Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce

Licență
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 98 în total
Cuvinte : 18629
Mărime: 1.56MB (arhivat)
Publicat de: Betina Bogdan
Puncte necesare: 13
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Elisabeta Botez

Extras din licență

Obiectivul proiectat îl reprezintă o unitate de prelucrare a laptelui care fabrică băuturi lactate probiotice cu adaos de plante medicinale având caracteristicile standardelor în vigoare.

Unitatea recepţionează zilnic 10 tone lapte de vacă, cu aciditate normală. Aprovizionarea cu lapte materie primă se face cu mijloace auto proprii dintr-o zonă cu raza maximă 100 km.

Cantităţile de lapte prelucrate în diferite perioade ale anului sunt;

- în perioada de maxim (4 luni) 48% din totalul anului;

- în perioada de mediu (5 luni) 34% din totalul anului;

- în perioada de minim (3 luni) 18% din totalul anului.

Produsele finite vor fi depozitate în unitatea de producţie în condiţii corespunzătoare.

Utilităţile necesare procesului de producţie se vor asigura astfel:

- apa rece şi energia electrică de la reţeaua publică;

- apa caldă, aburul şi frigul de la instalaţiile centrale ale unităţii.

1.2. Justificarea necesităţii şi oportunităţii realizării producţiei

Cei dintâi care au descoperit că alimentele au şi proprietăţi terapeutice au fost chinezii. În vechiul lor tratat de medicină, intitulat „Nei King”, scris cu câteva mii de ani în urmă, ei spuneau: „Primele şi cu adevărat medicamente sunt alimentele.” (Ernest Gunter, 1995).

Probioticele sunt culturi de bacterii care le imită pe cele caracteristice microflorei din intestine şi care, introduse în diferite alimente, pot ajuta la o mai bună digestie şi absorbţie a nutrimentelor în organism. Probioticele pot fi întâlnite în special în lapte şi produsele lactate şi sunt recomandate persoanelor care fac des tratamente cu antibiotice şi celor care au probleme intestinale sau de digestie (Gerald W., 2005).

Cătina este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi pe care mama-natură are grijă să ni-i pună la îndemână în fiecare an. Fructele propriu-zise, uleiul sau mugurii de cătină reprezintă unele dintre cele mai apreciate fructe din ţara noastră, nu neapărat pentru gustul care de cele mai multe ori nu este foarte apreciat de mulţi, ci pentru beneficii lor asupra sănătăţii, prin aportul de vitamine (Ştefan Manea, 2009).

Lemnul dulce este o mirodenie şi un medicament în acelaşi timp, cunoscut din timpuri străvechi şi cu multiple utilizări. Lemnul dulce este una dintre cele mai valoroase plante medicinale, un puternic antiinflamator eficient în afecţiuni diverse, de la artrite până la ulceraţii bucale. De multe ori se utilizează ca laxativ şi calmant al tusei. Datorită compoziţiei chimice atât de complexe şi acţiunea farmacodinamică este multiplă (www.herbwisdom.com, 2012).

Preview document

Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 1
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 2
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 3
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 4
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 5
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 6
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 7
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 8
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 9
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 10
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 11
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 12
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 13
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 14
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 15
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 16
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 17
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 18
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 19
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 20
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 21
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 22
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 23
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 24
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 25
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 26
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 27
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 28
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 29
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 30
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 31
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 32
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 33
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 34
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 35
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 36
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 37
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 38
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 39
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 40
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 41
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 42
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 43
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 44
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 45
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 46
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 47
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 48
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 49
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 50
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 51
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 52
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 53
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 54
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 55
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 56
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 57
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 58
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 59
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 60
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 61
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 62
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 63
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 64
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 65
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 66
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 67
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 68
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 69
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 70
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 71
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 72
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 73
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 74
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 75
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 76
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 77
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 78
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 79
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 80
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 81
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 82
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 83
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 84
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 85
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 86
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 87
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 88
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 89
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 90
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 91
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 92
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 93
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 94
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 95
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 96
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 97
Proiectarea unei unități de fabricare a unei băuturi lactate probiotice cu adaos de cătină și lemn dulce - Pagina 98

Conținut arhivă zip

  • Proiectarea Unei Unitati de Fabricare a Unei Bauturi Lactate Probiotice cu Adaos de Catina si Lemn Dulce.docx

Alții au mai descărcat și

Analize Fizico-Chimice ale Laptelui de Consum

1. INTRODUCERE Până la sfârşitul secolului al XIX-lea laptele a constituit circa 50% din hrana zilnică a poporului român. Date privind primele...

Valorificarea Cătinei sub Formă de Produse și Subproduse Destinate Industriei Alimentare

CAPITOLUL 1. 1.COMPONENTELE BIOACTIVE ALE CĂTINEI ŞI INFLUENŢA ACESTORA ASUPRA SĂNĂTĂŢII UMANE 1.1. Importanţa cătinei. Produse şi subproduse...

Ulei din sâmburi de struguri

TEMA PROIECTULUI Proiectarea unei secţii de valorificare a sâmburilor de struguri rezultaţi de la centrele vitivinicole sub formă de “Ulei rafinat...

Instalația pentru o Secție de Extracție a Uleiului de Soia

Tema proiectului: Să se proiecteze instalaţia pentru o secţie de extracţie a uleiului de soia cu o capacitate de 120 t seminţe de soia în 24 de...

Proiectare de Produse Noi - Iaurt cu Struguri

Capitolul I Definirea tipului de produs Istoricul iaurtului Cuvantul “iaurt” vine din limba turca , cuvantul “youghurmak” avand semnificatia “a...

Calitatea și analiza senzorială a siropului de cătină nectarizat

Valoarea alimentară a produselor fabricate din fructe: Alimentele de origine vegetală, fructele, trebuie să prezinte o importanţă deosebită în...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Studierea Proceselor Tehnologice de Fabricare a Produselor și Semifabricatelor Alimentare

INTRODUCERE Am efectuat stagiul de practică în perioada 05.07.2010 – 09.08.2010 la întreprinderea S.R.L. „ CIMDESER ’’, care s-a înfiinţat în...

Ai nevoie de altceva?