Proiectarea Sectiei de Distilare, Maturarea Distilatelor si Producerea Divinului pe Langa Fabrica de Vinuri Suruceni

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 
1. Cercetari de marketing 
2. Caracteristica materiei prime, produselor finite, materialelor principale 
si auxiliare 
3. Elaborarea si argumentarea schemelor tehnologice 
4. Standardizarea si gestionarea calitatii. Metode si mijloace de control 
a produselor tehnologice 
5. Bilantul productiv 
6. Alegerea si calculul utilajului 
6.1. Calculul utilajului si vaselor tehnologice 
6.2.Calculele termotehnice si sanitare 
6.3. Calculele electrotehnice 
6.4.Descrierea nivelului de automatizare 
7. Partea constructiva 
8. Protectia muncii si a mediului ambiant 
9. Calculul indicilor tehnico-economici 
Concluzie 
Bibliografie


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 
Divinul este o bautura tare pregatit din distilat de vin, obtinut in urma distilarii vinurilor brute albe seci si maturat timp indelungat in contact cu doaga de stejar. 
Divinul poseda in culoare nuante aprinse vii de iantar-auriu; un buchet complicat, in care armonios se combina aroma de vie inflorita si padure de stejar de toamna; gust moale placut cu nuante fine de vanilina. Posedind aceste caracteristici organoleptice divinul a devenit cea mai gratioasa bautura alcoolica. El corect se socoate cel mai placut, necesar si concomitent, cu faptul ca necesita multe cheltueli la producerea lui, este cea mai scumpa bautura. De aceea destinatia principala a divinului este de a infrumuseta masa de sarbatoare, intilniri solemne si satelitul unei convorbiri sufletesti.
In tarile CSI inceputul producerii divinului dateaza din anii 90 ai secolului XIX. In Moldova din unele pricini de istorie producerea divinului, ca ramura a Industriei Alimentare a fost instaurata abia dupa cel dealdoilea razboi mondial. Ramura producerii divinului in industria vinicola a Moldovei a cunoscut lauri si dupa indicii de calitate si dupa cei de cantitate a ocupat locul de frunte in fosta URSS. 
Schimbarea de la cultura de butuc la ramura mare vinicola de producere, a inceput a progresa si ramura producerii divinurilor in Republica Moldova, acest lucru fiind posibila cu aportul organelor de stat, muncii cu responsabilitate a cercetatorilor stiintifici, specialistilor si muncitorilor in ramura.
Timp de treizeci de ani in Republica Moldova au fost fondate intreprinderi mari de prelucrare a strugurilor si construite fabrici de producere a divinului de profil complet. 
Cele mai vechi si printre primele intreprinderi ce produceau divinul in Moldova sunt: ,,Barza alba" - Balti; ,,Aroma" - Chisinau; ,,Kvint" - Tiraspol; ,,Divin - Calarasi" - Calarasi care au o gama larga de produse atit a divinurilor de consum curent cit si a celor de marca. 
Dezvoltarea ramurii de producere a divinului nu ar fi fost posibila pina nu se examinau procesele fizico-chimice grele ce se petrec la fiece operatie tehnologica. Pentruaceasta stau facut cercetarii la alegerea soiurilor de struguri, folosirea optimala a regimurilor de prelucrare a lor, distilarea vinurilor brute si operatia de maturare cu toate regimele acesteia. 
.In ultimii ani pe teritoriu republicii creste numarul specialistilor-organizatori si conducatorilor industriei producatoare a divinului, cu participarea nemijlocita a carora se efectueaza noi proiecte de constructie, reconstructie a fabricilor si sectiilor existente.
Principalul ,,pic" atins de catre ramura de producere a divinurilor a fost producerea divinurilor de calitate, care sunt mindria industriei vinicole. Producerea divinurilor de marca - este o munca migaloasa care cere cunostinte profunde si practica bogata, altfel ele nu ar putea fi comparate cu o opera de arta.
1. CERCETARI DE MARCHETING
Traditional industria vinicola reprezinta ramura cea mai importanta in economia Republicii Moldova, reprezentind 25% din exporturile totale a tarii. 
In 2004 in Republica Moldova sa produs 21,1 mln. dal. vin inbuteliat (in comparatie cu 2003 - 18,2 mln. dal., cresterea fiind 116%), in ce priveste realizarea la litru 7,8 mln. dal. (in 2003 - 9,4). Din vinurile imbuteliate in comertul intern au ramas 500 mii dal. - restul a fost exportat.
Vinurile spumante si spumoase s-au produs 15,1 mln. butelii (in 2003 - 12 mln cresterea fiind 126%).
Sa marit si producerea divinurilor de la 660 mii dal. in 2003 pina la 691 mii dal. in 2004. brendi, vodca si alte bauturi tari 2,3 mln. dal. (in 2003 2,1 mln. dal. cu 9%). Din acest volum aproximativ jumate il reprezinta vodca 1,1 mln.dal. (in 2003 - 1 mln dal). Alcool etilic s-a produs 1,2 mln dal (in 2003 - 0,9 mln. dal.; cresterea e cu 33%).
Dupa date statistice ale anului 2004 exportul vinurilor moldovenesti este de 300mln. butelii (la suma 275mln.$) sau 90% de la intreg volumul de productie.
Moldova-Vin prognozeaza in anul curent cresterea exportului cu 10%, aproximativ pina la 300 mln.$.
La fel Moldova-Vin anunta participarea unor companii vinicole la expozitia ,,??????????" - Moscova si la expozitii specializate in Italia, Germania, Franta cu scopul largirii pietilor de desfacere.
In anul 2004 s-au realizat bauturi alcoolice in suma de 278 000$ ce e cu 15% mai mult ca in 2003.
Cresteri mai importante de 66% - s-au inregistrat la exportarea vodcii si altor bauturi tari (pina la 31 mii dal). cresteri cu 42 la suta s-au inregistrat dupa exportul de vinuri spumante si spumoase pina la 779,4 mii dal.
In Rusia se exporta mai mult de 80 % de la volumul intreg de productie. Moldova mai exporta vinuri in multe tari din CSI, Comunitatea Europeana, Chitai, Israel, Australia, Japonia si SUA. Dinamica exportului si importului de bauturi alcoolice a tarii noastre poate fi reprezentata in graficul de mai jos. 
Este de mentionat ca din 160 de intreprinderi producatoare de vinuri in Moldova doar 49 poseda liniile lor proprii de inbuteliere (celelalte realizeaza vinul brut in baza volorificarii lui de mai departe). Din numarul intreg de fabnricii se cunosc careva care sunt specializate intro ramura anumita a vinificatiei cum ar fi:
- 7 fabrici producatoare a divinului;
- 9 unitati de producere sunt orientate in producerea vinurilor spumante;
- o fabrica specializata in producerea Heresului; 
- una de producere a vinulu de tip Madeira;
- o fabrica de producere a vinului Marsala;
- 3 crame pentru pastrarea si maturarea vinurilor de calitate inalta (Cricova, Milestii Mici,


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea Sectiei de Distilare, Maturarea Distilatelor si Producerea Divinului pe Langa Fabrica de Vinuri Suruceni.doc

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!