Proiectarea unei Sectii de Fabricare a Painii cu Capacitatea de 20 Tone pe Zi

Cuprins licenta Cum descarc?

1. Tema proiectului de diploma. 4
2. Obiectul proiectului. 
2.1 Denumirea obiectivului proiectat. 5
2.2 Capacitatea de productie. 5
2.3 Profilul de productie. 7
2.4 Justificarea necesitatii si oportunitatii realizarii productiei proiectate. 7
3. Elemente de inginerie tehnologica.
3.1 Analiza comparativa a tehnologiilor existente pe plan mondial pentru realizarea productiei proiectate. 8
3.2 Alegerea si descrierea schemei tehnologice adoptate cu analiza factorilor care influenteaza productia. 14
3.3 Principalele caracteristici ale materialelor prime, auxiliare si ale produselor finite. 28
3.4 Managementul calitatii. 32
3.4.1 Sistemul de organizare a activitatilor referitoare la calitate. 32
3.4.2 Managementul inocuitatii - sistemul HACCP. 36
3.4.3 Controlul loturilor de materii prime, materiale, produse finite..41
3.4.4 Controlul procesului tehnologic. 43
3.5 Regimul de lucru al sectiei. 45
4. Bilantul de materiale. 
4.1 Calculul bilantului de materiale. 50
4.2 Consumuri specifice si randamente de fabricatie. 55
5. Bilantul termic si calculul de climatizare.
5.1 Calculul bilantului termic. 56
5.1.1. Calculul temperaturii apei pentru prepararea semifabricatelor (maia, aluat) 56
5.1.2. Bilantul termic al cuptorului 58
5.2 Calculul si alegerea agregatului de conditionare 66
5.2.1 Calculul bilantului termic si de umiditate a spatiului climatizat. Stabilirea parametrilor aerului conditionat si uzat si al regimului functional al agregatului. 66
5.2.2 Reprezentarea procesului de conditionare si diagrama aerului umed. 75
5.2.3 Alegerea agregatului de conditionare si amplasarea lui in spatiul conditionat. 75
6. Utilaje tehnologice si de transport.
6.1 Alegerea si calculul tehnologic al utilajelor. 87
6.2 Lista utilajelor. 107
6.3 Masuri de protectia muncii, P.S.I. si igiena muncii. 113
7. Structura si dimensionarea principalelor spatii de depozitare. 120
8. Calculul eficientei tehnologice.
8.1 Stabilirea valorii investitiei. 123
8.2 Stabilirea cheltuielilor. 127
8.3 Antecalculatia de pret. 135
8.4 Indicatori de eficienta economica 135
9. Material grafic.
9.1 Schema de operatii (schema bloc).
9.2 Schema tehnologica de legaturi.
9.3 Cronogramele functionarii utilajelor.
9.4 Cronogramele consumului de utilitati
9.5 Planul de amplasare a utilajelor.
10. Bibliografie consultata. 136


Extras din licenta Cum descarc?

1. Tema proiectului de diploma
Proiectarea unei sectii de fabricare a painii cu capacitatea de 20t/zi adoptandu-se:
- Procedeul indirect cu maia consistenta;
- Framantarea clasica;
- Prelucrarea mecanizata a aluatului;
- Coacere in cuptor tunel;
- Depozitarea painii in containare.
Sortiment: paine fara sare 0,5 kg.
2. Obiectul proiectului
2.1 Denumirea obiectivului de proiectat.
Obiectivul de proiectat va purta denumirea de fabrica de paine.
2.2 Capacitatea de productie.
Capacitatea reala a sectiei se va calcula cu formula:
, (kg produs/h)
in care:
G0 - Capacitatea cuptorului;
Su - Suprafata utila a vetrei, m2;
q - Incarcarea specifica a vetrei cuptorului, kg produs/m2;
- = -c - Durata coacerii, min;
- Coeficient de utilizare a cuptorului; ;
.
Lu - Lungimea utila a cuptorului, m; Lu = 13 m;
lu - Latimea utila a cuptorului, m; lu = 2 m.
in care:
n1 - numarul de bucati de aluat asezate pe lungimea de 1 m;
n2 - numarul de bucati de aluat asezate pe latime;
a - distanta dintre 2 bucati de aluat, cm;
a = 3 - 5 cm
b - lungimea bucatilor de aluat, cm; 
b = 30 - 33 cm
c - latimea bucatilor de aluat, cm;
c = 10 - 11 cm
in care:
m - masa bucatii de aluat, kg;
;
.
;
;
in care:
i - coeficient de utilizare intensiva a cuptorului, ;
Capacitatea pe zi a cuptorului tunel se calculeaza cu relatia:
unde:
nore - numar de ore in care functioneaza sectia; n = 24 h.
Numarul de cuptoare folosite se calculeaza cu relatia:
2.3 Profilul de productie
Fabrica va produce paine fara sare de 0,5 kg.
2.4 Justificarea necesitatii si oportunitatii realizarii productiei proiectate
Painea fara sare este consumata de persoanele cu afectiuni cardiace, ale sistemului circulator sau ale cailor renale, in hipertensiune arteriala, hipersecretie gastrica, inflamatii ale pielii sau ale mucoaselor, in edem.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unei Sectii de Fabricare a Painii cu Capacitatea de 20 Tone pe Zi.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!