Procesul Decizional de Investitii

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Pentru recuperarea anilor pierduti intr-un sistem care a gandit altfel economia, libertatea si dezvoltarea, si pentru afirmarea in Uniunea Europeana a unei natiuni sanatoase, prospere, educate, libere si demne, integrarea europeana a Romaniei trebuie privita ca un proces care sa contribuie la dezvoltarea economica, pentru a participa performant si competitiv pe piata interna a Uniunii Europene. 
In conditiile actuale, in care economia romaneasca se confrunta inca cu probleme structurale destul de serioase, avem nevoie de strategii coerente si unitare care sa aiba ca obiectiv programarea, prioritizarea si urmarirea politicilor de dezvoltare nationala. 
Odata cu momentul aderarii la Uniunea Europeana, si implicit la principiile comunitare ale politicii de dezvoltare regionala, programele de pre-aderare au fost inlocuite de instrumente structurale: Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR), Fondul Social European (FSE), Fondul de Coeziune, Initiativele comunitare (ex: Interreg III), Alocari speciale de fonduri pentru ajustarea structurilor piscicole si pentru sustinerea actiunilor inovative si de asistenta tehnica. 
Scopurile urmarite prin finantarea proiectelor din aceste fonduri vizeaza in principal promovarea unei dezvoltari durabile, echilibrate si armonioase a ansamblului economic si social al Uniunii, pentru a se asigura imbunatatirea nivelului de trai al cetatenilor Uniunii Europene, din care Romania face parte incepand cu 1 ianuarie 2007. 
Romania are nevoie de programele structurale, atat pentru a recupera decalajul existent fata de celelelte tari membre ale Uniunii Europene, cat si pentru o dezvoltare durabila. 
Obiectivele Planului National de Dezvoltare referitoare la cresterea competitivitatii, dezvoltarea economiei bazate pe cunoastere, dezvoltarea si modemizarea infrastructurii de transport, dezvoltarea economiei rurale si diminuarea disparitatilor de dezvoltare intre regiunile tarii, realizate cu ajutorul instrumentelor structurale pot ajuta la dezvoltarea economico-sociala locala si regionala.
PARTEA I CONSIDERATII GENERALE
CAPITOLUL 1
INTREPRINDEREA AGROALIMENTARA-DOMENIUL DE EXERCITARE AL MANAGEMENTULUI
1.1 INTREPRINDEREA AGROALIMENTARA-ROL SI PARTICULARITATI
Este cunoscut faptul ca asigurarea hranei populatiei este dependenta, in proportie covarsitoare, din vremuri imemoriale, de existenta agriculturii. La fel de adevarata este, insa si afirrmatia ca, pe masura dezvoltarii sociale generale, modalitatile sub care produsele agricole sunt puse la dispozitia consumatorului s-au diversificat. Acest lucru este urmare a faptului ca unele dintre ele sunt supuse, in prealabil, unor procese de prelucrare in afara exploatatiilor agricole in care se obtin si, uneori, chiar in interiorul acestora. Concomitent, s-a diversificat si s-a imbunatatit si prezentarea lor, care este tot mai atragatoare, ceea ce influenteaza pozitiv cererea consumatorilor, sporind vanzarile de produse agroalimentare.
Prelucrarea si prezentarea produselor agroalimentare revin unor intreprinderi cuprinse in industria agroalimentara, rolul lor fiind cu atat mai mare, cu cat sistemul agroalimentar este mai dezvoltat, iar exploatatiile agricole se orienteza, cu precadere, spre producerea de materii prime de natura agricola.
Alaturi de intreprinderile din industria alimentara, exista exploatatii agricole, cu statut de intreprinderi, care combina activitati de obtinere a produselor agricole cu cele de prelucrare a acestora. O astfel de abordare corespunde unor realitati existente in economia agroalimentara romaneasca. Pe de o parte sunt procesatorii de materii prime agricole, care intervin in filierele de pe produse, iar pe de alta parte, intalnim societati comerciale agricole de diferite tipuri ( de exemplu, societati comerciale agricole pe actiuni, societati comerciale create pe baza de initiativa privata etc.), ale caror domenii de activitate au ca finalitate obtinerea unor produse agroalimentare cu grad mai mic sau mai mare de prelucrare si, uneori, chiar comercializarea acestora.
Relatia directa cu consumatorul individual se constituie atunci cand societatile respective dispun de magazine proprii pentru comercializarea unor produse obtinute.
Privita in ansamblu sau ca o unitate organizatorica, intreprinderea este atat utilizatoare de resurse cat si sursa de bogatie si detinatoare de putere economica. In acelasi timp, este si un domeniu de exercitare a managementului. Scopul ei este obtinerea profitului prin satisfacerea cererii pietei fata de produsele agroalimentare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Procesul Decizional de Investitii.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

Bibu N., Brandas C., 2000- Managementul prin proiecte, Editura Mitron, Timisoara
Brezuleanu S. 2004 - Management agricol teorie si practica, Editura ,,Performantica" Iasi.
Brezuleanu S.,2009- Management in agricultura, Editura Tehnopress, Iasi
Ciurea I.V., Brezuleanu S., Ungureanu G., 2005 - Management, Editura ,,Ion Ionescu de la Brad" Iasi.
Cojoc Doina, Ignat Gabriela, 2005 - Contabilitate- notiuni de baza, Editura ,,Ion Ionescu de la Brad" Iasi
Cretu C. R. 2004 - Cai si metode manageriale pentru integrarea agriculturii si agroturismului din Romania in U.E, Editura Cartea Universitara Bucuresti
Dona, I. ,2000 Economie rurala, Editura Economica, Bucuresti
Iatco C., Brezuleanu S., 2007 - Managementul proiectelor, Editura Tipo Moldova, Iasi
Hinescu A., Ludusan N., Bele I., Burja Camelia, Cocoi Larisa 2005 - Managementul si gestiunea expoatatiei agricole, Editura Risoprint Cluj-Napoca.
Merce E., Ivan I. 2005 - Managementul exploatatiei agricole, Editura Risoprint, Cluj-Napoca
Otiman, P.I., 2000 ? Restructurarea agriculturii si dezvoltarea rurala a Romaniei in vederea aderarii la UE, Editura ,, Agroprint" Timisoara
Pantea M., Munteanu V., Stefea P., Pirtea Marilen, 2006 - Managementul prin proiect- dezvoltarea capacitatilor manageriale privind accesarea si utilizarea surselor de finantare. Editura Mitron, Timisoara
Paunescu C.,Paunescu Ona Maria,2006- Managementul firmei, Editura Academiei Danubius, Galati
Rojonschi V., Duduman S., Grigore F. 2007 - Sisteme de management integrat pentru Agentii economici, Editura Tribuna Economica Bucuresti


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!