Proiectarea Sistemului de Salarizare - Studiu de Caz la SC Romlag SA

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Lumea se schimba cu rapiditate si, ca sa tina pasul, o organizatie trebuie sa aiba salariati competenti si loiali. Viitorul organizatiei este asigurat mai degraba de oameni decat de produse. Recompensarea angajatilor este un instrument important al managementului prin care se influenteaza eficienta activitatii unei firme. Recompensarea inseamna pentru fiecare din noi altceva, in functie de perspectiva : pentru un angajat reprezinta rasplata efortului depus sau valoarea care este atribuita de catre conducerea firmei calitatilor si realizarilor sale ; pentru manager, recompensarea reprezinta un cost - unul dintre cele mai semnificative - dar si un mijloc prin care se poate influenta comportamentul si atitudinea angajatilor.
In esenta, salarizarea personalului reprezinta activitatea care vizeaza stabilirea drepturilor materiale ale angajatilor, convenite printr-un contract de munca, conform legilor in vigoare. Salarizarea reprezinta semnul cel mai important pe care managerul il da angajatilor, referitor la contributia acestora la performantele firmei.
Nimic nu-i uneste mai mult pe oameni, ii motiveaza si ii face sa devina loiali organizatiei decat o repartitie corecta a salariului. Trebuie sa existe echitatea salarizarii prin care se asigura un tratament corect tuturor angajatilor in ceea ce priveste corelarea salariilor cu munca depusa si complexitatea acesteia. Crearea unui sistem de salarizare echitabil nu este deloc o sarcina usoara. El trebuie sa asigure echitatea interna a posturilor, echitatea interna a individului, adica salarizarea angajatilor ce ocupa posturi similare in firma si echitatea externa, adica salarizarea angajatilor proprii in raport cu angajatii altor organizatii, pentru posturi similare. 
Pentru proiectarea unui sistem de salarizare care sa indeplineasca aceste conditii este necesar sa existe o metoda de evaluare a posturilor complexa si de o echipa competenta care sa o aplice. 
In lucrarea de fata, dat fiind complexitatea metodei si faptul ca este una dintre cele mai des utilizate, a fost utilizata in evaluarea posturilor metoda punctajului. Sistemul de evaluare a posturilor este unul de tip cantitativ si se bazeaza pe punctarea posturilor de lucru, pe categorii, in functie de importanta lor relativa in activitatea firmei. Sistemul cunoaste o larga acceptare la nivel mondial, fiind considerat unul care reduce rata nemultumirilor salariale la un nivel minim.
Metoda de lucru si instrumentul utilizat sunt caracterizate printr-un grad ridicat de obiectivitate si asigura echitatea interna in ceea ce priveste salarizarea.
Aplicarea sistemului asigura echitatea salariala interna si, in plus, negocierile intre conducere si sindicate se simplifica foarte mult, in fiecare an negociindu-se doar valoarea indexarii punctului salarial rezultat in urma evaluarii efectuate in cadrul prezentei lucrari.
Cap.1. Analiza strategica a mediului de afaceri
1.1. Analiza strategica
Indiferent de marimea sa, sau alte caracteristici proprii, orice organizatie este afectata intr-o masura mai mare sau mai mica, de modificarile a ceea ce denumim mediu inconjurator sau extern. Prin mediu extern al unei organizatii se intelege totalitatea elementelor din afara organizatiei care o afecteaza intr-un fel sau altul. Este numit factor al mediului inconjurator cel asupra caruia organizatia isi exercita o influenta neglijabila.
Obiectivul analizei strategice nu este de a analiza o lista standard de factori, ci de a selectiona pentru studiu factorii de evolutie cei mai semnificativi si mai pertinenti pentru a intelege sectorul si intreprinderea in cauza. Este vorba de a analiza intr-o maniera dinamica intreprinderea si mediul sau , ca si relatiile care exista intre ele


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea Sistemului de Salarizare - Studiu de Caz la SC Romlag SA.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!