Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară

Licență
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 125 în total
Cuvinte : 32468
Mărime: 204.15KB (arhivat)
Publicat de: Marcheta David
Puncte necesare: 12

Cuprins

  1. Cap. 1 Tema proiectului 4
  2. Cap. 2 Obiectivul proiectat 5
  3. 2.1. Denumirea obictivului proiectat 5
  4. 2.1.1. Scurt istoric 5
  5. 2.1.2. Memoriu justificativ 5
  6. 2.2. Capacitatea de productie 7
  7. 2.3. Profilul de productie pe sortimente sau grupe de sortimente 7
  8. 2.4. Soiuri de struguri pentru vinurile rosi de calitate superioara si particularitatile de cultura ale acestora 12
  9. 2.4.1. Feteasca neagra 12
  10. 2.4.2. Cabernet-Sauvignon 12
  11. 2.4.4. Merlot 14
  12. 2.4.5. Podgoria Minis 14
  13. 2.5. Justificarea necesitatii si oportunitatii realizarii productiei proiectate 17
  14. Cap. 3 Elemente de inginerie tehnologica 21
  15. 3.1. Analiza comparativa a tehnologiilor existente pe plan mondial pentru realizarea productiei proiectate 21
  16. 3.2. Factori care conditioneaza productia si calitatea vinurilor 25
  17. 3.2.1. Factori intrinseci 25
  18. 3.2.2. Factori extrinseci 25
  19. 3.3. Alegerea si descrierea schemei tehnologice adaptate in analiza factorilor care influenteaza productia 29
  20. 3.3.1. Schema tehnologica de producerea vinurilor rosi de calitate superioara 29
  21. Descrierea operatilor 30
  22. 3.3.2. Stabilirea perioadei optime de recoltare 30
  23. 3.3.3. Recoltarea si transportul strugurilor 31
  24. 3.3.4. Receptia calitativa si cantitativa a strugurilor 32
  25. 3.3.5. Tehnologia obtinerii mustului din struguri 32
  26. 3.3.6. Sulfitarea mustuieli 33
  27. 3.3.7. Ravacirea 34
  28. 3.3.8. Limpezirea musturilor 35
  29. 3.3.9. Presarea 36
  30. 3.3.10. Fermentarea mustului 36
  31. 3.3.11. Sistarea fermentatiei 45
  32. 3.3.12. Tragerea vinului de pe drojdie 46
  33. 3.3.13. Maturarea vinului 47
  34. 3.4. Principalele caracteristici ale materiilor prime, materiilor auxiliare, ambalaje si ale produsului finit 48
  35. 3.4.1. Principalele caracteristici ale materiilor prime 48
  36. 3.4.2. Principalele caracteristici ale materiilor auxiliare 55
  37. 3.4.3. Materiale folosite la depozitare, ambalare şi etichetare 60
  38. 3.4.4. Principalele caracteristici ale produsului finit 65
  39. 3.5. Schema controlului fabricaţiei pe faze şi operaţii 77
  40. Cap. 4 Calculul randamentului de productie 79
  41. 4.1. Bilant de materiale 79
  42. 4.2. Calculul randamentului de productie 87
  43. 4.2.1. Randamentul 87
  44. 4.2.2. Consumurile specifice 87
  45. Cap. 5 Bilant termic 89
  46. 5.1. caldura iniţială a mustului 89
  47. 5.2. Cantitatea de căldură degajată din reacţii biochimice 90
  48. 5.3. Cantitatea de căldură pierdută prin degajarea dioxidului de carbon 91
  49. Cap. 6 Utilaje tehnologice si de transport 98
  50. 6.1. Calculul hidraulic al conductelor şi pompelor 98
  51. 6.2. Calculul utilajelor 99
  52. Lista utilajelor 112
  53. Cap. 7 Norme de protectia munci 113
  54. Cap. 8 Calculul eficientei economice 117
  55. 8.1. Valoarea utilajelor ce necesită montaj 117
  56. 8.2. Cheltuieli cu dotarea spatiilor anexe 118
  57. 8.3. Lista consumului de materie primă şi auxiliară 118
  58. 8.4. Lista consumului de utilităţi 119
  59. 8.5. Cheltuieli cu personal 120
  60. 8.6. Determinarea costului produsului 121
  61. 8.7. Calculul unor indicatori sintetici de eficientă 123
  62. Bibliografie 125

Extras din licență

Cap. 1 Tema proiectului

Proiectarea unei unitati de vinificatie in vederea obtinerii vinurilor rosi seci de calitate superioara, avand urmatoarele date initiale:

Capacitate de productie este de 280 de vagoane

Se lucreaza 10 ore pe zi (lucru in campanie)

Fermentatia alcoolica dureaza 16 zile

Campania dureaza 17 de zile

Cap. 2 Obiectivul proiectat

2.1. Denumirea obictivului proiectat

Se urmareste obtinerea vinului rosu de calitate superioara, din strugurii soiurilor Fetească neagră, Cabernet-Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, in arealul geografic al podgoriei Tarnavelor, judetul Alba.

2.1.1. Scurt istoric

Legenda vinului

Legenda grecească povăţuieşte despre faptul descoperirii viţei de vie de către păstorul Estafilos, care, pornindu-se în căutarea oii rătăcite, a dat de ea mâncând frunze de viţă de vie. Păstorul a strâns câteva fructe de pe pomuşorul necunoscut şi le-a dus stăpânului său Oinos, care a scurs sucul din ele. Cu timpul sucul devenea tot mai aromat şi, în aşa fel, a fost obţinut vinul.

În Persia există legenda sa despre apariţia viţei de vie şi a vinului, care povăţuieşte despre regele Djamşed. Odată, odihnindu-se la umbra unui pom şi urmărid procesul de învăţare a arcaşilor săi, Djamşed a atras atenţia la o pasăre ce se zbătea în gura unui şarpe uriaş. Prin ordonul său, cu numai o înpuşcătură, şarpele a fost doborât. Pasărea, scăpând din aripile morţii, a zburat către rege, şi ca semn de mulţumire a scăpat din cioc câteva seminţe în faţa lui, care curând au dat lăstari. Peste un timp lăstarii s-au transformat în nişte arbuşti care au dat o roadă bogată de fructe necunoscute până atunci. Regele Djamşed adora sucul obţinut din fructele necunoscute, dar odată i-au adus sucul, care deja era în stare de fermentaţie. El a fost supărat pe gustul acru şi a comandat să-l ascundă undeva mai departe. Au trecut câteva luni... O sclavă frumoasă, adorata regelui, avea dureri de cap puternice şi şi-a dorit moartea, după câteva zile nedormite. Găsind sticla cu sucul respins de rege, a băut-o. Desigur, ea a căzut fără cunoştinţă, după ce a dormit câteva zile. Când s-a trezit, se simţea sănătoasă. Vestea despre lecuirea stranie dar minunată a ajuns la rege şi el a numit sucul fermentat a fructelor de pe arbuştii crescuţi "Licoarea regală". Astfel a apărut vinul...

2.1.2. Memoriu justificativ

Am ales acest proiect deoarece vinul este considerat un aliment valoros în industria alimentară. Are numeroase calităţi terapeutice cum ar fi aceea de a combate bolile cardiovasculare în proporţie de până la 30%, combate hipertensiunea şi previne unele forme de cancer, ajută digestia şi poate trata infecţii intestinale. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că 250-300 de mililitri de vin roşu consumaţi zilnic stimulează producerea sucului gastric şi întreţine un apetit sănătos.

De asemenea, vinul roşu facilitează transportul elementelor nutritive de-a lungul peretelui intestinal, uşurează astfel şi digestia alimentelor mai grele. Asociat cu mâncare, alcoolul din vin e absorbit lent şi doar în mică parte în sânge, ficatul având astfel timp să-l prelucreze.Cu toate că nu este un antimicrobian, vinul are efect profilactic în cazul unor infecţii intestinale. E un bun remediu împotriva diabetului, anorexiei, aterosclerozei, a afecţiunilor pulmonare, virale sau oftalmologice, însă consumat moderat.

Acizii organici din vin au influenţă asupra procesului de digestie prin mărirea secreţiei biliare şi pancreatice. Vinul roşu e indicat în cazuri de anemie, surmenaj şi convalescenţă, datorită conţinutului în fosfor organic, săruri minerale uşor asimilabile şi vitaminelor. Valoarea energetică a unui litru de vin este echivalentă cu circa 700 Kcal.Vinul are o putere bacteridică mare. Astfel, Mycobacterium tuberculosis şi Bacterium coli sunt distruse în mai puţin de două ore în vin.

Se mai poate spune că vinul roşu este responsabil şi pentru diminuarea riscului de cancer la sân, prin prezenţa resveratrolului, un foarte puternic antioxidant natural, întâlnit în strugurii roşii sau negrii (în special în coaja lor). Resveratrolul are capacitatea de a inhiba acţiunea estrogenilor în exces, care pot conduce la cancerul mamar şi ajută la reducerea inflamaţiilor şi riscurilor la boli cronice, pleurezie, guturai şi gripă.

Bibliografie

Ovidiu Tiţa, „Tehnologii de obtinere a vinurilor”, Editura Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Sibiu, 2004;

Ovidiu Tiţa, „Tehnologia, utilajul si controlul calitatii produselor in industria vinului Volumul II”, Editura Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Sibiu, 2001;

Ovidiu Tiţa, „Manual de analiza a calitatii si controlul tehnologic in industria vinului”, Editura Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Sibiu, 2001;

Banu, C., „Manualul inginerului de industrie alimentară”, vol. I, 1998, Editura Tehnică, Bucureşti;

„Utilaj în industria alimentară”, I. Danciu, A. Trifan, Editura Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Sibiu, 2002;

„Manualul inginerului de industrie alimentară”, vol. II, Banu. C., 1999, Editura Tehnică, Bucureşti;

Antoce Arina Oana, HACCP Ghid de aplicare in industria vinului, Ed. Ceres, Bucuresti,2005

Antoce A., Chimia vinului, Ed. Niculescu, Bucuresti, 2001

Banu C. Si colab.,manualul inginerului de industrie alimentara, vol.1, Ed. Tehnica, Bucuresti, 2000

Modoran Dorel, Tehnologia Vinurilor si a bauturilor alcoolice distilate, Ed.I. C.P.I.A.F., Cluj-Napoca, 2001

Tardea C,Sarbu,Gh.,Tardea, Angela, Tratat de vinificatie

www.oniv.ro

www.cramelepancota.ro

Preview document

Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 1
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 2
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 3
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 4
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 5
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 6
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 7
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 8
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 9
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 10
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 11
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 12
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 13
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 14
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 15
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 16
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 17
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 18
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 19
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 20
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 21
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 22
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 23
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 24
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 25
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 26
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 27
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 28
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 29
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 30
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 31
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 32
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 33
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 34
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 35
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 36
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 37
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 38
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 39
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 40
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 41
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 42
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 43
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 44
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 45
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 46
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 47
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 48
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 49
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 50
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 51
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 52
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 53
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 54
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 55
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 56
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 57
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 58
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 59
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 60
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 61
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 62
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 63
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 64
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 65
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 66
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 67
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 68
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 69
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 70
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 71
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 72
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 73
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 74
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 75
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 76
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 77
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 78
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 79
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 80
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 81
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 82
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 83
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 84
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 85
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 86
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 87
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 88
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 89
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 90
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 91
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 92
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 93
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 94
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 95
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 96
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 97
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 98
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 99
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 100
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 101
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 102
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 103
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 104
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 105
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 106
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 107
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 108
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 109
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 110
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 111
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 112
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 113
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 114
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 115
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 116
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 117
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 118
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 119
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 120
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 121
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 122
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 123
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 124
Proiectarea unei unități de vinificație în vederea obținerii vinurilor roși de calitate superioară - Pagina 125

Conținut arhivă zip

  • Proiectarea unei Unitati de Vinificatie in Vederea Obtinerii Vinurilor Rosi de Calitate Superioara.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnologia de fabricație a salamului de vară și elemente de control ale calității

1.1. Istoric, importanță nutrițională și energetică În procesul de nutriție umană, organismul uman transformă în substanțe nutritive hrana...

Prelucrarea primară a strugurilor roșii într-o pensiune agroturistica, zona Oltenia

INTRODUCERE Memoriu justificativ Tema pe care am ales-o pentru a realiza această lucrare este “Prelucrarea primară strugurilor roșii într-o...

Obținerea vinului materie primă pentru spumante din soiul de struguri Chardonnay

1.1 Tema proiectului Denumirea obiectivului proiectat Se proiectează o secţie de prelucrare a strugurilor pentru obţinerea vinului materie primă...

Tehnologia de Fabricare a Vinului Roșu

MEMORIU JUSTIFICATIV Obiectivul lucrarii este prezentarea tehnologiei de obţinere a vinului rosu prin procedeul clasic de macerare-fermentare pe...

Tehnologia de Obținere a Vinurilor Roșii de Calitate Superioară

‘Vinul este o poezie îmbuteliată.’ Robert Louis Stevenson 1. Memoriu tehnic Vinul în existenţa umană... Din timpuri srăvechi, vinul a fost...

Caracterizarea merceologica a produselor alimentare Fetească Neagră, Burgund și Băbească Neagră

Pentru prima dată, merceologia a fost delimitată ca ştiinţă de cunoaştere a mărfurilor de profesorul de origine germană Johan Beckman (1739 –...

Linia tehnologică pentru obținerea vinului rose demisec și dulce

ARGUMENT Tema proiectului se refera la proiectarea unei linii tehnologice în vederea obținerii vinului rose demisec și dulce. Un prim aspect al...

Tehnologia vinului roșu

I. GENERALITĂŢI Vinul este băutura obţinută exclusiv prin fermentarea alcoolică completă sau parţială a strugurilor proaspeţi, zdrobiţi sau...

Te-ar putea interesa și

Analiza Financiară a Unui Proiect de Investiții

INFRASTRUCTURA Include: cladiri, spatii de lucru si utilitati asociate, echipamente de proces, servicii suport (comunicatii, transport)...

Proiect managementul producției

1 Introducere Actuala propunere de proiect are in vedere fabricarea de vinuri albe si rosii, de calitate superioara. Obiectivele strategice ale...

Ai nevoie de altceva?