Proiectarea Actionarilor Electropneumatice din Componenta unei Statii de Sortare Automata

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE .pag. 3
CAPITOLUL 1 pag. 8
STRUCTURA STATIEI AUTOMATE DE SORTARE pag. 8
1.1Elemente componente ale sistemelor de fabricatie .pag. 8
1.2Domenii de utilizare; structuri si nivele de organizare si conducere ale SFF pag.11
1.3Fluxul de materiale si de informatii .pag. 15
1.4Configuratia si functionarea statiei de sortare pag. 20
CAPITOLUL 2 pag. 23
STRUCTURA SCHEMELOR ELECTROPNEUMATICE DE ACTIONARE SI AUTOMATIZARE .pag. 23
2.1Schema structurala bloc a sistemului de actionare electropneumatica pag.23
2.2Elementele componente ale actionarii pneumatice; prescriptii de proiectare . pag. 25
2.2.1Calculul de alegere si verificare a cilindrilor pneumatici pag. 27
2.2.2Calculul si verificarea distribuitoarelor pneumatice .pag. 35
2.2.3Calculul si verificarea rezistentelor pneumatice pag. 38
2.2.4Calculul si verificarea supapelor pneumatice pag. 39
CAPITOLUL 3 pag. 44
ANALIZA ACTIONARII PNEUMATICE DIN STRUCTURA STATIEI AUTOMATE DE SORTARE .pag. 44
3.1Schema pneumatica de principiu a actionarii pneumatice din componenta statiei automate de sortare pag. 44
3.1.1Schema de principiu cu comanda electrica .pag. 44
3.1.2Schema de principiu cu comanda electropneumatica .pag. 46
3.2Alegerea elementelor componente ale actionarii pneumatice din componenta statiei .pag. 53
3.2.1Alegerea si verificarea cilindrilor pneumatici .pag. 53
3.2.2Alegerea distribuitoarelor pneumatice pag. 63
3.2.3Alegerea rezistentelor pneumatice pag. 64
CAPITOLUL 4 pag. 70
ELEMENTE GRAFCET UTILIZATE IN MODELAREA SI COMANDA STATIEI DE SORTARE .pag. 70
4.1Introducere .pag. 70
4.2Elementele unei descrieri GRAFCET .pag. 71
4.3Grafcet de nivel 1 si Grafcet de nivel 2 pag. 74
4.4Reguli de evolutie Grafcet .pag. 77
4. 5Facilitati Grafcet in operarea cu secvente de etape .pag. 81
4.6Regulile gnerale ale unei descrieri Grafcet pag. 84
4.7Sincronizarea si cuplarea secventelor .pag. 84
4.8Realizarea sistemelor de conducere pe baza descrierilor Grafcet .pag. 87
4.9Modelarea functionarii statiei de sortare automata .pag. 91
CAPITOLUL 5 . pag. 95
CONCLUZII, DIRECTII DE CERCETARE pag. 95
BIBLIOGRAFIE .pag. 103


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Lucrarea ,, Proiectarea actionarilor electropneumatice din componenta unei statii 
de sortare automata" are ca scop prezentarea etapelor care stau la baza proiectarii unei scheme de actionare electropneumatica, de la faza de intocmire a caietului de sarcini, pana la cea de elaborare a unei structuri de comanda in varianta clasica - scheme de comanda cu contacte si relee, sau neconventionala, prin folosirea automatelor programabile, sau a calculatoarelor de proces. Procesul propriu zis - acela de sortare automata dupa dimensiunile de gabarit a unor semifabricate de forma geometrica regulata - este caracteristic liniilor automate de fabricatie si transfer al semifabricatelor fie intre mai multe statii de prelucrare, fie intre un depozit central si mai multe cai de iesire a semifabricatelor din sistem.
In acest scop proiectul este structurat pe 5 capitole, in capitolul initial fiind facuta o succinta prezentare a elementelor componente ale unui sistem de fabricatie si indicandu-se totodata - pe baza informatiilor culese din literatura de specialitate - domeniile de utilizare, diferite structuri si nivele de organizare si conducere ale Sistemelor Flexibile de Fabricatie, precum si organizarea fluxului de materiale si de informatii vehiculat intre subsistemele componente ale acestuia. Toate aceste notiuni au la baza observatia legata de faptul ca dezvoltarea ciberneticii si a teoriei sistemelor au permis abordarea proceselor de productie ca sisteme cibernetice, in care intrarile sunt transferate in iesiri cu scopul satisfacerii unor nevoi precise. Transformarea trebuie sa fie calitativ si cantitativ suficienta, adica sa se efectueze cu o productivitate maxima si cu un consum minim de resurse. La atingerea acestui scop contribuie intr-o masura tot mai mare tendinta de comanda, reglare si optimizare cu ajutorul calculatorului a fabricatiei produselor.
In lumina acestei idei este abordata si structura statiei automate de sortare dimensionala care face obiectul lucrarii de fata, aceasta fiind integrata si regasindu-se in aceeasi topologie, sau in variante diferite in numeroase configuratii ale liniilor de transfer. In toate aceste cazuri, procesul este organizat in jurul unui subsistem de transport - care imprima principala caracteristica intregii structuri - si a unui subsistem ce contine elemente de transfer al semifabricatelor intre unitatile sistemului, alcatuit fie din elemente de executie electrice, fie, de foarte multe ori - din elemente ale actionarilor electropneumatice. 
Din punct de vedere al elementelor componente, precum si al modului de functionare, statia poate fi considerata un sistem in care se desfasoara atat activitati secventiale, cat si activitati paralele si concurente. Functional, aceasta realizeaza separarea dupa gabarit a doua tipuri de semifabricate (de regula ambalate in cutii) de forma geometrica regulata, care intra in sistem dintr-un depozit central, intr-o ordine aleatoare si sunt transferate fiecare in cate un depozit specific. Sistemul include o banda transportoare pentru alimentarea cu semifabricate, trei pistoane impingatoare si doua benzi de evacuare. Astfel, din punct de vedere al subsistemelor componente, se poate spune fara rezerve ca statia de sortare este un sistem electromecanic, avand ca subsisteme distincte: sisteme de actionare electrica, sisteme de actionare pneumatica, un sistem senzorial, prin care informatiile referitoare la starea sistemului sunt transmise sistemului de comanda si sistemul de comanda propriu - zis.
Pornind de la aceasta configuratie, capitolul urmator (Cap.2) se refera la prezentarea unei variante generale a schemei structurale a unei actionari de tip electropneumatic, urmata de prescriptiile de alegere si verificare a elementelor componente. Astfel, structura unui sistem electropneumatic poate contine diferite tipuri de elemente cu urmatoarele functii:
- de pregatire si preparare a mediului pneumatic de lucru - elemente ce compun grupul de preparare a aerului: filtrul, regulatorul de presiune, ungatorul;
- de reglare si control a puterii pneumatice - prin control asupra debitului -distribuitoare, supape de sens, rezistente fixe si reglabile (drosele), regulatoare de debit si prin control asupra presiunii: supape de presiune cu functii de descarcare pe atmosfera, de succesiune, de reglare discreta sau continua a presiunii etc;
- de executie - elemente motoare cu miscare de translatie de translatie continua - cilindrii pneumatici, sau pas cu pas - motoare liniare pas cu pas si elemente motoare cu miscare de rotatie continua - motoare pneumatice, sau pas cu pas - motoare rotative pas cu pas ;
- de informare asupra stadiului de evolutie a elementelor de executie si mecanismelor actionate, elemente informationale de pozitie in spatiu - senzori si limitatori de cursa pneumatici , sau asupra valorilor parametrilor reglati - senzori si traductori pneumatici de debit sau de presiune, relee pneumatice de timp;
- de conducere automata - elemente fluidice de comanda, specifice sistemelor pneumatice de automatizare cu evolutii mai lente si sistemelor ce evolueaza in medii agresive.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea Actionarilor Electropneumatice din Componenta unei Statii de Sortare Automata.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!