Proiectarea unui Automobil

Extras din licenta Cum descarc?

1.1. Alegerea modelelor similare 
Alegerea initiala a elementelor necesare proiectarii automobilului se face plecand de la experienta acumulata in timp la realizarea autovehiculelor. Anume, se preiau datele de la modelele de automobile similare cu automobilul de proiectat. Similitudinea se refera atat la tipul si particularitatile constructive, cat si la caracteristicile si performantele impuse in tema de proiectare. Este necesar, pe de o parte, sa se considere un numar cat mai mare de modele similare, iar pe de alta parte sa se extraga un numar cat mai mare de date relevante privitoare la aceste automobile. Bineinteles, se vor considera, in primul rand, modelele cele mai performante si care se inscriu in tendinta generala de evolutie a automobilelor de un anumit tip. Datele analizate ale automobilelor similare se refera la: a) elemente dimensionale (interioare si exterioare) si masice ale automobilului si ale principalelor subansambluri; b) masa utila maxima calculata; c) parametrii ce caracterizeaza calitatile de mers ale automobilelor.
Din figura 1.1 se observa ca desi ecartamentele spate respectiv fata sunt aproximativ de aceeasi valoare, ampatamentul autovehiculelor Mercedes GL si Audi Q7 sunt mai mari decat la celelalte autovehicule. Din figura 1.2 se observa ca garda la sol a autovehiculului Mitsubishi Pajero este mult mai mare decat ale celorlalte, ceea ce este un avantaj mare avand in vedere ca autovehiculele fac parte din clasa SUV. In continuare, se poate observa ca autovehiculului Mitsubishi Pajero mai are un alt avantaj fata de celelalte cand vine vorba de consola fata, ea avand cea mai mica consola fata, ceea ce o face mai potrivita pentru teren accidentat si la urcarea sau coborarea pantelor de inclinare mare.
Determinarea marimilor caracteristice ale autovehiculului care sunt necesare la proiectarea sistemului sau subansamblului indicat in tema. Realizarea proiectului-schita de organizare generala a autovehiculului cu detalierea zonei de amplasare a subansamblului proiectat
2.1.Studiul organizarii generale si a formei constructive a autovehiculului impus prin tema
2.1.1. Determinarea principalilor parametrii dimensionali si masici precum si subansamblele acestuia
Parametrii dimensionali ai autovehiculelor se refera la dimensiuni exterioare si dimensiuni interioare. Relative la dimensiunile exterioare, parametrii cei mai importanti sunt: ampatamentul , lungimea de gabarit , latimea de gabarit , inaltimea de gabarit , consola spate , consola fata si inaltimea libera de trecere (garda la sol) O mare parte a dimensiunilor interioare se refera la spatiul pentru postul de conducere si la spatiul util care vor fi analizate la paragraful 2.1.1.2.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unui Automobil.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!