Proiect economic la SC Sere Scurtesti SA

Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Aprovizionarea populaţiei cu legume proaspete în tot timpul anului şi crearea de disponibilităţi la export constituie obiective majore ale sectorului legumicol din ţara noastră. În ultimul timp cerinţele în ceea ce priveşte consumul de legume produse în sere au devenit din ce în ce mai mari în perioada rece a anului. Pornind de la aceste considerente, în ţara noastră s-a creat un important sector de sere industriale încălzite, acoperite cu sticlă şi sere-solar, acoperite cu material plastic fără încălzire, organizate în întreprinderi sau ferme de producţie.
Serele fiind construcţii cu climat artificial, cu instalaţii automatizate şi mijloace mecanizate pentru desfăşurarea procesului tehnologic, executate cu investiţii considerabile, se impune să fie folosite cu deosebită eficienţă şi maximum de rentabilitate. Acest obiectiv se poate atinge numai prin aplicarea celor mai noi tehnologii, metode de conducere şi organizare a muncii, precum şi a utilizării unei analize permanente asupra activităţii economice. Stabilirea unor soluţii optime în investiţii şi în desfăşurarea procesului tehnologic cu toate verigile lui, în vederea ridicării randamentului la unitatea de suprafaţă, constituind de asemenea un element indispensabil în conducerea ştiinţifică a unei întreprinderi sau ferme de sere.
Reducerea cheltuielilor materiale de producţie, rotaţia judicioasă a culturilor şi folosirea intensivă a terenului, profilarea şi specializarea mai bună a producţiei, iată alte aspecte ce trebuie să facă obiectul unor analize ştiinţifice, bazate pe cele mai noi metode de calcul şi interpretare.
Optimizarea planurilor de producţie şi financiare curente şi de perspectivă, a rotaţiei culturilor şi folosirea terenului din sere, a măsurilor agrotehnice etc. reprezintă forma cea mai modernă de analiză economică în acţiune, cu efecte imediate în stabilirea de soluţii eficiente pentru producţie. De mare utilitate sunt calculele de optimizare în stabilirea structurii culturilor, în îmbinarea judicioasă a diferitelor sectoare ale întreprinderii. Consumul de energie termică, electricitate, volumul transporturilor, programul de udări, planul de producere a răsadului şi plantări sunt alte aspecte importante care se impun a fi optimizate.
Nu se poate concepe creşterea eficienţei economice şi ridicarea pe trepte superioare a rentabilităţii culturilor fără acordarea unei atenţii deosebite problemelor de marketing, studiul pieţei, condiţionării şi valorificării superioare a legumelor produse în sere.
În aceste condiţii lucrarea de faţă încearcă să înfăţişeze un punct de vedere unitar asupra analizei economice într-o întreprindere de sere.
Toate componentele unei analize ştiintifice au rolul să concure la obţinerea unei rentabilităţi ridicate a întreprinderii şi a plantelor cultivate, precum şi la conducerea şi organizarea în condiţii cât mai bune a procesului de producţie.
CAPITOLUL I
PREZENT ŞI PERSPECTIVĂ LA SC FERM PROSPER SRL
1.2. SCURT ISTORIC. OBIECT DE ACTIVITATE
Denumirea societăţii este: SC FERM PROSPER SRL
Societatea comercială SC FERM PROSPER SRL este persoană juridică română, având formajuridică de societate pe acţiuni. Sediul societăţii esteSediul: 
Bdul. Iuliu Maniu 73, bl.3, sc. 7, ap. 33
sat Scurteşti, judeţul Buzău. Societatea poate avea sucursale, filiale, agenţii situate şi în alte localităţi din ţară şi din străinătate.
Durata societăţii este nelimitată, cu începere de la data înmatriculării în Registrul Comerţului.
Capitalul social este de 548 450 000 lei, putând fi mărit sau micşorat pe baza hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor în condiţiile şi cu respectarea procedurii prevăzute de lege.
Societatea a luat fiinţă în anul 1995 ca urmare a divizării S.C. “SERE SOLARII” Buzău S.A.
Suprafaţa deţinută în folosinţă este de 27,5 ha, din care:
- 24 ha teren arabil pe raza comunei Vadul Paşii;
- 3,5 ha teren incintă.


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiect Economic la SC Sere Scurtesti SA.DOC

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!