Proiectarea unei Pensiuni Agroturistice Situata in Statiunea Durau

Cuprins licenta Cum descarc?

1. STUDIU DOCUMENTAR 3
1.1 Prezentarea statiunii Durau 3
1.2 Prezentarea unitatii proiectate 6
2. MANAGEMENTUL PRODUCTIEI 9
2.1 Planificarea meniurilor 9
2.2. Structura de aprovizionare 11
2.3. Stocuri de materii prime 13
2.4. Tehnologia de productie catering 14
3. MANAGEMENTUL SERVICIILOR 25
3.1 Stiluri de servicii pe operari catering 25
3.2 Structura de organizare si politica de personal 26
3.3 Aspecte intangibile ale serviciilor oferite 31
4. PROIECTAREA SI AMENJAREA SPATIILOR DE PRODUCTIE CULINARA SI DE SERVIRE A CLIENTILOR DIN UNITATEA PROIECTATA 34
4.1. Dimensionarea depozitelor si a spatiilor de productie 39
4.2. Dotare cu echipamente specifice 41
4.3.Dimensionarea consumului de utilitati 48
4.4. Conditionarea spatiilor unitatii 52
5. ASIGURAREA SI CONTROLUL CALITATII IN UNITATEA AGROTURISTICA PROIECTATA 55
6. MANAGEMENTUL FINANCIAR 74
6.1. Structura de cost 74
6.2. Profitul brut net 93
6.3. Rentabilitatea 95
BIBLIOGRAFIE 96


Extras din licenta Cum descarc?

TEMA PROIECTULUI
Proiectarea unei pensiuni agroturistice situata in statiunea Durau, Judetul Neamt, dotata cu: 
- Spatii de cazare cu o capacitate de 50 de locruri
- Restaurant cu o capacitate de 50 de locuri
Denumirea pensiunii: ,,ARIN" 
1. STUDIU DOCUMENTAR
1.1 Prezentarea statiunii Durau
La 6.6 km S-V de comuna Ceahlau, la poalele faimosului masiv Ceahlau (1907 m), in mijlocul unei poieni locuita din timpul stravechi de pastori si sihastri, situata la altitudine de 800 m, se intinde statiunea climaterica Durau. Traditiile turistice vin din sec. 18, de aici pornind doua importante trasee turistice spre varful Ceahlaului. Climatul este subalpin, atmosfera ozonata si lipsita de praf si particule alergice, aerul curat sunt principalii factori naturali de cura.
Statiunea Durau este recomandata tuturor turistilor doritori de drumetii, practicarea sporturilor de iarna pe partia amenajata, cat si pentru cei ce isi doresc doar relaxare, odihna sau tratament.
Zona turistica Durau atrage an de an mii de turisti pasionati de drumetii in muntii Ceahlaului (Varful Toaca - 1.904 metri si Varful Ocolasu Mare - 1.907 metri ), la Rezervatia Naturala de zimbri Ceahlau, pe valea Bistritei, la Cascada Duruitoarea, spre Cabana Fantanele (1.240 metri altitudine), spre Cabana Dochia (1.870 metri altitudine), cat si excursii spre alte obiective turistice, precum manastirile din apropiere (Agapia, Neamt, Varatec, Secu si Sihastrie), manastirile din nordul Moldovei (Voronet, Sucevita, Moldovita, Putna, Humorului, Dragomirna), Cheile Bicazului si Lacul Rosu, casele memoriale "Ion Creanga" si "Mihail Sadoveanu", cat si statiunile Borsec si Vatra Dornei.
In statiunea Durau, turistii pot vizita si un monument istoric ridicat in anul 1835 de carturarul Veniamin Costache, unde pot fi admirate picturile murale de interior realizate de celebrul Nicolae Tonitza in anul 1935. Tot aici, la Durau, turistii mai pot vizita o manastire construita in anul 1992 si o mica biserica pictata de acelasi Nicolae Tonitza.
Cel mai "umblat" traseu de catre turistii sositi in statiunea Durau din Muntii Ceahlau este cel ce duce la Cascada Duruitoarea (cu o inaltime de 25 metri), cu un impresionant si foarte zgomotos jet de apa (de unde se trage si numele cascadei).
Statiunea Durau este deschisa turistilor in toate anotimpurile anului, fiind recomandata pentru odihna, tratarea nevrozelor astenice, a anemiei, a starilor de slabiciune etc., cat si pentru pentru refacerea fizica si psihica a celor ce ajung in aceasta minunata zona de munte.
In sezonul de iarna, iubitorii sporturilor de iarna pot practica schiul pe partia din statiune, aceasta fiind accesibila tuturor, de la incepatori la profesionisti, partia avand portiuni cu diferite grade de dificultate.
In general, in zona turistica Durau, in ianuarie, temperatura medie este de -4 grade Celsius, iar in sezonul de iarna zapada rezista din luna decembrie si pana in luna martie, avand o depunere medie de 50 cm.
Obiective turistice :
Varful Ocolasul Mare, este cel mai inalt varf din Masivul Ceahlau, cu o altitudine de 1907 m. Zona a fost declarata rezervatie stiintifica, accesul fiind restrictionat drumetilor deoarece in acest loc se afla o multitudine de specii de plante ocrotite prin lege. 
Cascada Duruitoarea este formata de Paraul Rupturii, in Masivul Ceahlau, la o altitudine de 1020 m. Cascada Duruitoarea este una din cele mai vizitate atractii turistice din Muntii Ceahlau. Cascada se afla pe traseul care ii poarta numele la aproximativ 2 ore de Statiunea Durau. 
Varful Toaca este al doilea varf ca inaltime din Masivul Ceahlau, masurand 1904 m. De pe Varful Toaca se pot admira panorame minunate spre zonele inconjuratoare. In acest loc este amplasata si Statia Meteo Toaca cu doua puncte de lucru, unul la baza varfului si unul sus. 
Panaghia Detunatele
Cabana Dochia este asezata pe platoul Masivului Ceahlau la o altitudine de 1750 m avand deschidere spre est, sud-est si sud. Cabana Dochia a fost inaugurata in anul 1914 fiind prima cabana turistica din Carpatii Orientali si principala cabana din muntii Ceahlau. Langa ea se afla punctul Salvamont Dochia si la cateva sute de metri se afla locul de campare din Masivul Ceahlau pentru corturi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unei Pensiuni Agroturistice Situata in Statiunea Durau.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!