Problema Narcomaniei la Tineri

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere....2
Capitolul I. Abordari teoretice ale problemei narcomaniei in literatura de specialitate.
1.1. Mecanismele de formare a dependentei de droguri3
1.2. Particularitatile de personalitate ale tinerilor narcomani....10
1.3. Factorii implicati in formarea narcomaniei
1.3.1. Predispozitia psihologica a adolescentilor spre folosirea substantelor narcotice - particularitatile de personalitate11
1.3.2. Motivele folosirii drogurilor..13
1.3.3. Familia ca factor al narcomaniei ...16
1.4. Profilaxia narcomaniei...21
Capitolul II. Cercetarea experimentala a particularitatilor de personalitate ale adolescentilor narcomani si relatiile lor cu mediul social
2.1. Proiectul de cercetare.....33
2.2. Metodele de cercetare.....33
2.3. Estimarea rezultatelor cercetarii experimentale
2.3.1. Particularitatile de personalitate ale tinerilor narcomani.....40
2.3.2. Relatiile tinerilor narcomani cu mediul social....57
Concluzii 66
Bibliografia....71


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Actualitatea cercetarii este determinata de situatia si conditiile dificile in care se afla tinerii din tara noastra, ramanand in marea lor majoritate fara ajutor si supraveghere din partea parintilor, avand posibilitati reduse de urma o facultate ori de a se angaja la un serviciu bine platit. Aceasta situatie ii determina pe multi tineri sa caute o modalitate de rezista mai usor dificultatilor, care de cele mai dese ori este consumul de droguri.
Deci, pentru tineri, cel putin in faza de inceput, consumul de droguri reprezinta un mod de integrare in lumea adulta sau un mod de afirmare ca adulti.
Tinerii se lupta sa devina independenti si sa-si gaseasca astfel propria identitate. 
Participand impreuna cu grupul, la o activitate pe care societatea o interzice, tinerii isi afirma independenta. In plus, cei care nutresc resentimente fata de propriii parinti, afla o placere deosebita in a frecventa un anturaj pe care parintii il dezaproba. Asadar, plictiseala, deznadejdea, incapacitatea comunicarii cu parintii, rezultatele scolare slabe, absenta prietenilor sunt factori care grabesc refugierea tinerilor in taxicomanie. Drogurile devin un mod de a scapa de permanentele stari de depresie pe care tinerii le cunosc ca urmare a unei diversitati de probleme nerezolvate, un mod de a reduce anxietatea. Consumul de droguri poate intrerupe temporar monotonia vietii, intensificand perceptia vizuala, auditiva, kinestezica si inlaturand prezentul dureros, prin suspendarea sistemelor de protectie a eului impotriva esecului si primejdiei; ca urmare, dispar sentimentele de vinovatie, anxietate, dar si vointa. In locul acestora apare sentimentul de "nu-mi pasa" sau "cui ii pasa?", ceea ce conduce la evitarea treptata a tuturor responsabilitatilor si la renuntarea la a cauta solutii pentru problemele existentiale ale adolescentului.
Organizarea masurilor profilactice ale narcomaniei intre tineri este foarte actuala, deoarece din contul tinerilor, in fond, se completeaza randurile narcomanilor.
Dar pentru ca masurile preventive sa fie eficiente trebuie sa se cunoasca factorii care contribuie la narcomanie, mecanismele de formare a dependentei ets, ceea ce ne-am propus sa facem in lucrarea de fata.
Obiectul cercetarii: Particularitatile de personalitate ale tinerilor narcomani si relatiile lor cu mediul social. 
Scopul cercetarii: Studierea particularitatilor de personalitate ale tinerilor narcomani si relatiilor lor cu mediul social. 
Ipoteza cercetarii: Particularitatile de personalitate ale tinerilor narcomani si relatiile lor cu mediul social difera de cele ale tinerilor cu comportament social adecvat. 
Obiectivele investigatiei:
1. Studierea literaturii de specialitate referitoare la mecanismele de formare a dependentei de droguri, particularitatile de personalitate ale tinerilor narcomani, factorii implicati in formarea narcomaniei.
2. Cercetarea experimentala a particularitatilor de personalitate ale tinerilor narcomani.
3. Studierea experimentala a relatiilor interpersonale ale tinerilor narcomani cu persoanele din mediul social. 
Metode de cercetare: 
teoretice: bibliografica;
empirice: experimentul (de constatare, de formare, de control), testul, chestionarul, ancheta.
statistico-matematice:
Baza experimentala: 
Populatia asupra careia am extins experimentul a fost constituita din 2 loturi. Din primul lot au facut parte 15 adolescentii narcomani cu varsta cuprinsa intre 18-22 ani, ce stau la evidenta la Comisariatul de Politie or.Codru. Subiectii nu au spus numele lor adevarat, dar si-au spus un pseudonim. Lotul al doilea a fost constituit din 15 tineri cu aceeasi varsta cu comportament social adecvat de la FC ,,Scantex Codru" echipa de fotbal din localitate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Problema Narcomaniei la Tineri.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!