Problematica Crizelor Financiare Internationale

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere.4
Capitolul I. Cauzele si efectele crizelor financiare
1.1.Notiunea de criza financiara.5
1.2. Scurt istoric al crizelor financiare.6
1.3. Factori declansatori ai crizelor financiare (cauze).11 
1.4. Efectele crizelor financiare.13
Capitolul II. Criza financiara internationala contemporana
2.1. Criza financiara din SUA.19
2.2. Propagarea crizei financiare la nivel mondial.20
2.3. Masuri de solutionare a crizei financiare international.22 
2.4. Particularitati ale crizei economice mondiale in Romania.25
Concluzii.39
Bibliografie.41


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere:
Am ales si tratat cu multa placere si cu mult interes aceasta tema deopotriva fundamentala, utila si pasionanta pentru lumea din ziua de astazi, tema care se refera la criza financiara cu care ne confruntam, cu dorinta de a aduce un plus de cunoastere in acest domeniu.
Tema este incitanta prin actualitatea, extinderea si importanta ei, necesitand o laborioasa munca de cercetare si documentare, de coroborare si asamblare a informatiilor si cunostintelor necesare dezvoltarii ei. 
O preocupare principala a fost utilizarea si valorificarea unei bibliografii actuale, de cel mai inalt nivel.
De altfel, este foarte important ca fiecare dintre noi sa stie ce este aceea o criza financiara, care sunt cauzele si efectele declansarii unei crize si care sunt masurile de solutionare ale acesteia.
In primul capitol am dezbatut cauzele si efectele crizelor financiare unde am definit notiunea de criza finaciara, am realizat un scurt istoric al crizelor financiare, am evidentiat care sunt acei factori declansatori ai crizelor financiare sau altfel spus cauzele crizelor financiare si de asemenea, am tratat teoretic efectele crizelor financiare.
In capitolul al doilea am tratat criza financiara internationala contemporana, unde am vorbit de criza financiara din SUA declansata in 2007, de firul evenimentelor acestei crize care a facut posibila propagarea crizei financiare la nivel mondial si de masurile de solutionare a crizei financiare internationale luate de diferite state ale lumii.
O atentie deosebita am acordat particularitatilor crizei economice si financiare din tara noastra. 
Capitolul I
Cauzele si efectele crizelor financiare
1.1.Notiunea de criza financiara
Criza este definita de unii specialisti pornind de la teoria informatiei asimetrice (care poate fi utilizata in cazul crizei actuale drept o grila corecta de analiza) ca fenomenul care apare atunci cand se cumuleaza fenomenele de selectie adversa si de hazard moral pana la un nivel la
care pietele nu mai directioneaza fondurile disponibile catre agentii economici care reprezinta cele mai bune optiuni investitionale. 
Problema cu definitia crizei consta in a spune cat de mare sa fie volatilitatea sau caderea pietelor pentru a incadra o evolutie de acest gen in categoria unei crize. Cat de mare sa fie inflatia, somajul sau scaderea PIB-ului unei tari pentru a aprecia intrarea ei intr-o criza.
Este dificil sa facem aprecieri cand o criza financiara devine una economica sau daca o criza economica genereaza o criza financiara sau invers. In principiu vorbim intotdeauna de o criza economica generata de cauze financiare, politice sau sociale. Criza financiara nu este decat o forma de manifestare a crizei economice si reflecta o neincredere in sistemul financiar, o scadere semnificativa a volumului tranzactiilor la bursa, o dereglare a mecanismelor de piata.
Criza financiara este o situatie in care cererea de bani este mai mare decat oferta de bani (disponibilul). Aceasta inseamna ca lichiditatea este rapid evaporata deoarece banii disponibili sunt retrasi din banci, fortand astfel bancile fie sa vanda propriile active si investitii, pentru a-si acoperi necesitatile, sau sa colapseze. Criza financiara poate duce la o criza economica.
O alta definitie a crizei financiare este urmatoarea: criza financiara este o forma de manifestare a crizei economice care se concretizeaza prin neincrederea in sistemul financiar, o scadere semnificativa a volumului tranzactiilor la bursa si lichiditate redusa ( cererea de bani este mai mare decat oferta).
In conditiile instabilitatii financiare, disponibilitatile banesti ale firmelor si populatiei sunt retrase de pe piata astfel incat institutiile finaciare sunt nevoite, in mod frecvent, sa vanda propriile active pentru a acoperii necesitatile aferente activitatii pe care o desfasoara.
In conditiile volatilitatii preturilor activelor financiare pot fi intalnite situatii de faliment a unor institutii financiare sau probleme la nivelul infrastructurii sistemului financiar. Prin intermediul efectului de contagiune, aceste probleme tind sa afecteze pietele finaciare din regiuni invecinate, astfel incat, in contextul globalizarii economice, criza financiara se poate raspandii cu usurinta la nivel international.
Conceptul de criza financiara este aplicat unei varietati de situatii, dintre care:
o Deflatarea bulelor speculative
o Crah-uri ale burselor de valori
o Crizele valutare


Fisiere in arhiva (1):

  • Problematica Crizelor Financiare Internationale.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!