Proiectarea unei Sectii de Obtinere a Iaurtului cu Adaos de Fructe Cu O Capacitate de 3000 Kg Lapte Integral

Cuprins licenta Cum descarc?

1.TEMA LUCRARII 4
2. MEMORIU TEHNIC 5
CAP. 3. TEHNOLOGIA FABRICATIEI 6
3.1. PRODUSUL FINIT 6
3.1.1. IMPORTANTA SI DOMENII DE UTILIZARE 6
3.1.2. CARACTERIZAREA FIZICO-CHIMICA SI TEHNOLOGICA A IAURTULUI CU ADAOS DE FRUCTE 7
3.1.3.CONDITII DE CALITATE, DEPOZITARE SI TRANSPORT 8
3.2. VARIANTE TEHNOLOGICE DE OBTINERE A PRODUSULUI FINIT 9
4. ELEMENTE DE INGINERIE TEHNOLOGICA 15
4.1 VARIANTA TEHNOLOGICA ADOPTATA 15
4.2 MATERII PRIME SI MATERIALE AUXILIARE 23
4.2.1 CARACTERIZARE FIZICO-CHIMICA SI TEHNOLOGICA 23
4.2.2. CONDITII DE CALITATE, DEPOZITARE SI TRANSPORT 34
4.3. PROCESE TEHNOLOGICE COMPONENTE 35
4.3.1. MECANISMUL PROCESULUI DE FERMENTARE 35
4.3.2. ELEMENTE DE TERMODINAMICA SI CINETICA 37
4.3.3. MODELE MATEMATICE DE BILANT 38
4.3.4. BILANTUL DE MATERIALE 39
4.3.5. BILANTUL TERMIC 49
4.4. UTILAJELE INSTALATIEI PENTRU REALIZAREA TEHNOLOGIEI 56
4.4.1. ALEGEREA, DESCRIEREA SI REGIMUL DE FUNCTIONARE A UTILAJELOR DIMENSIONATE 56
4.4.2. DIMENSIONAREA TEHNOLOGICA A UTILAJELOR 57
4.4.3. PROBLEME DE COROZIUNE SI /SAU ALEGERE A MATERIALELOR DE CONSTRUCTIE 71
4.5. PROBLEME DE EXPLOATARE A INSTALATIEI 71
4.5.1. UTILITATI 71
4.5.2. AMPLASAREA SI MONTAJUL UTILAJELOR 73
4.5.3. PROBLEME DE CONTROL, REGLARE SI AUTOMATIZARE 74
4.5.4.NORME DE TEHNICA SECURITATII MUNCII 76
CAP.5. ANALIZA TEHNICO - ECONOMICA 81
BIBLIOGRAFIE 88


Extras din licenta Cum descarc?

1.TEMA LUCRARII
PROIECTAREA UNEI SECTII DE OBTINERE A IAURTULUI CU ADAOS DE FRUCTE CU O CAPACITATE DE 3000 KG LAPTE INTEGRAL /8 ORE
2. MEMORIU TEHNIC
Tema acestei lucrari o reprezinta ,, Proiectarea unei sectii de obtinere a iaurtului cu adaos de fructe cu o capacitate de 3000 kg lapte integral /8 ore".
Lucrarea de fata abordeaza aspectele legate de compozitia, caracteristicele si de calitatea produsului finit si a materiilor prime si auxiliare, precum si cele privind si procesul tehnologic de fabricare a iaurtului cu adaos de fructe. 
Iaurtul cu adaos de fructe face parte din categoria produselor lactate acide dietetice si se obtine prin procesul de fermentare a laptelui sub actiunea bacteriilor lactice.
In prezent, importanta acestui produs a crescut mult datorita aportului sau in terapia cu antibiotice, cu timpul devenind un aliment cu rol important in dietetica si fiziologia nutritiei.
In prima parte a lucrarii am pus accent pe caracterizarea produsului finit si am prezentat diferite variante tehnologice de obtinere a acestuia. Am continuat cu descrierea variantei tehnologice adoptate, cu caracterizarea laptelui ca materie prima si cu prezentarea proceselor tehnologice componente.
Bilantul de materiale si bilantul termic pe care le-am realizat ,le-am folosit ulterior in determinarea cantitatii de produs finit obtinuta in 8 ore si a utilitatilor necesare si pentru determinarea costurilor de productie .
In continuare, am realizat dimensionarea tehnologica a utilajului principal -vana de fermentare si a celui secundar - pasteurizatorul cu placi si am prezentat aspecte privind descrierea si regimul de functionare a acestora .
Calculul economic realizat in finalul lucrarii include valoarea investitiei (teren, cladire, instalatii aferente, utilaje), cheltuielile de personal, precum si stabilirea cheltuielilor necesare desfasurarii normale a procesului de de productie.
CAP. 3. TEHNOLOGIA FABRICATIEI
3.1. PRODUSUL FINIT
3.1.1. IMPORTANTA SI DOMENII DE UTILIZARE
Iaurtul reprezinta un produs alimentar universal si face parte din categoria produselor lactate acide fermentate ce se obtin prin procesul de fermentare a laptelui sub actiunea bacteriilor lactice. Numele de iaurt provine de la cuvantul de origine turceasca ,,yoghurt" care inseamna lapte acid.
Originar din Asia Mica, raspandit ulterior in Peninsula Balcanica si in intreaga Europa, iaurtul s-a bucurat si se bucura de o apreciere deosebita din partea consumatorilor, fiind produsul lactat acid ce ocupa primul loc atat in Romania, cat si in multe tari din lume.
Desi a fost cunoscut din cele mai vechi timpuri, valoarea dietetica a acestui produs a fost evidentiata abia la inceputul secolului al XX - lea de catre savantul biolog Metchnikov, laureat al premiului Nobel care, in urma cercetarilor efectuate a ajuns la concluzia ca longevitatea unor popoare balcanice se datoreaza unui consum constant si in cantitati mari a iaurtului.
Primele iaurturi s-au obtinut din lapte de oaie si de bivolita. Astazi, principala materie prima folosita la fabricarea iaurtului, este laptele de vaca (Abdelkrim Azzouz, 2002).
In prezent se fabrica si se comercializeaza un numar mare de sortimente de iaurturi ce se diferentiaza prin continutul de grasime si substanta uscata ,prin consistenta si aroma ,sau in functie de natura laptelui folosit :iaurt din lapte de vaca , din lapte de oaie sau din lapte de bivolita. Astfel, la noi in tara se fabrica urmatoarele tipuri de iaurturi:
- iaurt normal , ce contine 3% grasime si 8,2% substanta uscata negrasa;
- iaurt partial degresat ,contine 0,5-3% grasime si 8,2% substanta uscata negrasa;
- iaurt slab , contine 0,5-grasime si 8,2% substanta uscata negrasa;
- iaurt aromatizat pasteurizat ce contine ingrediente aromatizate. Ca ingrediente aromatizate se pot utiliza: fructe proaspete, congelate sau sub forma de pulbere, piure de fructe, pulpa de fructe, suc de fructe, ciocolata, vanilie, etc.
- crema de iaurt.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unei Sectii de Obtinere a Iaurtului cu Adaos de Fructe Cu O Capacitate de 3000 Kg Lapte Integral.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prin apasarea pe butonul “Descarca acum” declar ca am citit, inteles si agreat termenii si conditiile.
* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!