Proiectarea Unei Unitati de Fabricare a Unei Bauturi Lactate Probiotice cu Adaos de Catina si Lemn Dulce

Extras din licenta Cum descarc?

Obiectivul proiectat il reprezinta o unitate de prelucrare a laptelui care fabrica bauturi lactate probiotice cu adaos de plante medicinale avand caracteristicile standardelor in vigoare. 
Unitatea receptioneaza zilnic 10 tone lapte de vaca, cu aciditate normala. Aprovizionarea cu lapte materie prima se face cu mijloace auto proprii dintr-o zona cu raza maxima 100 km.
Cantitatile de lapte prelucrate in diferite perioade ale anului sunt;
- in perioada de maxim (4 luni) 48% din totalul anului;
- in perioada de mediu (5 luni) 34% din totalul anului;
- in perioada de minim (3 luni) 18% din totalul anului.
Produsele finite vor fi depozitate in unitatea de productie in conditii corespunzatoare.
Utilitatile necesare procesului de productie se vor asigura astfel:
- apa rece si energia electrica de la reteaua publica;
- apa calda, aburul si frigul de la instalatiile centrale ale unitatii.
1.2. Justificarea necesitatii si oportunitatii realizarii productiei
Cei dintai care au descoperit ca alimentele au si proprietati terapeutice au fost chinezii. In vechiul lor tratat de medicina, intitulat ,,Nei King", scris cu cateva mii de ani in urma, ei spuneau: ,,Primele si cu adevarat medicamente sunt alimentele." (Ernest Gunter, 1995).
Probioticele sunt culturi de bacterii care le imita pe cele caracteristice microflorei din intestine si care, introduse in diferite alimente, pot ajuta la o mai buna digestie si absorbtie a nutrimentelor in organism. Probioticele pot fi intalnite in special in lapte si produsele lactate si sunt recomandate persoanelor care fac des tratamente cu antibiotice si celor care au probleme intestinale sau de digestie (Gerald W., 2005).
Catina este unul dintre cei mai puternici antioxidanti pe care mama-natura are grija sa ni-i puna la indemana in fiecare an. Fructele propriu-zise, uleiul sau mugurii de catina reprezinta unele dintre cele mai apreciate fructe din tara noastra, nu neaparat pentru gustul care de cele mai multe ori nu este foarte apreciat de multi, ci pentru beneficii lor asupra sanatatii, prin aportul de vitamine (Stefan Manea, 2009).
Lemnul dulce este o mirodenie si un medicament in acelasi timp, cunoscut din timpuri stravechi si cu multiple utilizari. Lemnul dulce este una dintre cele mai valoroase plante medicinale, un puternic antiinflamator eficient in afectiuni diverse, de la artrite pana la ulceratii bucale. De multe ori se utilizeaza ca laxativ si calmant al tusei. Datorita compozitiei chimice atat de complexe si actiunea farmacodinamica este multipla (www.herbwisdom.com, 2012).


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea Unei Unitati de Fabricare a Unei Bauturi Lactate Probiotice cu Adaos de Catina si Lemn Dulce.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!