Producerea Importul Comercializarea sau Punerea Ilegala la Dispozitie a Mijloacelor Tehnice sau Produselor Program

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 4
Capitolul I. CONSIDERATII GENERALE REFERITOR LA INFRACTIUNILE INFORMATICE 8 
1. Istoricul incriminarii infractiunilor informationale in legislatia penala a Republicii Moldova si elemente de drept comparat 8
2. Abordari conceptuale privind criminalitatea informatica si sediul normativ de incriminare 32 
3. Caracterizarea generala a infractiunilor din domeniul informaticii si telecomunicatiilor 43
Capitolul II: ANALIZA JURIDICO-PENALA A INFRACTIUNII DE PRODUCERE, IMPORT, COMERCIALIZARE SAU PUNERE ILEGALA LA DISPOZITIE A MIJLOACELOR TEHNICE SAU PRODUSELOR PROGRAM 54
1. Obiectul infractiunii 54
2. Latura obiectiva a infractiunii 58
3. Latura subiectiva a infractiunii 70
4. Subiectul infractiunii 76
Capitolul III: ANALIZA CRIMINOLOGICA A INFRACTIUNII DE PRODUCERE, IMPORT, COMERCIALIZARE SAU PUNERE ILEGALA LA DISPOZITIE A MIJLOACELOR TEHNICE SAU PRODUSELOR PROGRAM 79
1. Cauzele si conditiile de comitere a infractiunii 79
2. Personalitatea infractorului 88
3. Masuri de prevenire si combatere a infractiunii 94
Concluzii si recomandari 100
Bibliografie 103


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Etapa actuala de dezvoltare a Republicii Moldova, ca stat suveran, independent, democrat si de drept, se caracterizeaza prin dezvoltarea si raspandirea rapida a tehnologiilor informationale, prin rolul sporit al domeniului informational ce include totalitatea informatiei, infrastructurii informationale si de telecomunicatii, a subiectilor care efectueaza colectarea, formarea, raspandirea si utilizarea informatiei sistemului ce reglementeaza relatiile sociale aparute in acest sens.
Retelele de comunicatii si sistemele informatice au devenit un factor esential in dezvoltarea economica si sociala. 
In multe tari tehnica computerizata se utilizeaza de fortele armate, in energia atomica, electrica, in cercetarile cosmice si in alte sfere vitale ale activitatii omului. Computerele personale tot mai des devin un instrument ce faciliteaza si accelereaza procesele de munca intelectuala si fizica.
Insa practica demonstreaza ca tehnica computerizata se utilizeaza nu numai in scopuri social-utile, ci si in scopul savarsirii diferitelor infractiuni economice, contra intereselor personale, intereselor colectivitatilor si ale statului.
Numarul in crestere de incalcari ale securitatii informationale a generat deja daune financiare considerabile, a subminat increderea utilizatorilor si a avut un efect nefavorabil asupra dezvoltarii comertului electronic. Cetatenii, administratia publica si intreprinderile reactioneaza prin punerea in aplicare a unor tehnologii de securitate si proceduri de gestionare a securitatii. 
Functionarea tehnologiilor informationale actioneaza atat direct, cat si indirect asupra tuturor sectoarelor societatii contemporane.
Din aceasta cauza, legislatia penala a majoritatii statelor este chemata sa asigure protectia drepturilor si intereselor legale ale personalitatii, societatii si statului in lumea materiala. O data cu evolutia continua a tehnologiilor informationale si a mijloacelor de telecomunicatii, acestea au devenit un element indispensabil al vietii umane, activitatii sociale si mecanismelor statale. Aceasta a pus pe ordinea de zi a multor state necesitatea sustinerii normativ-juridice a noilor relatii ce iau nastere in procesul utilizarii tehnologiilor informationale si de telecomunicatii, formarii cadrului juridic cu un cerc clar de categorii si notiuni-elemente importante in dezvoltarea esentei fenomenelor.
Problema asigurarii securitatii informatiei si tehnologiilor computerizate, inclusiv prin mijloace juridico-penale, este una dintre cele mai acute in majoritatea tarilor lumii, in special cand este vorba despre utilizarea computerelor, sistemelor si retelelor informatice in industrie si afaceri. In urma diverselor atacuri si efractii informatice intreprinderile suporta pierderi enorme.
In legatura cu aceasta, trebuie mentionat, inainte de toate, ca in statele unde informatizarea vietii sociale a atins un nivel avansat, atat cercetatorii, cat si legiuitorii sustin ca exista o categorie distincta de infractiuni, numita generalizat ,,informatice" sau ,,infractiuni inalt tehnologizate" (,,computers crimes" sau ,,high-tech crimes").
Pana in prezent nu exista o definitie general acceptata a acestor infractiuni, iar definitiile ce dezvaluie esenta lor poarta un caracter operational. Fapt determinat de lipsa opiniei unitare asupra temeiului atribuirii faptelor ilegale la asa infractiuni in legatura cu modificarile continue ale tehnologiilor informationale computerizare.
Tin sa mentionez ca legislatia privind raspunderea penala pentru infractiunile informatice se deosebeste esential de la o tara la alta si nu in toate statele legislatia este adaptata in mod corespunzator la cerintele crescande in mod continuu in vederea intensificarii protectiei juridico-penale a valorilor legate de utilizarea informatiei si a tehnologiilor computerizate.
Statul nostru, fiind un stat tanar, aflandu-se intr-o continua dezvoltare in toate compartimentele si aspirand la standartele internationale a inclus in legislatia penala un intreg compartiment ce reglementeaza protectia informatiei computerizate, si anume Capitolul XI CP care se intituleaza: ,,Infractiuni informatice si infractiuni in domeniul telecomunicatiilor." O infractiune din domeniul informaticii ce este tot mai des savarsita, este cea prevazuta de art.260 C. Pen., si anume producerea, importul, comercializarea sau punerea ilegala la dispozitie a mijloacelor tehnice sau produselor program. Aceasta denumire a fost modificata in 2009, fiind adaptata conform art.6 a Conventiei Consiliului Europei privind criminalitatea informatica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Producerea Importul Comercializarea sau Punerea Ilegala la Dispozitie a Mijloacelor Tehnice sau Produselor Program.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!