Proiectarea Telefonica a unui Raion pe Sistemul EWSD

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Aparitia sistemelor de comutatie si de transmisie digitale a deschis perspective considerabile pentru telecomunicatii si informatica, deoarece acestea pot realiza un transfer rapid si sigur de informatii diverse (voce, date, texte, imagini), raspunzand astfel cerintelor abonatilor privind diversificarea serviciilor si asigurarea unei calitati deosebite pentru acestea.
In momentul de fata este acceptata ideea ca reteaua de telecomunicatii evolueaza cu integrarea serviciilor, in prima faza pentru servicii de banda ingusta (canalele de 64 kbit/s, sau n x 64 kbit/s, unde n ), cu perspective de evolutie spre serviciile de banda larga (cu debite in linie de 155 Mbit/s, 622 Mbit/s, 2448 Mbit/s).
Pana la realizarea unei retele globale de telecomunicatii cu integrarea serviciilor, este posibila o evolutie a retelei de telecomunicatii in care centrele de comutatie digitale sa asigure accesul abonatilor la serviciile ISDN. O astfel de evolutie se inregistreaza in prezent si in reteaua de telecomunicatii din Republica Moldova, prin introducerea unor sisteme de comutatie digitale de mare capacitate in centrele de tranzit si centralele terminale, interconectate prin sisteme de transmisiuni digitale si cabluri de fibra optica. Se creeaza in acest fel o infrastructura necesara pentru integrarea serviciilor de telecomunicatii.
Reteaua de telecomunicatii reprezinta ansamblu de mijloace care asigura transmiterea la distanta a informatiilor intre doi utilizatori cu ajutorul semnalelor electrice.
Comunicatiile se pot realiza cu ajutorul informatiilor, care pot fi de urmatoarele tipuri: sunete; voce sau muzica; imagini: fixe sau mobile; texte sau date.
In domeniul telecomunicatiilor pot fi incluse: telefonia (transmisia de voce), radiocomunicatiile (transmisie de voce sau muzica), radiotelefonia mobila (transmisiile telefonice intre terminale mobile, utilizand comunicatiile radio din reteaua telefonica), videotelefonia (transmisia de voce si imagini), televiziunea (transmisiile de imagini mobile si sunete), teleinformatica (tratarea si transmiterea datelor la distanta). Ramura telecomunicatiilor are un caracter aparte, desi importanta transporturilor nu poate fi subestimata. 
La ora actuala telecomunicatiile constituie, intr-adevar, nu domeniu al economiei noastre care necesita o instruire permanenta a conducatorilor de subdiviziuni si mai ales a specialistilor. Motivatia e, ca astazi telecomunicatiile (ca tehnologie si dinamica), in raport cu alte ramuri cunoaste o evolutie mai rapida si mai pronuntata.
In ultimii ani, Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor (ITU) a format un grup de studiu cu scopul evaluarii si specificarii cerintelor pentru standardele viitoarelor sisteme fara fir, care ar permite transferarea serviciilor de date si multimedia cu viteza mare.
In prezent la Institutul European de Standarde pentru Telecomunicatii se discuta asupra standardelor pentru sistemul pan-European de generatia a treia, numit Sistemul Universal Mobil de Telecomunicatii (UMTS).
Conceptele actuale referitoare la retelele cu acces multiplu sunt intr-o continua adaptare la cerintele pietii. In momentul de fata, se observa o schimbare radicala in modul de realizare a unei retele de Telecomunicatii. Aceasta nu mai este orientata spre utilizarea unui anumit produs, ci pe implementarea unui anumit tip de servicii. Lucru dat determina o dezvoltare impetuoasa a tehnologiilor si echipamentelor de transmisiuni si comutatie, dezvoltarea ce este stimulata si de noile reglementari internationale privitoare la liberalizarea pietilor de telecomunicatii. Piata libera in acest domeniu va fi un factor ce va schimba cererea de noi servicii, servicii ce vor avea la baza noi arhitecturi de retele cu acces multiplu. 
Marirea densitatii telefonice in Republica Moldova a adus la specializarea retelelor mixte a liniilor de abonare si de conexiune. Eficacitatea acestor retele este ,,nedeterminata", dar asupra rentabilitatii lor trebuie de influentat cu masuri speciale care le voi redacta mai jos. 
Cresterea numarului de abonati necesita prezenta a noi linii de abonare, ceea ce la randul sau se pune problema optimala a dezvoltarii retelei de abonare ca si a retelelor de linii de conexiune. 
Fluxurile informationale de baza circula in retele de comunicatii locale. Corelatia intre volumul de informatie in retelele interurbane si locale se apreciaza de specialisti ca 1:25 corespunzator. Asa corespundere ne vorbeste despre aceea ca pentru o dezvoltare optimala a retelei in general de la inceput e necesar de a dezvolta reteaua locala iar apoi interurbana. La atingerea acestei dezvoltari optimale a retelei este necesar de a atinge 100 % automatizarea retelei interurbane. 
Urmatoarea problema care sta inaintea problemei de dezvoltare optimala a retelelor este optimizarea retelelor in conditiile a multor retele diferite si a utilajului folosit. Dupa cum dezvoltarea optimala a retelelor presupune utilizarea a aparatajului digital atat in sistemele de comutare cit si-n sistemele de transmisiune, apare problema compatibilitatii optimale a aparatajului analogic cu cel digital. 
Planificarea si proiectarea optimala a retelelor telefonice e imposibila fara planificarea si proiectarea optimala a retelelor de comunicatii (primare), deoarece retelele primare organizeaza canale in primul rand pentru retelele telefonice. De aceea de la inceput vor aparea intrebarile legate de planificare si proiectarea optimala a retelelor de comunicatii primare. Problema de proiectare a retelei de comunicatii optimale rezulta, din alegerea rationala a mijloacelor tehnice ce asigura satisfacerea necesitatilor in transmiterea si repartizarea mesajelor informationale. Baza dezvoltarii retelei de comunicatii o constituie procesele dinamice de crestere a necesitatii in transmiterea informatiei. Pentru aceasta dezvoltare a retelei trebuie sa se conduca dupa asa zisele ,,traiectorii optimale". Rezolvarea acestor probleme, ca regula, se confirma in concordanta cu metoda ,,cercetarii operationale", si anume:
1. se formeaza scopul dezvoltarii;
2. se aleg criteriile optimale;
3. se determina sistemul de limitare;
4. se cauta rezolvarea optimala cu ajutorul metodelor programarii matematice.
Criteriul de baza optim poate fi ,,costul" retelei sau ,,fiabilitatea" ei. Aceste criterii sunt legate intre ele cu o dependenta direct proportionala. Pentru rezolvarea problemelor locale pot fi utilizate criteriile locale. 
La rezolvarea problemelor de proiectare optimala a retelei trebuie sa fie calculate corespunzator necesitatilor serviciilor, cat si starea dezvoltarii numarului sistemei si starea dispozitivelor tehnice disponibile. 
Telecomunicatiile sunt un serviciu care trebuie sa se bucure de anumite prioritati, iar dezvoltarea lor continua in baza unei tehnologii noi digitale nu poate fi amanata, asteptandu-se timpuri mai noi, mai favorabile. Atingand aceste scopuri, vor fi create posibilitati de a oferi servicii avansate (Internet, Televiziune digitala, Servicii ISDN, etc.) in baza unei infrastructuri transparente, inclusiv la sate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea Telefonica a unui Raion pe Sistemul EWSD.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!