Procese Mecanice si Metalurgice la Sudarea FSW a Aliajelor de Aluminiu

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere
1. Procedeul de sudare prin frecare cu element activ rotitor FSW
Principiul procedeului
Particularitati si avantajele procedeului 
Parametrii tehnologici de sudare FSW
Tipuri de imbinari
2. Procese mecanice la sudarea FSW:
Descrierea procedeului FSW (forte, tensiuni, unelte)
Interactiunea scula material de baza
Rolul caracteristicilor mecanice ale materialelor 
3. Aspecte metalurgice la sudarea FSW:
Transformari structurale care apar in material ca urmare a procesarii
Modificari structurale si influenta asupra caracteristicilor mecanice
4. Concluzii
Bibliografie


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Procedeu de sudare prin frecare cu element activ rotitor (FSW) a fost inventat de Wayne Thomas la TWI in Anglia (1991) [1] , si aplicat industrial in premiera in Suedia (1995), procedeul a trezit un interes deosebit in SUA si Japonia. Intr-un timp scurt calitatile procedeului au condus in aceste tari la aplicatii industriale de imbinare a materialelor usoare ca aluminiu si magneziu, inainte ca procesul de sudare sa fie stapanit pe deplin.
O mare varietate de forme constructive ale componentelor, cu lungime mare, sectiune transversala mare, grinzi cheson, lonjeroane, materiale extrudate sau turnate, pot fi sudate utilizand procedeul de sudare prin frecare cu element activ rotitor [3].
Gradul de cunoastere tot mai ridicat in industrie si necesitatea pregnanta de a utiliza aliaje din metale usoare conduc la un interes sporit pentru promovarea sudurii FSW si pentru implementarea industriala in diverse aplicatii. Ca urmare este necesara si asigurarea conditiilor tehnice specifice procedeului.
Rezultatele cercetarilor efectuate au fundamentat aplicarea sudurii FSW in principal in sectoarele industriale [1]: aerospatial (Airbus, Boeing, EADS), auto (Toyota, Ford, Rover, Honda, BMW, Aston Martin), feroviar (trenuri de mare viteza ex: Shinkansen), maritim (structuri si platforme maritime). Majoritatea aplicatiilor se refera la aliaje de aluminiu.
Procedeul FSW permite imbinarea unui numar mare de materiale similare (Aluminiu, Cupru, Magneziu, Titan) si disimilare (eterogene), (Aluminiu - Cupru, Aluminiu - Magneziu) care sunt dificil sau imposibil de imbinat prin alte procedee de sudare [1].
Lucrare de fata reprezinta un studiu bibliografic legat de "Procesele mecanice si metalurgice la sudarea prin frecare cu element activ rotitor (FSW) a aliajelor de aluminiu".
1. Procedeul de sudare prin frecare cu element activ rotitor FSW
1.1. Principiul procedeului FSW
Sudarea prin frecare cu element activ rotitor (FSW) este un procedeu de imbinare in stare solida care se bazeaza pe incalzirea prin frecare si deformarea plastica subsecventa realizata la interactiunea dintre o unealta de sudare neconsumabila care se roteste pe suprafetele in contact ale pieselor de imbinat. Unealta de sudare este plonjata in material si apoi deplasata cu viteza de sudare in lungul liniei de imbinare. Materialul adus in stare plastifiata este transferat in spatele uneltei, formand o imbinare sudata (figura 1.1) [1].
Procedeul FSW permite imbinarea unui mare numar de materiale similare si disimilare care sunt dificil sau imposibil de imbinat prin alte procedee.
O mare varietate de forme constructive ale componentelor, cu lungime mare, sectiune transversala mare, grinzi cheson, lonjeroane, materiale extrudate sau turnate, pot fi sudate utilizand procedeul de sudare prin frecare cu element activ rotitor. In figura 1.2 sunt prezentate tipuri de configuratii de imbinari realizabile prin procedeul FSW.


Fisiere in arhiva (1):

  • Procese Mecanice si Metalurgice la Sudarea FSW a Aliajelor de Aluminiu.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!