Proiectarea unui Sistem Informatic Privind Contabilizarea Imobilizarilor Corporale

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere.3
Capitolul 1. Gestiunea imobilizarilor corporale - elemente legislative si de evidenta contabila 4
1.1.Definirea conceptelor cheie 4
1.2.Prezentarea normelor conturate de Organismele Internationale de Normalizare in domeniul contabilitatii si legislatia in vigoare 5
1.3.Contabilizarea imobilizarilor corporale 10
1.3.1.Grupa 21 "Imobilizari corporale" Error! Bookmark not defined.
1.3.2. Conturile din grupa 28 "Amortizari privind imobilizarile" Error! Bookmark not defined.
1.3.3. Conturile din clasa 23 "Imobilizari in curs de executie si avansuri pentru imobilizari" Error! Bookmark not defined.
Capitolul 2. Metodologii utilizate in proiectarea si modelarea sistemelor informatice Error! Bookmark not defined.
2.1 Sistemul informatic de gestiune (SIG)- notiuni generale Error! Bookmark not defined.
2.1.1 Definitie Error! Bookmark not defined.
2.1.2 Cerintele proiectarii, realizarii si implementarii unui SIG Error! Bookmark not defined.
2.1.3 Structura unui SIG Error! Bookmark not defined.
2.1.4 Tipurile de sisteme informatice Error! Bookmark not defined.
2.2 Metoda Merise 19
2.2.1 Metode - Notiuni generale 19
2.2.2 Limbajul grafic UML Error! Bookmark not defined.
2.2.3 Metoda Merise Error! Bookmark not defined.
Capitolul 3. Proiectarea sistemului informatic de gestiune a imobilizarilor 26
3.1 Modelarea globala 26
3.2 Modelarea conceptuala 27
3.3 Modelarea logica 29
3.4 Modelarea fizica 31
Capitolul 4. Implementarea sistemului informatic privind contabilizarea imobilizarilor corporale 32
Concluzii.38
Anexe.39


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Tranzitia tarii noastre spre economia de piata impune adaptari corespunzatoare in organizarea si conducerea contabilitatii agentilor economici.Iar procesul modernizarii contabilitatii romanesti presupune convergenta la normele contabile ale tarilor cu traditie in economia de piata.
Intr-un articol aparut la sfarsitul anului 1999, Bill Gates spune: ,,Daca anii '80 au fost caracterizati de implementarea calitatii, iar anii '90 de re-inginerie, anii 2000 vor fi anii vitezei. Este vorba despre viteza de derulare a afacerilor, despre modul in care accesul la informatie va altera stilul de viata al consumatorilor. Cresterea calitatii si transformarea proceselor economice se vor derula cu o viteza mult sporita astfel incat in momentul in care viteza depaseste o anumita limita, insasi natura afacerii se modifica". 
Aceasta lucrare isi propune sa creeze o punte intre doua domenii aflate intr-o evolutie continua, informatica si contabilitate. Mai exact scopul este de a introduce ultimele norme legate de imobilizarile corporale intr-un sistem informatic, ce se doreste a fi usor de implementat si util.
Lucrarea de fata este impartita in 5 capitole, fiecare capitol cuprinzand informatii atat teoretice cat si aplicabile in practica. Astfel primul si al doilea capitol contin notiuni teoretice, din domeniul informatic si cel contabil, si au rolul de a pune bazele proiectarii sistemului informatic de contabilizare a imobilizarilor corporale.
Al treilea capitol va contine etapele proiectarii sistemului informatic privind contabilizarea imobilizarilor corporale pe cand capitolul patru va prezenta programul informatic rezultat in urma proiectarii sistemului informatic.
Capitolul 1 Gestiunea imobilizarilor corporale - elemente legislative si de evidenta contabila 
1.1 Definirea conceptelor cheie
Conform normelor IAS-IFRS Imobilizarile Corporale sunt acele active detinute de intreprindere pentru a fi utilizate in productia de bunuri sau in prestarea de servicii , pentru a fi inchiriate tertilor sau pentru a fi utilizate in scopuri administrative pe o perioada mai mare de un an. 
Denumite si imobilizari materiale sau active fixe tangibile acestea cuprind bunurile materiale de folosinta indelungata precum terenuri, amenajari de terenuri, constructii, masini, utilaje si instalatii de lucru, aparate si instalatii de masurare, control si reglare, mijloace de transport, animale, plantatii, mobilier, aparatura birotica, avansuri de investitii etc.
Investitiile efectuate la mijloacele fixe care fac obiectul unor contracte de inchiriere, concesiune sau locatie de gestiune, mijloacele fixe puse partial in functiune, pentru care nu s-au intocmit formele de inregistrare ca imobilizari corporale, investitiile efectuate pentru descoperta, investitiile efectuate la mijloacele fixe deja existente, sub forma cheltuielilor cu modernizarea, realizate in scopul imbunatatirii parametrilor tehnici initiali si care conduc la obtinerea de beneficii economice viitoare, prin majorarea valorii mijloacelor fixe fac parte din categoria mijloacelor fixe.
In schimb nu fac parte din categoria imobilizarilor corporale componentele acestora procurate cu ocazia reparatiilor, care au ca scop restabilirea parametrilor initiali; constructiile si improvizatiile provizorii; animalele tinere, animalele de ingrasat, pasarile si coloniile de albine; padurile; echipamentul de protectie si de lucru, imbracamintea speciala si accesoriile de pat indiferent de valoarea si durata lor de utilizare si sculele, instrumentele si dispozitivele folosite pentru fabricarea anumitor produse de serie sau pe baza unor comenzi.
Pentru a crea o imagine mai clara asupra acestei componente bilantiere trebuie sa prezentam la general activele. Acestea sunt "resurse controlate de intreprindere ca rezultat al unor evenimente trecute si de pe urma carora intreprinderea estimeaza ca va obtine beneficii".
In ilustrarea exacta in contabilitate a imobilizarilor corporale trebuie sa se tina cont de conceptele definitorii: valoare contabila, valoarea justa, costul, valoarea reziduala, durata de viata utila, valoarea amortizabila, pierderea din depreciere, amoritizare si evaluare sau reevaluare(dupa caz).
Valoarea contabila este valoarea la care un activ este recunoscut in bilant dupa scaderea amortizarii acumulate pana la acea data, precum si a pierderilor cumulate prin depreciere. 
Valoarea justa reprezinta suma pentru care un activ ar putea fi schimbat de buna voie intre doua parti aflate in cunostiinta de cauza, in cadrul unei tranzactii cu pretul determinat obiectiv. 
Costul reprezinta suma platita in numerar sau echivalente de numerar, ori valoarea justa a altor contraprestatii efectuate pentru achizitionarea unui activ, la data achizitiei sau a constructiei acestuia.
Valoarea reziduala este valoarea neta pe care o intreprindere estimeaza ca o va obtine pentru un activ la sfarsitul duratei de viata utila a acestuia, dupa deducerea in prealabil a costurilor de cesiune previzionate.


Fisiere in arhiva (3):

  • Anexe.doc
  • Proiectarea unui Sistem Informatic Privind Contabilizarea Imobilizarilor Corporale.doc
  • Proiectarea unui Sistem Informatic Privind Contabilizarea Imobilizarilor Corporale.ppt

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!