Program de Valorificare Superioara a Potentialului Turistic al Statiunii Vatra Dornei

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 1 
CAPITOLUL 1. Prezentarea judetului Suceava 3
1.1. Scurt istoric 4 
1.2. Asezare si cai de acces 5
1.3. Profilul economic al judetului Suceava 6
1.4. Analiza potentialului turistic al judetului Suceava 8
1.4.1. Potentialul turistic natural 8
1.4.2. Potentialul turistic antropic 10
1.4.2.1. Populatia si asezarile 10
1.4.2.2. Resursele antropice 11
CAPITOLUL 2. Analiza bazei materiale a turismului si a circulatiei turistice din 
judetul Suceava 12
2.1. Baza materiala a cazarii si capacitatea de cazare turistica in functiune 12
2.2. Baza materiala pentru alimentatie publica 14
2.3. Baza materiala pentru agrement 15
2.4. Baza materiala pentru tratament 16
2.5. Masurarea circulatiei turistice 17
CAPITOLUL 3. Studiu de caz: Statiunea balneo - climaterica Vatra Dornei 19
3.1. Scurt istoric al statiunii 19
3.2. Pozitie geografica, cai de acces, infrastructura turistica 20
3.3. Analiza potentialului turistic 23
3.3.1. Potentialul turistic natural 23
3.3.2. Potentialul turistic antropic 25
3.3.3. Arii protejate 28
3.4. Stadiul actual de valorificare 29
3.4.1. Forme de turism practicate 29
3.4.2. Baza materiala turistica din statiunea Vatra Dornei 34
3.4.3. Circulatia turistica 40
CAPITOLUL 4. Directii de perfectionare a activitatii turistice a statiunii 
Vatra Dornei 41
4.1. Analiza S.W.O.T. a statiunii Vatra Dornei 43
4.2. Propuneri de valorificare a potentialului turistic al statiunii Vatra Dornei 44
CONCLUZII SI PROPUNERI 45
ANEXE 47
BIBLIOGRAFIE 50


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
,,Un calator intelept niciodata nu isi depreciaza propria tara." 
(Carlo Goldoni, dramaturg italian)
Pentru foarte multe tari, turismul reprezinta un factor important de dezvoltare economica, prin efectele sale binecunoscute: spor de venit national, creare de valoare adaugata, stimulare a productiei in alte domenii, diversificare a structurii economiei nationale, valorificare superioara a tuturor categoriilor de resurse, atenuare a dezechilibrelor interregionale, asigurare a unei circulatii banesti echilibrate, creare de noi locuri de munca, echilibrare a balantelor comerciale si de plati externe. 
Turismul reprezinta pentru Romania unul dintre sectoarele prioritare care, prin resursele pe care le antreneaza si prin interconexiunile cu celelalte ramuri ale economiei nationale, constituie un factor important pentru progresul tarii.
In aceasta perspectiva, evolutia turismului va fi caracterizata printr-o profunda innoire, atat sub aspect calitativ, cat si cantitativ. Romania, dupa cum se stie, dispune de bogate si variate resurse naturale si antropice, fapt ce-i confera o mare disponibilitate pentru turism. Valorificarea lor eficienta si in interesul economiei nationale poate reprezenta deci o sansa de dezvoltare a tarii noastre in mileniul trei. Potentialul turistic pe care il poseda este imens si valoros, dar, din pacate, putin valorificat. Desi este poate ramura economica cu avantajul competitiv international cel mai mare, performantele sale economice, in prezent, sunt modeste.
Prezenta lucrare, cu titlul "Program de valorificare superioara a potentialului turistic al statiunii Vatra Dornei", urmareste sa prezinte potentialul turistic natural si antropic, valorificarea lui la ora actuala, cat si premisele si directiile strategice de dezvoltare in acesta statiune balneo-climaterica. Proiectele concepute in acest sens, s-au realizat si au fost gandite in functie de elementele naturale, antropice, sociale, economice ce stau la baza functionarii activitatii turistice in statiunea Vatra Dornei dar si in arealul apropiat. 
Lucrarea este structurata in patru capitole: primele doua capitole reprezinta partea teoretica a lucrarii, iar ultimele doua prezinta studiul de caz. Aceasta incearca sa prezinte faptul ca potentialul natural, antropic nu este suficient in dezvoltarea unei zone turistice, ea trebuie sustinuta de un management adecvat zonei, de o putere economica si de o strategie bine pusa la punct, in vederea amenajarii si reamenajarii cadrului turistic existent cat si demararea unor noi proiecte in obtinerea unor venituri complementare dar si ridicarea nivelului de trai.
Am ales aceasta tema deoarece am vrut sa realizez o analiza a stadiului actual de valorificare a potentialului turistic al statiunii Vatra Dornei si pe baza acestei analize sa vin cu cateva propuneri care ar putea permite practicarea unor noi forme de turism, imbunatatirea structurilor turistice de cazare, agrement si alimentatie si cresterea circulatiei turistice in statiune dar si in zona imediat apropiata acesteia.
In primul capitol, numit Prezentarea judetului Suceava, sunt tratate elemente de ordin teoretic cu privire la istoricul, pozitia geografica, dezvoltarea socio-economica si resursele turistice ale judetului Suceava.
In cel de-al doilea capitol, numit Analiza structurilor de primire turistice si a circulatiei turistice din judetul Suceava sunt prezentate date referitoare la structurile si capacitatea de cazare, sosiri, innoptari si durata medie a sejurului in judetul Suceava. Pentru acest capitol am obtinut date autentice de la Institutul National de Statistica Bucuresti pentru anii 2000 - 2009.
Cel de-al treilea capitol, numit Studiu de caz: Statiunea balneo - climaterica Vatra Dornei, incepe printr-un scurt istoric al statiunii, dupa care sunt prezentate elementele de ordin geografic cum ar fi pozitia geografica si caile de acces. Mai departe se prezinta infrastructura turistica si sunt analizate potentialulul turistic natural si antropic dar si stadiul actual de valorificare a statiunii.
Capitolul patru, Directii de perfectionare a activitatii turistice a statiunii Vatra Dornei prezinta analiza S.W.O.T. a statiunii, ce constituie baza elaborarii propunerilor de valorificare superioara a potentialului turistic din statiunea Vatra Dornei.
La final urmeaza partea de Concluzii si propuneri, in care mi-am exprimat propriile opinii legate de stadiul actual de valorificare a potentialului turistic si de directiile de perfectionare a activitatii turistice din Vatra Dornei, opinii pe baza carora am formulat cateva propuneri care sa contribuie la imbunatatirea calitatii turismului dornean si sa ajute la promovarea mai eficienta pe piata turismului national si international a statiunii Vatra Dornei.
In incheiere se regaseste partea de Anexe si Bibliografie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Program de Valorificare Superioara a Potentialului Turistic al Statiunii Vatra Dornei.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!