Profilul consumatorilor de internet din România

Cuprins licență Cum descarc?

Introducere
Capitolul 1. Marketing pe Internet
1.1. Mediul de marketing online
1.2. Internetul – Avantaje şi dezavantaje în practicile de marketing
1.3. Comerţul electronic
1.4. Comportamentul cumpărătorului online
Capitolul 2. Cercetarea de marketing
2.1. Definiţii ale cercetării de marketing
2.2. Funcţii ale cercetării de marketing
2.3. Sistemul informaţional de marketing
2.4. Tipologia cercetărilor de marketing
2.5. Procesul cercetării de marketing
2.6. Avantaje şi dezavantaje ale cercetării de marketing online
Capitolul 3. Mix-ul de marketing pe internet
3.1. Mix-ul de marketing de la tradiţional la virtual
3.2. Produsul online
3.3. Preţul online
3.4. Comunicarea online
Capitolul 4. Studiul cererii online
4.1. Definirea obiectivelor cercetării
4.2. Metodologia studiului cererii online
4.3. Analizarea datelor obţinute
4.4. Profilul ciberconsumatorilor
Capitolul 5. Concluzii şi propuneri
Bibliografie
Anexe


Extras din licență Cum descarc?

Introducere
Cea mai mare invenţie a omenirii este limbajul – o invenţie la care au contribuit o mulţime de oameni de-a lungul unei perioade îndelungate de timp şi care le-a permis să comunice ceea ce gândesc şi să-şi exprime sentimentele. Din punctul de vedere al comunicării, a doua mare invenţie vine după foarte mulţi ani. Aceasta este reţeaua de comunicare internaţională. Limbajul dă oamenilor posibilitatea de a comunica, iar Internetul elimină o barieră imensă a comunicării şi anume distanţa. Această a doua invenţie, ce este rezultatul a mii de cercetări şi descoperiri, este un fenomen în continuă creştere şi dezvoltare. 
Internetul a cunoscut cea mai rapidă creştere dintre toate mediile de comunicare; numărul indivizilor care îl accesează a crescut în fiecare an, începând cu 1997, în Europa, dar şi în întreaga lume. Numărul consumatorilor de Internet creşte spectaculos şi continuu.
Internetul a devenit indispensabil în zilele noastre. Comerţul electronic tinde din ce în ce mai mult să ia locul comerţului tradiţional. Comerţul electronic are avantajul că înlătură barierele de timp şi spaţiu; de asemenea există şi posibilitatea de a plăti mai puţin pentru o gamă variată de produse. 
În primele trei capitole au fost subliniate concepte teoretice considerate necesare pentru crearea mediului de bază pentru studiul practic, cu privire la cererea online şi profilul ciberconsumatorilor din România.
În primul capitol, “Marketing pe Internet”, am analizat impactul Internetului asupra practicilor de marketing, avantajele şi dezavantajele lui şi caracteristici cu privire la comerţul electronic.
În al doilea capitol, “Cercetarea de marketing”, am evidenţiat ce presupune o cercetare de marketing, precum şi avantajele şi dezavantajele aplicării ei în mediul digital.
În capitolul al treilea au fost analizate modificările apărute în ceea ce priveşte elementele mix-ului de marketing.
În următoarele două capitole, pe baza considerentelor teoretice, am realizat partea practică a lucrării, conturând un profil al utilizatorilor de internet din România.
1. Marketing pe Internet
1.1 Mediul de marketing online
Unul dintre numeroasele avertismente apărute în perioada frenetică a Internetului a fost a lui Bill Gates, atenţionând organizaţiile asupra dispariţiei lor în cazul în care nu vor lua în calcul acest nou mediu digital.
“Internetul este un val de flux. El va înlătura aproape toate sectoarele industriale, înecându-i pe cei ce nu vor învăţa să înoate în valurile sale.” (Bill Gates, preşedintele Microsoft)
Acest mediu interactiv a schimbat radical relaţiile dintre consumatori şi vânzătorii de produse şi servicii. Conform lui Bandyo-padhay “la baza schimbărilor din lumea afacerilor stă orientarea spre puterea de consum; consumatorii, nu produsele, sunt ţinta organizaţiilor de azi” .
Marketingul online este format în esenţă din principiile şi practicile de marketing transpuse într-un nou context de tehnologii digitale. Un plan de marketing pe Internet conţine un mix de aplicaţii noi şi tradiţionale, dar scopul principal este satisfacerea clienţilor. Fără indoială, comportamentul clienţilor s-a schimbat datorită tehnologiei, iar organizaţiile trebuie să înţeleagă asta şi să acţioneze corespunzător.
Apariţia World Wide Web-ului a adăugat posibilitatea benefică de a asigura o interfaţă grafică cu utilizatorul, sub forma paginilor web care pot fi accesate de la distanţă de către milioanele de navigatori pe web.
Structura paginii web trebuie să aibă în vedere orientarea către client şi să aibă atribute care să atragă consumatorii:
• uşurinţă navigării pe site;
• accesul rapid la informaţii despre produse;
• uşurinţa efectuării comenzilor şi a plăţilor;
• reţea eficientă de distribuţie şi transparenţă în urmărirea comenzii;
• adăugarea de valoare site-ului prin rapiditate, flexibilitate, interactivitate.


Fisiere în arhivă (1):

  • Profilul Consumatorilor de Internet din Romania.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!