. Notiunea si importanta dreptului comertului international 10
Capitolul II. Privire istorica a reglementarilor privind comertul tarilor romane 17
Capitolul III. Cadrul juridic general al pariciparii Romaniei la comertul international 19
Capitolul IV. Prezentarea si analiza principiilor dreptului comertului international
Sectiunea I. Importanta studierii si promovarii principiilor si normelor dreptului comertului international 23
Sectiunea a-II-a. Notiunea principiilor dreptului comertului international 24
Sectiunea a-III-a. Analiza principiilor dreptului comertului international 25
A. Principiul libertatii comertului 25
B. Principiul concurentei loiale 30
C. Principiul egalitatii juridice a partilor 33
D. Principiul libertatii conventiilor 35
oPrincipiul lex voluntatis 40
E. Principiul bunei credinte 44 
Capitolul V. Caracteristicile politicii romanesti in domeniul relatiilor comertului international 49
BIBLIOGRAFIE 70


Extras din licenta Cum descarc?

Capitolul I. NOTIUNI INTRODUCTIVE IN COMERTUL INTERNATIONAL SI DREPTUL COMERTULUI INTERNATIONAL.
Sectiunea I. Notiunea si importanta comertului international.
Epoca moderna, dar mai ales cea contemporana, au generat dezvoltarea, diversificarea si specializarea fara precedent a productiei de marfuri si a serviciilor. In aceste conditii, realizarea exclusiv prin mijloacele proprii ale unui stat a intregii game de produse si servicii necesare pentru satisfacerea necesitatilor sale economice si sociale a devenit practic imposibila sub aspect tehnic si oricum ineficienta din punct de vedere economic. Astfel putem spune ca s-a creat o interdependenta intre economiile nationale ale diferitelor tari, ceea ce a constituit fundamentul schimburilor economice internationale.
In zilele noastre interdependentele economice s-au adancit ca urmare a procesului de globalizare, care, se exprima, in mod esential, prin internationalizarea productiei si a tehnologiilor, a pietelor de marfuri, de servicii, si de capitaluri, cresterea complexitatii si diversitatii productiei, comertului si desfacerii, dezvoltarea si sporirea fara precedent a rapiditatii transporturilor si telecomunicatiilor, inclusiv prin expansiunea comertului electronic.
Comertul international mai constituie si un important factor de promovare a intelegerii si colaborarii intre natiuni, un instrument esential al intaririi climatului de incredere, securitate si pace in lume. 
In incercarea de a defini notiunea de comert international precizam ca aceasta este susceptibila de de doua acceptiuni, si anume una restransa, care cuprinde sensul traditional al acestei notiuni, si una larga, care include si formele moderne de desfasurare a relatiilor economice internationale.
In acceptiunea restransa comertul international cuprinde totalitatea operatiunilor de import si export cu marfuri, lucrari si servicii pe care le desfasoara persoane fizice si/sau juridice avand calitatea de subiecte ale dreptului comertului international, cu parteneri de nationalitate straina sau cu bunuri aflate in tranzit international.
In acest sens comertul international apartine, in esenta, fazei economice a distributiei marfurilor, care constituie etapa intermediara a ciclului economic, plasata intre productie si consumatie, precizand ca, in acest caz, distributia are loc , prin ipoteza, peste frontierele unui stat.
Privit in acceptiunea sa restransa, comertul international imbraca pe planul dreptului forma actelor si faptelor de comert international. Dintre actele de comert international, cele mai importante, ca frecventa si sfera de cuprindere, sunt contractele comerciale internationale, ele constituind una dintre institutiile centrale ale acestei materii.
Credem ca aceasta acceptiune restransa pe care am definit-o se apropie cel mai mult de sensul etimologic al cuvantului ,,comert" , provenit din expresia latina ,,commercium" care, la randul sau este o juxtapunere a cuvintelor cum merx, care exprima notiunea de operatiuni efectuate cu marfa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Principiile Dreptului Comertului International.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!