Proiectarea unei Fabrici de Obtinere a Conservelor din Carne

Cuprins licenta Cum descarc?

Capitolul 1. Introducere.3
1.1. Capacitatea si profilul productiei.3
1.2. Justificarea alegerii temei proiectului.4
Capitolul 2. Elemente de inginerie tehnologica.5
2.1. Clasificarea preparatelor.5
2.2. Materii prime si auxiliare .7
2.3. Retete de fabricatie.10
2.4. Tehnologia de obtinere .12
2.5. Calitatea conservelor din carne.33
2.6. Defectele conservelor din carne.35
Capitolul 3. Bilant de materiale.38
3.1. Bilant partial de materiale.38
3.2. Bilant total de materiale.40
3.3. Bilant centralizat.47
Capitolul 4. Dimensionarea spatiilor de productie si realizarea schemei de amplasare.49 
4.1. Alegerea utilajelor necesare realizarii productiei.49
4.2. Stabilirea numarului de muncitori.49
4.3. Calcularea spatiilor de productie.49
4.4. Intocmirea schemei de amplasare.51
Capitolul 5. Calcul economic.53
5.1. Stabilirea valorii investitiei.53
5.2. Stabilirea cheltuielilor.58
5.3. Antecalculatia de pret.64
Capitolul 6. Descrierea utilajelor folosite pentru realizarea productiei.65
6.1. Volful.65
6.2. Malaxorul cu cuva transportabila.66
6.3. Cazanul Duplex.67
6.4. Masina de inchis.68
6.5. Rotomat.69
Capitolul 7. Implementarea sistemului HACCP in tehnologia de fabricare a conservelor de carne.71
Capitolul 8. Igienizarea in industria carnii.80
Capitolul 9. Concluzii.82
BIBLIOGRAFIE.83


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1
INTRODUCERE
Conservele din carne sunt produse ambalate ermetic in recipiente metalice sau de sticla, obtinute prin tratament termic ce consta in sterilizare la 121,1?C, cel putin 10 min in centrul termic al produsului. Tratamentul termic are rolul de a distruge microorganismele si enzimele proprii tesutului muscular sau elaborate de microorganisme, responsabile de alterarea produselor, pastrand in acelasi timp la parametri cat mai ridicati insusirile organoleptice si valoarea nutritiva a acestora.
Pe langa distrugerea microorganismelor din produs cu ajutorul temperaturilor inalte, conservabilitatea se asigura si prin ambalare ermetica impiedicandu-se recontaminarea ulterioara a produselor.
Tratarea termica a conservelor la temperaturi prea ridicate este urmata de schimbarea profunda a insusirilor organoleptice, de aceea trebuie sa se foloseasca numai temperatura care, asigurand pastrarea caracterelor produsului, distruge majoritatea germenilor.
Aplicarea corecta a regimului de sterilizare si inchiderea etansa asigura o conservabilitate de cateva luni pana la cativa ani, in conditii obisnuite de pastrare. 
1.1. Capacitatea si profilul productiei
Capacitatea de productie a fabricii este de 6000 kg/zi care sunt distribuite astfel: 3000 kg/zi conserve de tip Corned Beef si 3000 kg/zi conserve de carne de porc in suc propriu.
Ambele produse sunt ambalate in recipiente cu capacitatea de 300 g.
1.2. Justificarea alegerii temei proiectului
Am ales aceasta tema deoarece am vrut sa invat cat mai multe despre conservele din carne. Cu totii le consumam des pentru ca sunt foarte gustoase, dar niciodata nu ne intrebam cum sunt facute si cat de sanatoase sunt.
Toti cei care nu consuma conserve se gandesc ca, daca au un termen atat de mare de valabilitate, produsul sigur nu este natural. Este o impresie total gresita, deoarece conservele rezista atat de mult pentru ca sunt sterilizate. Ele sunt cat se poate de naturale si cu o valoare nutritiva mare.
Materia prima folosita la prepararea conservelor o constituie carnea care este unul dintre cele mai importante alimente, deoarece contine atat substante plastice si energetice cat si substante regulatoare.
Carnea are o mare valoare biologica, dar aceasta valoare scade pe masura cresterii continutului de tesut conjunctiv. Carnea contine circa 18% substante proteice. 
Glucidele constituie impreuna cu lipidele sursa cea mai importanta de energie vitala (1 gram de glucide echivaleaza cu 4,1 kcal). In organismul uman glucidele sunt transformate pana la CO2 si H2O. Glucidele se asimileaza la nivelul intestinului subtire sub forma de glucoza.
Lipidele au putere calorica mare (1 gram de lipide echivaleaza cu 9,4 calorii). Rolul lipidelor in organism este multiplu: constituie forma de energie cea mai concentrata, iau parte la formarea substantei cerebrale si a tesuturilor.
Substantele minerale numite si oligoelemente fac parte impreuna cu vitaminele din grupa numita catalizatori sau regulatori. Substantele minerale indeplinesc numeroase roluri: participa la constituirea si refacerea tesutului osos regleaza mentinerea presiunii osmotice.
Vitaminele, substante indispensabile vietii, desi nu au rol plastic sau energetic, totusi, actiunea lor este foarte importanta pentru dezvoltarea corpului, pentru buna functionare a organismului si refacerea tesuturilor.
La fabricarea conservelor din carne, pierderile de substante nutritive ale carnii sunt foarte mici si de aceea prezinta o valoare nutritiva ridicata.
Aceste produse sunt practice, fiind o sursa de hrana imediata, care nu necesita pregatire culinara.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unei Fabrici de Obtinere a Conservelor din Carne.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!