Profilul prezentatorului de stiri in televiziunile locale - Posturile locale de televiziune Arges TV si Curier TV

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 5
CAPITOLUL 1
TELEVIZIUNEA: INCEPUTURI, IMPORTANTA SI CONTEXT ECONOMIC 7
1.1 Aparitia televiziunii 7
1.2 Rolul televiziunii in transmiterea mesajului .13
1.3 Contextul economic in aparitia televiziunii ..17
CAPITOLUL 2
REALIZREA EMISIUNILOR TV. IMPORTANTA JURNALULUI DE TELEVIZIUNE 21
2.1 Productia emisiunilor ...21
2.2 Importanta jurnalului de stiri ...27
2.3 Prezentatorul de stiri - Caracteristici, calitati si autocontrol 33 
CAPITOLUL 3
PREZENTATORUL DE STIRI LA NIVEL LOCAL .36
3.1 Prezentatorul- Imaginea postului TV .36
3.2 Evolutie si involutie - Arges TV / Curier TV 44
3.3 Prezentatorul TV in Arges .48
CONCLUZII 55
BIBLIOGRAFIE ..57
ANEXA 1 ...59
ANEXA 2 ...62
ANEXA 3 ...64
ANEXA 4 ...66
ANEXA 5 ...68
ANEXA 6 ...70


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Lucrarea Profilul prezentatorului de stiri in televiziunile locale. Studiu de caz Arges TV si Curier TV isi propune sa arate ce se cauta pe piata mediei argesene din punct de vedere al persoanei care are rolul de a transmite informatiile catre public. Am ales aceasta tema pentru lucrarea de licenta deoarece in ultimii doi ani de zile am activat in cadrul televiziunii locale Arges TV, pe rand, in urmatoarele posturi: redactor, reporter, prezentator, moderator, realizator. Aceasta experienta m-a facut sa imi doresc sa descopar care este motivatia pe care un angajator o are atunci cand hotaraste ca din echipa sa sa faca parte o anumita persoana, persoana ce reprezinta, pana la urma, o imagine a companiei sale. De asemenea, am vrut sa aflu cat de importante sunt studiile de specialitate in ceea ce priveste activarea in acest domeniu, daca este necesar sa fi urmat o facultate din sfera stiintelor comunicarii. Cat de important este aspectul fizic al prezentatorului de stiri, calitatile sale oratorice, adaptabilitatea in anumite situatii de criza, posibilitatea de a se plia pe mai multe subiecte, atributii, etc., si ce trebuie sa faca exact un prezentator de stiri in cadrul unei televiziuni - sunt alte motive care m-au facut sa aleg aceasta tema de licenta. 
Majoritatea oamenilor considera ca un chip frumos este esential pentru a practica meseria de prezentator TV. In realitate, insa, aspectul fizic nu este suficient. Intr-adevar, acesta atrage telespectatorul si, implicit, publicitatea, care este necesara supravietuirii unui post de televiziune, imaginea televiziunii respective fiind asociata cu cea a prezentatorului si vice-versa. Un exemplu concret si, probabil, cel mai elocvent este Andreea Esca - ProTV. La nivel local, putem vorbi despre Anca Manu - Arges TV, aceasta avand si promo-uri de prezentare in care este specificat de ea insasi "Anca Manu de la Arges TV". Insa, asa cum precizam, aspectul nu este criteriul care primeaza atunci cand vine vorba de selectarea unui nou membru in echipa unei televiziuni. 
Lucrarea Profilul prezentatorului de stiri in televiziunile locale. Studiu de caz Arges TV si Curier TV este structurata in trei capitole: Televiziunea: Inceputuri, importanta si context economic, Realizarea emisiunilor TV. Importanta jurnalului de televiziune si Prezentatorul de stiri la nivel local. 
Primele doua capitole prezinta partea teoretica a lucrarii de licenta, fiind structurate astfel: capitolul intai cuprinde trei subcapitole (Aparitia televiziunii, Rolul televiziunii in transmiterea mesajului, Contextul economic in aparitia televiziunii), iar cel de-al doilea capitol este format tot din trei subcapitole (Productia emisiunilor TV, Importanta jurnalului de stiri in cadrul unei televiziuni si Prezentatorul de stiri - caracteristici, calitati si autocontrol), fiind prezentat astfel cadrul teoretic in baza caruia am putut ajunge la aplicabilitatea acestei teme de licenta in viata de zi cu zi - studiul de caz. Pentru a putea ajunge in punctul dorit, si anume ce se cauta exact atunci cand vine vorba de un prezentator de stiri, am pornit inca de la inceputurile televiziunii, care au fost primii pasi in formarea acestei metode de transmitere a mesajului, care este importanta sa atunci cand vine vorba de comunicare, de legatura care exista intre canalul media si public, intre emitator si receptor. Totodata, contextul economic in care se realizeaza acest demers jurnalistic este unul foarte important, fiind intotdeauna cautate modalitati de autofinantare. In acest caz, imaginea prezentatorului atrage public, prin urmare publicitatea si partea financiara are de castigat - lucruri evidentiate in lucrarea de fata. 
O parte importanta a lucrarii mele de licenta o reprezinta productia emisiunilor tv si a jurnalului de stiri, asa cum se precizeaza, a "copilului vedeta" a unui post de televiziune. Desi este necesara existenta unei echipe bine pregatite pentru a fi realizat produsul finit, fie ca este vorba de o emisiune sau de jurnalul in sine, cel care transmite real informatia catre public este prezentatorul. Tocmai de aici porneste si interesul fata de aspectul fizic, al calitatilor si caracteristicilor pe care un prezentator trebuie sa le aiba. Dictia, intonatia, autocontrolul - sunt doar cateva dintre regulile de baza ce trebuie respectate pentru ca mesajul sa ajunga la public si pentru ca fi perceput exact asa cum trebuie. 
In ceea ce priveste metodele de cercetare folosite in lucrarea mea de licenta, am optat pentru interviu si observatie participativa, considerand ca acestea sunt cele mai indicate pentru a scoate in evidenta atributiile si indatoririle unui prezentator de stiri. Intervirile au fost realizate cu prezentatori de la posturile locale de televizune Arges TV si Curier TV, prezentatori ce in cadrul posturilor respective au si alte atributii in afara celor de a prezenta jurnalul de stiri (exemplu: redactori, reporteri, moderatori), dar si cu presedintele trustului de presa SC BBE MEDIA NEWS ALERT SRL (Arges TV) pentru a vedea care sunt caracteristicile unui profil de prezentator si prin prisma angajatorului. 
Interviurile au fost realizate cu urmatorii prezentatori: Arges TV - Anca Manu ( figura emblematica a televiziunii), prezentator stiri generale, Daria Radulescu, prezentatoare stiri sportive, Gabreil Nita, prezentator stiri sportive, iar de la postus local Curier TV am realizat un interviu cu Andrada Preda, prezentator stiri generale. 
Asa cum am precizat, motivatia de a alege aceasta tema de licenta a fost data de faptul ca am avut ocazia sa activez in cadrul unui post local de televiziune. Tocmai de aceea, o metoda de cercetare a fost si observatia participativa deoarece am avut ocazia sa constat, simultan, ce inseamna jurnalismul atat din punct de vedere teoretic, dar si practic. 
Acestea sunt principalele aspecte care m-au determinat sa realizez acesata lucrare de licenta, Profilul prezentatorului de stiri in televiziunile locale. Studiu de caz Arges TV si Curier TV, deoarece este un domeniu in care am activat si imi doresc sa fac acest lucru in continuare, cu mentiunea ca este o meserie solicitanta, care necesita, care orice alta meserie, seriozitate, implicare, responsabilitate, forta de munca si motivatia de a fi mereu mai bun.


Fisiere in arhiva (1):

 • Profilul prezentatorului de stiri in televiziunile locale - Posturile locale de televiziune Arges TV si Curier TV.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

Lucrari generale
Albert, Pierre, Tudesq, Andre-Jean - Istoria radioteleviziunii, Editura Institutul European, Iasi, 2003;
Balaban, Delia - Comunicare mediatica, Editura Tritonic, Bucuresti, 2009;
Balasescu, Madalina - Manual de productie de televiziune, Editura Polirom, Iasi, 2003;
Bertrand, Claude-Jean (traducere LAZAR, Mirela) - O introducere in presa scrisa, Editura Polirom, Iasi, 2001;
Cabin, Philippe, Dortir, Jean-Francois - Comunicarea, Editura Polirom, Iasi, 2010;
Coman, Mihai - Manual de jurnalism - Tehnici fundamentale de redactare - volumul I, Editura Polirom, 2005;
Coman, Mihai - Manual de journalism - Tehnici fundamentale de redactare - volumul II, Editura Polirom, 2006;
Coman, Mihai - Introducere in sistemul mass-media, Editura Polirom, Iasi, 2007;
Grosu, Cristina, Avram, Liviu - Jurnalismul de investigatie, Editura Polirom, Iasi, 2004;
Hiliard, L. Robert (traducere Andrinescu, Miruna) - Redactarea materialelor pentru televiziune, radio si noile media, Editura Polirom, Iasi, 2012;
Ivanov, Carmen - Sase saci in sase saci-Manual de dictie, Editura Favorit, Bucuresti, 2013;
Lazar, Mirela - Noua televiziune si jurnalismul de spectacol, Editura Polirom, 2008;
Lohisse, Jean - De la transmiterea mecanica la interactiune, Editura Polirom, Iasi, 2002;
Melinescu, Nicolae - O viziune despre televiziune, Editura Tritonic, Bucuresti, 2013;
Mucchelli, Alex - Arta de a comunica - Metode, forme si psihologia situatiilor de comunicare, Editura Polirom, Iasi, 2005;
Yoannes, Alain - Comunicarea prin imagini, Editura Polirom, Iasi, 2009;
Panisoara, Ion-Ovidiu - Comunicarea eficienta, editia a III-a, revazuta si adaugita, Editura Polirom, Iasi, 2006;
Zeca-Buzura, Daniela - Jurnalismul de televiziune, Editura Polirom , Iasi, 2005;
Siteografie
https://ro.wikipedia.org/wiki/Reportaj
https://dexonline.ro/definitie/dezbatere
https://dexonline.ro/
http://www.anc.edu.ro/uploads/SO/PREZENTATOR%20DE%20TELEVIZIUNE_00.pdf
http://constantin.academy/perspectivele-unui-prezentator-tv-brandul-personal/
www.creeaza.com
www.criteriinationale.ro


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!