Proiectarea unei Sectii de Obtinere a Specialitatilor din Carne

Extras din licenta Cum descarc?

1.1. DENUMIREA OBIECTIVULUI PROIECTAT
Proiectarea unei sectii de obtinere a specialitatilor din carne: piept fiert-afumat si muschi picant Azuga.
1.2 CAPACITATEA DE PRODUCTIE
Sectia va avea o capacitate de productie de 3000 kg zilnic, din care 2000 kg piept fiert-afumat si 1000 kg muschi picant Azuga
1.3 JUSTIFICAREA ALEGERII TEMEI PROIECTULUI
In aprovizionarea populatiei cu produse alimentare cu valoare biologica superioara, un rol deosebit de important il au produsele animale si, dintre acestea, carnea si produsele derivate.
Este cunoscut faptul ca indicatorul de baza al puterii economice a unui stat si al gradului de civilizatie (creativitate) al populatiei umane, il reprezinta consumul de carne pe cap de locuitor.
Romania realizeaza un consum total de carne de 63,5kg/locuitor/an, spre deosebire de Franta, care a inregistrat un consum in ceea ce priveste carnea de 110,5kg/locuitor/an.
Obiceiurile alimentare necorespunzatoare asociate cu sedentarismul, stresul psihic, pot duce la efecte negative asupra desfasurarii metabolismului omului, de aceea trebuie sa se adopte solutii optime de proiectare a produselor alimentare astfel incat acestea sa fie optime pentru organism.
Astazi, in lume, fiecare procesator se intreaba ce produce si cum produce pentru a realiza alimente de calitate superioara si venituri satisfacatoare.
Carnea, ca atare sau prelucrata, are mare semnificatie in alimentatia omului. Ea are un important rol energetic si plastic, constituind un aliment complet, cu valoare nutritiva si biologica ridicate, si procesata in anumite conditii, produsele obtinute sunt si convenabile sub raportul pretului.
De aceea, pe plan mondial si national se urmareste cresterea cantitativa, imbunatatirea calitativa si sporirea economicitatii produselor din carne.
Aceasta lucrare are ca obiectiv proiectarea unei sectii cu o capacitate de
productie de 2000 kg Piept fiert-afumat si 1000 kg Muschi picant Azuga pe zi.
Sectia urmareste doua scopuri principale :
obtinerea de produse cu o valoare nutritiva mare, cu caracteristici organoleptice si caracteristici de inocuitate bune, acestea reprezentand cele trei puncte ale ,,triunghiului calitatii'', reprezentarea sintetica a calitatii produselor alimentare ;
obtinerea acestor produse la preturi de productie relativ mici, ceea ce atrage dupa sine preturi competitive cu cele existente pe piata.
Produsele obtinute sunt produse de o calitate foarte buna, cu o compozitie care se incadreaza perfect in STAS, la limita superioara in ceea ce priveste procentul de proteine si spre limita inferioara in ceea ce priveste procentul de apa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unei Sectii de Obtinere a Specialitatilor din Carne.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prin apasarea pe butonul “Descarca acum” declar ca am citit, inteles si agreat termenii si conditiile.
* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!