Profesionistii Contabili in Romania

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 2
1. Auditorul si expertul contabil-profesionisti contabili 3
1.1.Delimitari conceptuale 3
1.1.1. Conceptul de Audit 4
1.1.2. Clasificarea activitatii de audit 5
1.1.3. Conceptele de expert si expertiza contabila 7
1.1.4. Clasificarea activitatii de expertiza contabila 9
1.2. Rolul profesionistilor contabili 10
1.3. Profesia contabila-trecut, prezent si perspectiva 11
2. Competenta profesionistilor contabili 13
2.1. Competentele auditorilor 13
2.1.1. Auditul financiar 13
2.1.2. Auditul intern 19
2.1.3. Misiuni speciale si Servicii conexe 24
2.2. Competentele expertilor contabili 28
2.2.1. Misiuni de evaluare a intreprinderii 28
2.2.2. Misiuni de tinere a contabilitatii, intocmire si prezentare a situatiilor financiare 30
2.2.3 Misiune de examinare a contabilitatii 33
2.2.4. Misiunea de consultanta pentru crearea intreprinderilor 35
2.2.5. Servicii fiscale 37
2.2.6. Misiuni de Expertiza Contabila 41
3. Cerinte privind competenta profesionistilor contabili din Romania 48
3.1. Etica si comportament profesional 48
3.2. Accesul la profesia de expert contabil 52
3.3. Accesul la profesia de auditor financiar 54
Concluzii 57
Bibliografie 60


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Mediul de afaceri actual devine ca urmare a crizei financiare pe care Romania si intreaga lume o traverseaza, un mediu profund in care cunoasterea, detinerea informatiei potrivite, dinamismul, adaptarea rapida la conditii aspre pot face o diferenta semnificativa.
Astfel, criza economica instalata determina eliminarea unor companii din piata si concomitent consolideaza pozitia altora. Entitatea trebuie sa fie pregatita in permanenta sa reziste oricarei recesiuni, pentru ca in fond modul in care este gestionata criza depinde in mare masura de anticiparea la timp a acesteia. Practic, nici o organizatie si nici o decizie nu vor ramane neinfluentate de simptomele incetinirii economice. O decizie eronata in perioade de fr?ctura econ?mica poate avea drept rezultat prabusirea entitatii si incapacitatea de a reveni pe linia de plutire. Intr-o perioada a declinului economic, in care datele problemei se schimba cu rapiditate, flexibilitatea intreprinzatorului, precum si capacitatea acestuia de a trece cu usurinta de la o situatie la alta devin vitale, insa la baza oricarui tip de decizii stau informatiile financiare pentru care sunt responsabili profesionistii contabili, de unde si rolul deosebit de important al acestora in devoltarea intreprinderii si totodata a inregii economii.
Prin prezenta lucrare se doreste abordarea unor aspecte detaliate privind profesia contabila in Romania si importanta acesteia. Prin urmare primul capitol prezinta anumite delimitari conceptuale cu privire la notiunile de auditor si de expert contabil, o clasificare a activitatii de auditor in vederea diferentierii intre diferitele tipuri existente, respectiv: audit extern, intern, audit statutar si contractual, audit de performanta, de regularitate, operational si de gestiune; precum si o clasificare a tipurilor de expertiza contabila. Sunt incluse in acest capitol aspecte privind rolul si importanta profesionistilor contabili, precum si o evolutie de-a lungul timpului a profesiei contabile.
Capitolul al doilea este dedicat in intregime competentelor profesionistilor contabile, respectiv tipurilor de misiune ce pot fi executate de catre auditori: audit financiar, audit intern si servicii conexe; precum si cele ce pot fi efectuate de catre expertii contabili: expertizele contabile, misiuni de tinere a contabilitatii, de intocmire si prezentare a situatiilor financiare, de examinare a contabilitatii, de evaluare a intreprinderii, de consultanta pentru crearea intreprinderilor, de consultanta fiscala.
Capitolul final este cel care pune accent asupra necesitatii eticii si a comportamentului profesional in profesia contabila, de aceea dezolta principiile etice prevazute in Codul Etic National, precum si modul de acces la cele doua profesii contabile: auditor si expert contabil.
1. Auditorul si expertul contabil-profesionisti contabili 
Ideeile economistilor sunt cele care au guvernat de-a lungul timpului, de aceea lumea afacerilor nu ar putea exista in maniera actuala fara implicarea directa a contabilitatii. Astfel, trebuie recunoscuta pozitia profesionistul contabil ca fiind una de mare responsabilitate, prin serviciile pe care le aduce mersului economiei si interesului public.
Economiile dezvoltate au acceptat cu mult timp in urma ca rolul profesionistului contabil nu este doar de a elabora situatiile financiare, de a gestiona resursele intreprinderii in mod eficient, de a intocmi rapoarte de audit sau expertiza sau de a acorda consultanta fiscala, ci are in mainile sale puterea de a influenta intregul mediu de afaceri.
Pentru intelegerea rolului pe care il are profesionistul contabil in viata economica este necesara explicarea notiunilor de baza, a schimbarilor intervenite de-a lungul timpului in profesia contabila precum si modul de organizare al profesiei contabile.
1.1.Delimitari conceptuale
Din punct de vedere organizatoric si profesional, profesia contabila poate fi privita din doua puncte de vedere. Astfel, in sens larg, profesia contabila, cuprinde ansamblul de specialisti ce au o pregatire economica si a caror activitate apartine in totalitate sau partial domeniului contabilitatii aplicate. In sens restrictiv, profesia contabila are in vedere numai profesionistii ce au atestare publica, ce se poate obtine apeland la instante profesionale oficiale sau se poate acorda de catre autoritatea administrativa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Profesionistii Contabili in Romania.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!