Procesarea Statistica a Datelor Experimentale

Extras din licenta Cum descarc?

Obiectivul lucrarii:
Studiul fenomenelor si miscarilor vibratorii, aspecte privind metodele de masurare si aparatele utilizate pentru masurarea vibratiilor, aspecte privitoare la erorile de masurare si notiuni legate de procesarea statistica a datelor experimentale obtinute in urma unor astfel de masuratori. 
Pe langa aspectele generale tratate se va studia cazul particular al masurarii valurilor si se va face analiza statistica a datelor culese de la platforma Gloria in perioada 2003 - 2009.
Notiuni introductive despre vibratii
Vibratiile sunt fenomene dinamice care iau nastere in medii elastice sau cvasielastice, datorita unei excitatii locale, care se manifesta prin propagarea acesteia in interiorul mediului sub forma unor unde elastice. 
Oscilatia reprezinta fenomenul in cursul caruia se transforma periodic o energie dintr-o forma in alta. 
Unda este rezultatul propagarii oscilatilor intr-un mediu elastic, adica evolutia in timp si repartitia in spatiu a marimilor ce caracterizeaza oscilatia. 
Tipuri de miscari vibratorii
Miscarile vibratorii pot fi periodice sau aperiodice. Un corp sau un sistem mecanic executa o miscare periodica atunci cand toate elementele miscarii se reperta identic dupa un acelasi timp minim T, numit perioada. 
Matematic o miscare vibratorie poate fi exprimata sub forma:
x(t) = x(t + T) 
Cea mai simpla miscare periodica este miscarea a carei ecuatie se exprima cu ajutorul functiilor trigonometrice sinus sau cosinus si se numeste vibratie (oscilatie) armonica.
Vibratia armonica 
Masurarea socurilor si vibratiilor 
Masurarea este procesul sau operatia experimentala prin care, cu ajutorul unui mijloc de masurare si in anumite conditii, se determina valoarea unei marimi date, in raport cu o unitate de masura data sau cu o marime luata ca unitate de masura. De cele mai multe ori, masurarea propriu-zisa are mai mult un caracter cantitativ si se termina o data cu aflarea valorii marimii date.
Pentru masurarea vibratiilor au fost construite aparate speciale care sunt foarte variate din punct de vedere constructiv si al domeniului de utilizare.
Alegerea parametrului miscarii care urmeaza sa fie determinat prin masurare depinde de scopul pe care il are studiul experimental.
Erori de masurare
Datorita unor conditii obiective si subiective, valorile reale ale marimilor mu pot fi determinate cu precizie absoluta, masurarile fiind afectate de asa-numitele erori de masurare.
Teoretic, prin eroare de masurare se intelege diferenta dintre rezultatul masurarii unei marimi date si valoarea sa adevarata.
Pentru a se putea conta pe rezultatul unei masurari, adica pentru ca masurarea sa fie stiintifica, este necesar sa se cunoasca eroarea care afecteaza acest rezultat; altfel spus este necesar sa se stie care este precizia rezultatului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Procesarea Statistica a Datelor Experimentale.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!