Proiectarea unei Instalatii de Guvernare Prova cu Propulsoare Azimutale

Cuprins licenta Cum descarc?

Cuprins:
Cap.I Introducere pag.3 10
Cap.II Prezentarea instalatiei de guvernare cu jet transversal pag.11 21
Cap.III Prezentarea instalatiilor de propulsie pag.22 76
Cap.IV Proiectarea unei instalatii de guvernare de tip Bowthrusters pag
Cap.V Concluzii pag
Cap.VI Bibliografie pag.


Extras din licenta Cum descarc?

REZUMAT
Lucrarea de licenta ce urmeaza a fi sustinuta si prezentata de mine are urmatoarea tema:
"PROIECTAREA UNEI INSTALATII DE GUVERNARE PROVA CU PROPULSOARE AZIMUTALE".
Rolul lucrarii, il are prezentarea unei instalatii de guvernare si de propulsie la bordul unei nave aflate in exploatare in navigatia curenta.
In cadrul temei alese de mine prezint elementele si calculul acestui tip de instalatie precum si conditiile de functionare ale acesteia la bordul navei.
Facand o comparatie intre navele vechi si cele moderne, am dedus faptul ca acest sistem modern de instalatii de guvernare si propulsie, are o serie de avantaje fata de vechiul sistem de actionare.
Tinand cont de importanta pe care o are acest sistem de guvernare si propulsie am sa prezint cateva caracteristici ale acestuia:
a) din punct de vedere economic acest sistem a fost ales din urmatoarele motive:
-o manevrabilitate mai buna a navei;
-consum de combustibil redus cu o crestere a puterii;
-prin prezenta sa atat in prova cat si in pupa navelor se obtine o giratie mai buna
b) din punct de vedere constructiv se poate afirma ca acest sistem are dimensiuni mult mai reduse si o amplasare mai buna la bordul navei.
In cele ce urmeaza, voi prezenta cateva caracteristici ale unor tipuri de propulsoare navale oferite de tehnologia revolutionara in constructia de nave.
Facand referire la sistemul cu duze orientabile, pot spune ca acestea determina antrenarea propulsoarelor, ce ajuta la efectuarea unei miscari de giratie a navei, in functie de constructia corpului si a mecanismului de propulsie.
Datorita pozitiei tunelelor hidrodinamice, in care sunt montate propulsoarele, manevrele navei pot fi facute cu o mai mare precizie.
Comparativ cu vechiul sistem cu zbaturi, elicele ofera o mai buna rezistenta in timp si datorita pozitiilor pe care le ocupa in sistemul de actionare, antreneaza un volum mai mare de apa, intr-un timp relativ scurt ceea ce duce la sporirea vitezei de deplasare a navei.
O caracteristica importanta a elicei este cea hidrodinamica, ce prezinta numarul de pale si diametrul lor precum si turatia acesteia.
In continuare prezint o clasificare cuprinzatoare a elicelor, bazata pe mai multe criterii constructive in functie de:
-forma generatoarei suprafetei elicoidale a palei elicei;
-pozitia generatoarei fata de axa geometrica a butucului;
-forma si conturul palei;
-felul pasului geometric;
-sensul de rotatie al elicei;
-materialul din care este construita elicea;
-precizia de prelucrare.
In continuare am sa prezint pe scurt, atat clasificarea cat si principalele caracteristici ale instalatiilor combinate, de propulsie si guvernare.
a) Propulsorul cu elice in duza, este versiunea moderna de manevra a navei care inlocuieste cu succes, vechiul sistem de guvernare cu carma. Numele deriva, de la faptul ca organul activ al instalatiei de propulsie este elicea, iar cel al instalatiei de guvernare este duza.
Un mare avantaj al sistemului este acela al adoptarii solutiei cu duza orientabila. Orientarea acesteia pana la un unghi de 3600, duce la imbunatatirea considerabila a randamentului propulsorului.
b) Propulsorul Z-DRIVE are capacitatea de a asigura atat o propulsie si o guvernare complexa, cat si o manevrabilitate de 100%. Insusirea caracteristica a acestui tip de propulsor este aceea ca are in dotare doua elici ce actioneaza in sensuri diferite.
Cuplarea propulsorului se face hidraulic, asigurand o presiune constanta de lucru de pana la 20 bari. O alta caracteristica a acestui propulsor este rotirea la ori ce unghi si posibilitate de manevra a navei atat inainte cat si inapoi, cat si dintr-un bord in altul.
c) Propulsorul cu aripioare are in componenta, un anumit numar de aripioare orientabile asezate in pozitie verticala, pe fundul navei si care sunt protejate de un grilaj metalic de protectie.
Spre dosebire de propulsoarele dezbatute anterior, propulsorul cu aripioare are capacitatea de a roti fiecare aripioara, in jurul axei sale si de a face posibila inversarea directiei de mars, fara sa schimbe sensul de rotatie al motorului, intrunind simultan functiile de propulsie si cele de guvernare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unei Instalatii de Guvernare Prova cu Propulsoare Azimutale.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!