Proiectarea Bazei de Date Client-Server

Cuprins licenta Cum descarc?

4. DIVERSE COMENZI SQL 34
4.1 Functii agregate 34
4.2 Tabele temporare 34
4.3 Crearea de noi tabele 35
4.4 Modificarea structurii tabelelor 36
4.5 Adaugarea datelor 36
4.6 Stergerea datelor 36
4.7 Modificarea dtelor 36
4.8 Indecsi 36
4.9 GROUP BY si HAVING 37
4.10 Subinterogari 38
4.11 EXISTS si ALL 39
4.12 Uniuni (UNION) si reuniuni exterioare 40
5. INTRODUCERE IN TEHNOLOGIA CLIENT-SERVER 42
5.1 Baze de date client-server 42
5.2 Arhitectura client-server 43
5.3 InerBase SQLServer si componentele lui principale 43
6. DESCRIEREA BAZEI DE DATE CLIENT SERVER SI A TEHNOLOGIEI DE TRANSFER A DATELOR INTR-O RETEA LOCALA 45
6.1 Necesitatile de creare a unei Bazei de Date Client-Server la o intreprindere 45
6.2 Cerintele Bazei de Date Client-Server proiectate in cadrul intreprinderii 45
7. DESCRIEREA BAZEI DE DATE CLIENT-SERVER A CENTRULUI DE INSTRUIRE A PERSONALULUI PENTRU TRANSPORTURI INTERNATIONALE 47
7.1 Scurta prezentare a proiectului 47
7.2 Functionarea Aplicatiei Client 47
7.3 Functiile aplicatiei 47
7.4 Cum lucreaza programul 48
7.5 Descrierea meniurilor si ferestrelor 48
8. PARTEA ECONOMICA A PROIECTULUI 54
8.1 Planificarea retea pentru elaborarea "Bazei de Date Client-Server a Centrului de Instruire a Personalului pentru Transporturi Inernationale" 54
8.2 Evaluarea economica a " Bazei de Date Client-Server a Centrului de Instruire a Personalului pentru Transporturi Inernationale" 62
8.3 Determinarea eficacitatii economice a proiectului 66
9. PROTECTIA MUNCII 69
9.1 Calculul iluminarii artificiale 70
CONCLUZII 72
BIBLIOGRAFIE 73
ANEXA 1 74
ANEXA 2 84
ANEXA 3 85
ANEXA 4 86
ANEXA 5 87
ANEXA 6 88


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Prin cresterea vitezei de calcul, prin cresterea capacitatii de memorare a datelor, prin adaugarea unor noi componente perfotmante de intrare-iesire, prin dezvoltarea unor limbaje de programare, s-a ajuns la prelucrarea intr-un timp scurt a unei mari cantitati de informatii. Organizarea si gestionarea acestor informatii se face la nivelul bazelor de date.
O baza de date contine toate informatiile necesare despre obiectele ce intervin intr-o multime de aplicatii, relatiile logice intre aceste informatii si tehnicile de prelucrare corespunzatoare. In bazele de date are loc o integrare a datelor, in sensul ca mai multe fisiere sunt privite in ansamblu, eliminandu-se pe cat posibil informatiile redondante. De asemenea, se permite accesul simultan la aceleasi date, situate in acelasi loc sau distribuite spatial, a mai multor persoane de pregatiri diferite, fiecare cu stilul personal de lucru.
Sistemul de programe care permite construirea unor baze de date, introducerea informatiilor in bazele de date si dezvoltarea de aplicatii privind bazele de date se numeste sistem de gestiune a bazelor de date (SGBD). Un SGBD da posibilitatea utilizatorului sa aiba acces la date folosind un limbaj de nivel inalt, apropiat de modul obisnuit de exprimare, pentru a obtine informatii, utilizatorul facand abstractie de algoritmii aplicati pentru selectionarea datelor implicate si a modului de memorare a lor. SGBD-ul este o interfata intre utilizatori si sistemul de operare. 
Orce SGBD contine, printre alte componente, un limbaj de descriere a datelor (LDD) care permite descrierea structurii unei baze de date, a fiecarei componente a ei, a relatiilor dintre componente, a drepturilor de acces ale utilizatorilor la baza de date, a restrictiilor in reprezentarea informatiilor si alte elemente asemanatoare. LDD este utilizat atat pentru proiectarea bazelor de date, cat si pentru redefinirea lor. O alta componenta foarte importanta a unui SGBD este limbajul de cereri (LC) sau limbajul de prelucrare a datelor (LPD), ce permite operatii asupra datelor aflate in baza de date, cum ar fi: incarcarea bazei de date, inserarea unui nou element, stergerea unui element, modificarea unui element, cautarea unor elemente, realizarea a diferite statistici asupra datelor si alte asemenea operatii.
Pentru a usura munca administratorului de sistem, un SGBD contine o serie de componente ce permit incarcarea (crearea unei versiuni initiale a bazei de date plecand de la unul sau mai multe fisiere), salvarea si reincarcarea (efectuarea de copii periodice si posibilitatea refacerii bazei de date plecand de la aceste copii), reorganizarea (rearanjarea datelor pentru a obtine performante superioare), statistici, analize si altele.
1. PROIECTAREA BAZELOR DE DATE CLIENT-SERVER
1.1 Arhitectura unei baze de date
O baza de date poate fi privita din mai multe puncte de vedere cum sunt:
Punctul de vedere al utilizatorilor, care lucreaza cu anumite parti componente ale bazei de date numite vederi. Vederile sunt descrise prin subscheme in sublimbaje ale limbajului de descriere a datelor (SLDD). De asemenea, utilizatorii pot sa primeasca raspunsuri la diferite cereri formulate prin intermediul limbajului de prelucrare a datelor ce sunt specifice structurilor virtuale date de vederi.
Punctul de vedere al administratorului bazei de date, care integreaza toate vederile referitoare la baza da date intr-un singur model numit schema conceptuala. Schema conceptuala constituie nivelul logic al bazei de date.
Punctul de vadere al implementatorului bazei de date; de cele mai multe ori, el coincide cu administratorul bazei de date, care priveste baza de date ca pe o colectie de fisiere memorate pe diferite medii externe, cum sunt benzile si discurile magnetice. Aceasta constituie nivelul fizic al bazei de date fiind de fapt singurul nivel existent efectiv.
Fiecare dintre cele trei nivele constituie subnivele. De exemplu, utilizatorii pot fi utilizatori obisnuiti, fara cunostinte de programare, sau programatori de aplicatii, organizarea vederilor corespunzatoare lor fiind diferita. La fel, nivelul fizic poate sa contina un subnivel logic, in care conteaza semnificatia diferitelor campuri din inregistrarile fisierelor si structurile de date asociate, si un subnivel fizic, in care esential este numai modul de oranizare si gestionare a blocurilor pe memoria externa.
Primele doua nivele sunt descrise prin planuri ce constau in enumerarea tipurilor de entitati ce apar in baza de date, relatiile intre aceste tipuri de entitati si modul de trecere de la notiunile acestui nivel la nivelul imediat urmator. In mod curent, aceste planuri se numesc scheme externe, subsecheme conceptuale au vederi pentru primul nivel si scheme conceptuale pentru al doilea nivel. Descrierile la nivel fizic sunt facute prin scheme interne sau scheme fizice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea Bazei de Date Client-Server.DOC

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!