Proiectarea unei Pensiuni Agroturistice

Cuprins licenta Cum descarc?

1. Studiu documentar
1.1 Prezentare judetul Maramures si statiunea Borsa
1.2 Prezentarea pensiunii ,,Viseul de Sus,,
2. Managementul productiei
2.1 Planificarea meniurilor
2.2 Structura de aprovizionare. Stocuri de materii prime
2.3 Tehnologia de productie catering
3. Managementul serviciilor
3.1 Stiluri de servicii pe operari catering
3.2 Structura de organizare si politica de personal
3.3 Aspecte intangibile ale serviciilor ofertate
4. Proiectarea si amenajarea spatiilor de productie culinara si de servire a clientilor
4.1 Conditionarea spatiilor unitatii
4.2 Dimensionarea spatiilor
4.3 Dimensionarea utilitatilor
4.4 Dotarea cu echipamente specifice
4.5 Dimensionarea consumului de utilitati
5. Asigurarea si controlul calitatii
6. Managementul financiar
6.1 Stabilirea valorii investitiei
6.2 Stabilirea cheltuielilor pentru prima luna de functionare
6.3 Antecalculatia de pret
6.4 Indicatori de eficienta economica
7. Plan de situatie, plan de amplasare
8. Bibliografie


Extras din licenta Cum descarc?

1. STUDIU DOCUMENTAR
1.1 PREZENTARE JUDETUL MARAMURES SI STATIUNEA BORSA
Maramuresul este considerat de multi sufletul satului tipic romanesc. Cu asezarile sale pitoresti, dealuri inverzite si campii pline de flori salbatice, Maramuresul concentreaza tot ceea ce inseamna viata la tara. Vizitatorii acestor meleaguri au ocazia unica de a se intoarce in timp, de a fi martori ai unor vremuri si ai unei vieti mai simple. 
Maramuresul este o destinatie unica, care a pastrat cu mare grija cultura, traditiile si stilul de viata al taranului din vremuri trecute. Regiunea tine locul unui testament al traditionalului, al unei ere romantice a simplitatii si a valorilor morale despre care in zilele noastre doar citim sau auzim de la bunicii nostri. 
Resurse turistice atractive
Zona Maramuresului are o atat de bogata oferta turistica, incat singurul lucru care nu este disponibil in limitele acesteia e marea. 
In rest, regiunea acopera totul, de la excursii pe munte si sporturi extreme la turism cultural si religios, dupa preferintele fiecaruia si in functie de anotimp. 
Exista in aceasta zona numeroase locuri istorice, muzee si case memoriale. Faima regiunii se datoreaza mai ales monumentelor arhitecturale traditionale, peste 200, perfect pastrate pana in prezent. 
Bisericile din lemn din Maramures
BOTIZA CALINESTI-SUSANI CORNESTI
Construite cu secole inainte si decorate in interior cu fresce extraordinare, bisericile din lemn din aceasta regiune nu reprezinta un simplu muzeu: ele sunt deschise pentru public, iar slujbele se fac regulat.
Unicitatea si marea valoare a acestor biserici au fost recunoscute de catre una dintre cele mai importante autoritati ale lumii, UNESCO, ce a inclus opt dintre ele in Lista Internationala a Mostenirilor.
Bisericile din lemn ocupa un loc aparte in fondul de aur al creatiei populare din Romania, unice in lume prin formele si ornamentele specifice stilului romanesc. In satele maramuresene se intalnesc numeroase astfel de constructii care raman expresia cea mai vie a maiestriei populare. Adevarate monumente de arta arhitecturala, bisericile incanta privirea cu linia lor zvelta, cu o surprinzatoare armonie a proportiilor si cu turlele lor avantate in cautarea infinitului.
Cimitirul "Vesel" de la Sapanta
Creatie a mesterului popular Stan Ioan Patras, Cimitirul " Vesel " este localizat in zona centrala a comunei Sapanta , la distanta mica de DN 19. Incepand cu anul 1934, mesterul a pus cate un epitaf pe crucile mormintelor, un scurt poem scris la persoana intai, usor ironic, dand astfel un nou sens mortii. Se pare ca obiceiul de a ironiza moartea este de origine dacica . Pe fiecare cruce este o reprezentare realizata in culori vii, care istoriseste viata raposatului si chiar cauza mortii. Creatorul acestui cimitir a avut umorul de a-si compune propriul epitaf si a ciopli si picta crucea care marcheaza acum mormantul sau. In prezent, crucile sunt realizate de urmasii mesterului Stan Ioan Patras .
Statiunea Borsa
Este situata in sudul Maramuresului istoric. Prin prisma conditiilor naturale oferite Borsa este o statiune de odihna apreciata de toti vizitatorii. Complexul turistic include mai multe hoteluri, cabane, restaurante si centre de informare turistica. Tot aici turistii pot primi gazduire in numeroase case particulare si pensiuni agroturistice. 
Statiunea Borsa este o destinatie foarte solicitata de amatorii sporturilor de iarna. Exista mai multe partii de schi. 
Cea mai cunoscuta este partia Runc-Stiol, cu o lungime de 2000 m si o diferenta de nivel de 500 m, dotata cu telescaun. 
Tot aici este si cea mai lunga trambulina naturala din Europa 90m. 
Borsa este de asemenea poarta de intrare in Parcul National al Muntilor Rodnei intins astazi pe o suprafata de 46399 ha. In 1932 a fost creata rezervatia naturala Pietrosul Rodnei in scopul protejarii numeroaselor specii floristice si faunistice de aici, unele extrem de rare sau chiar endemice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unei Pensiuni Agroturistice.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!