Proiectarea Curriculara a Complexelor de Dezvoltare Fizica la Grupa Mica si Mijlocie

Extras din licenta Cum descarc?

1.1. Importanta exercitiilor fizice in formarea personalitatii prescolarului
Din cele mai vechi timpuri sanatatea, instruirea, educatia au stat in atentia pedagogilor si indeosebi a familiei si societatii. << Mens sana in corpore sano << spune un proverb latin si este foarte adevarat. Un corp sanatos nu poate fi castigat si mentinut fara miscare si, cu atat mai mult, nu se poate dezvolta armonios fara o influentare organizata a organismului. 
Scoala romaneasca accentueaza tot mai mult necesitatea practicarii sportului de la cele mai fragede varste. Practicand sportul in mod constant se mareste volumul toracic, se favorizeaza o respiratie profunda, se dezvolta sistemul osteomuscular al membrelor.
Din punctul de vedere al copiilor, participarea la activitatile de educatie fizica le produce o deosebita placere Jucandu-se executa miscari complexe ce le solicita intreg organismul, iar rezultatul nu poate fi decat un corp armonios dezvoltat si un tonus psihic evident. 
Scopul exercitiilor fizice nu este de a-1 face sa dobandeasca forta, ci de a-i dezvolta "tonusul de sustinere", adica de a-i cladi o musculatura capabila sa-i sustina scheletul si de a-i ajuta dezvoltarea armonioasa a scheletului. 
Sportul este cel mai bun mijloc de a lupta impotriva prejudiciilor vietii scolare, indeosebi contra deformarii coloanei vertebrale, care constituie o boala profesionala a scolarului.
Un copil sportiv este mai echilibrat fizic (muschi puternici, articulatii suple, spate drept, abdomen plat, talie mai subtire, miscari mai gratioase, reflexe mai bune) si psihic (nervi stapaniti, echilibrati, competitivi). Astfel, copilul va invata ce inseamna competitia, dar si spiritul de echipa, va fi mai ambitios si se va putea concentra mai usor, atat la scoala, cat si in viata de zi cu zi, va fi mai disciplinat. In plus, se va putea orienta mai usor in spatiu, va invata sa se descurce singur, va castiga incredere in fortele proprii. Si sa nu neglijam faptul ca sportul poate fi oricand o alternativa mult mai buna la jocurile pe calculator sau la televizor.
Educatia psihomotrica la nivelul prescolar este prezenta prin intermediul activitatilor de educatie -fizica , activitati al caror continut vizeaza practicarea exercitiilor fizice intr-un mod organizat, sub conducerea si indrumarea educatoarei. 
Continutul activitatiilor este programat, planificat de catre educatoare in functie de programa activitatilor instructiv-educative in gradinita. Aceasta planificare cuprinde atat succesiunea activitatilor de pe intregul an scolar, numarul de activitati destinat pe unitatile de invatare,cat si fixarea temelor de activitate Cele doua niveluri de prescolaritate respectiv nivelul I - 3-5 ani si nivelul II 5- 6/7 ani, presupun acelasi tip de organizare si planificare a activitatilor, educatia fizica fiind prezenta pe tot parcursul gradinitei. Pentru o planificare optima si eficienta a continuturilor activitatilor educatoarea trebuie sa sa stabileasca nivelul initial de pregatire al grupei de prescolari, abilitatile si aptitudinile motrice ale copiilor, inca de la inceputul procesului instructuv educativ si mai ales sa urmareasca progresul grupei dar si progresul individual al fiecarui copil obtinut pe parcursul procesului instructiv educativ. 
Educatoarea trebuie de asemenea sa cunoasca un numar diversificat de mijloace specifice educatiei-fizice pentru copiii de acest nivel, pe care sa-l selectioneze, adapteze si dozeze corespunzator particularitatilor de varsta si nivelului de pregatire al prescolarilor, dar si in functie de obiectivele temelor de activitate. 
Miscarile si exercitiile, jocurile de miscare organizate in cadrul activitatilor de educatie fizica, realizeaza echilibrul intre solicitarile intelectuale pretinse copilului in cadrul programului zilnic de activitati, si recreerea, recomfortarea necesara particularitatilor de varsta.


Fisiere in arhiva (5):

 • Proiectarea Curriculara a Complexelor de Dezvoltare Fizica la Grupa Mica si Mijlocie
  • ANEXE.doc
  • bibliografie.doc
  • capitolul 1.doc
  • capitolul 2.doc
  • capitolul 3.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!