Problema narcomaniei la tineri

Cuprins licență Cum descarc?

Introducere….2
Capitolul I. Abordari teoretice ale problemei narcomaniei în literatura de specialitate.
1.1. Mecanismele de formare a dependentei de droguri3
1.2. Particularitatile de personalitate ale tinerilor narcomani….10
1.3. Factorii implicati în formarea narcomaniei
1.3.1. Predispozitia psihologica a adolescentilor spre folosirea substantelor narcotice – particularitatile de personalitate11
1.3.2. Motivele folosirii drogurilor..13
1.3.3. Familia ca factor al narcomaniei ...16
1.4. Profilaxia narcomaniei…21
Capitolul II. Cercetarea experimentala a particularitatilor de personalitate ale adolescentilor narcomani si relatiile lor cu mediul social
2.1. Proiectul de cercetare…..33
2.2. Metodele de cercetare…..33
2.3. Estimarea rezultatelor cercetarii experimentale
2.3.1. Particularitatile de personalitate ale tinerilor narcomani…..40
2.3.2. Relatiile tinerilor narcomani cu mediul social….57
Concluzii 66
Bibliografia….71


Extras din licență Cum descarc?

Introducere
Actualitatea cercetarii este determinata de situatia si conditiile dificile în care se afla tinerii din tara noastra, ramânând în marea lor majoritate fara ajutor si supraveghere din partea parintilor, având posibilitati reduse de urma o facultate ori de a se angaja la un serviciu bine platit. Aceasta situatie îi determina pe multi tineri sa caute o modalitate de rezista mai usor dificultatilor, care de cele mai dese ori este consumul de droguri.
Deci, pentru tineri, cel putin în faza de început, consumul de droguri reprezinta un mod de integrare în lumea adulta sau un mod de afirmare ca adulti.
Tinerii se lupta sa devina independenti si sa-si gaseasca astfel propria identitate. 
Participând împreuna cu grupul, la o activitate pe care societatea o interzice, tinerii îsi afirma independenta. În plus, cei care nutresc resentimente fata de propriii parinti, afla o placere deosebita în a frecventa un anturaj pe care parintii îl dezaproba. Asadar, plictiseala, deznadejdea, incapacitatea comunicarii cu parintii, rezultatele scolare slabe, absenta prietenilor sunt factori care grabesc refugierea tinerilor în taxicomanie. Drogurile devin un mod de a scapa de permanentele stari de depresie pe care tinerii le cunosc ca urmare a unei diversitati de probleme nerezolvate, un mod de a reduce anxietatea. Consumul de droguri poate întrerupe temporar monotonia vietii, intensificând perceptia vizuala, auditiva, kinestezica si înlaturând prezentul dureros, prin suspendarea sistemelor de protectie a eului împotriva esecului si primejdiei; ca urmare, dispar sentimentele de vinovatie, anxietate, dar si vointa. În locul acestora apare sentimentul de “nu-mi pasa” sau “cui îi pasa?”, ceea ce conduce la evitarea treptata a tuturor responsabilitatilor si la renuntarea la a cauta solutii pentru problemele existentiale ale adolescentului.
Organizarea masurilor profilactice ale narcomaniei între tineri este foarte actuala, deoarece din contul tinerilor, în fond, se completeaza rândurile narcomanilor.
Dar pentru ca masurile preventive sa fie eficiente trebuie sa se cunoasca factorii care contribuie la narcomanie, mecanismele de formare a dependentei ets, ceea ce ne-am propus sa facem în lucrarea de fata.
Obiectul cercetarii: Particularitatile de personalitate ale tinerilor narcomani si relatiile lor cu mediul social. 
Scopul cercetarii: Studierea particularitatilor de personalitate ale tinerilor narcomani si relatiilor lor cu mediul social. 
Ipoteza cercetarii: Particularitatile de personalitate ale tinerilor narcomani si relatiile lor cu mediul social difera de cele ale tinerilor cu comportament social adecvat. 
Obiectivele investigatiei:
1. Studierea literaturii de specialitate referitoare la mecanismele de formare a dependentei de droguri, particularitatile de personalitate ale tinerilor narcomani, factorii implicati în formarea narcomaniei.
2. Cercetarea experimentala a particularitatilor de personalitate ale tinerilor narcomani.
3. Studierea experimentala a relatiilor interpersonale ale tinerilor narcomani cu persoanele din mediul social. 
Metode de cercetare: 
teoretice: bibliografica;
empirice: experimentul (de constatare, de formare, de control), testul, chestionarul, ancheta.
statistico-matematice:
Baza experimentala: 
Populatia asupra careia am extins experimentul a fost constituita din 2 loturi. Din primul lot au facut parte 15 adolescentii narcomani cu vârsta cuprinsa între 18-22 ani, ce stau la evidenta la Comisariatul de Politie or.Codru. Subiectii nu au spus numele lor adevarat, dar si-au spus un pseudonim. Lotul al doilea a fost constituit din 15 tineri cu aceeasi vârsta cu comportament social adecvat de la FC „Scantex Codru” echipa de fotbal din localitate.


Fisiere în arhivă (1):

  • Problema Narcomaniei la Tineri.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!