Proiectarea unui Site WEB de Transporturi Internationale

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Web-ul a fost creat in 1989 Tim Berners-Lee de la Laboratorul de fizica particulelor CERN din Elvetia. Intentia lui Tim a fost sa creeze un sistem capabil sa transfere documente si alte informatii stiintifice intre CERN si Centrul Acceleratorului Liniar Stanford din California. Datorita costului si vitezei reduse a mijloacelor de transfer traditionale, calculatoarele conectate in retea prin Internet asigurau cea mai buna metoda de editare si livrare a acestor informatii.
De asemenea, Web-ul a fost conceput pentru a oferi utilizatorilor un mod neliniar de navigatie. Spre deosebire de carti in care cititorul trece de la o pagina la alta, pe Web se utilizeaza hipertextul pentru a trece direct de la documentul 1 la documentul 100. De fapt, in cazul Web-ului notiunea de documente numerotate este irelevanta. Autorul unui document Web poate furniza legaturi catre orice document Web existent.
Datorita avantajelor sale fata de mijloacele de editare traditionale, Web-ul a fost adoptat pentru o gama larga de utilizari. Dar adevarul rol al Web-ului il reprezinta afacerile. Companiile au inceput sa se bazeze foarte mult pe acest mediu. Mai mult decat un simplu instrument de marketing, Web-ul ofera companiilor noi metode de a conduce afacerile. Cu ajutorul sau, companiile au posibilitatea sa-si informeze clientii, sa asigure instruirea personalului, sa vanda produse si sa ofere sprijin clientilor. Facilitatile oferite de Web in domeniul afacerilor s-au extins atat de mult incat s-au ivit modele de afaceri complet noi. Au inceput sa apara companii a caror singura vitrina de prezentare se afla pe Web. 
Desi companiile au impus cerinte mari, tehnologia a dovedit ca poate face fata sarcinilor. Arhitectura Web client-server furnizeaza un mecanism care deserveste zilnic milioane de pagini web. Intregul sistem este distribuit pe scara larga si extrem de efecient.
1. CONCEPTE FUNDAMENTALE ALE WORLD WIDE WEB-ULUI
1.1 Clienti
Clientii Web - de obicei numiti browsere - reprezinta aplicatiile software care permit utilizatorilor sa viziteze site-urile Web. Clientii Web sunt atat de strans asociati cu Web-ul incat majoritatea oamenilor cred in mod gresit ca browserul lor este chiar Web-ul.
Initial, Web-ul consta numai din pagini si pagini de text, fara nici o imagine. Odata cu aparitia primului browser Web grafic in 1993, Web-ul a inceput cu adevarat sa se impuna. Astazi, browserele Web furnizate de Netscape si Microsoft ofera chiar si experiente mai interesante, cum ar fi animatie, sunete si secvente video.
Pana de curand, browserul Navigator al firmei Netscape era de departe cel mai popular program de navigare de pe piata. Dar concurenta stransa a browserului Internet Explorer al firmei Microsoft a impus un instrument care ocupa cam jumatate din piata.
1.2 Netscape Navigator
Odata cu aparitia programului Navigator, Netscape a introdus suport pentru Dynamic HTML (DHTML), o noua metoda de asigura interactivitate pe Web. Cu toate acestea, implementarea DHTML propusa de Netscape difera de versiunea firmei Microsoft.
Netscape Navigator suporta si in continuare toate tehnologiile Web standard si este disponibil pentru o gama vasta de sisteme de operare, cum ar fi Windows, Macintosh si UNIX.
1.3 Microsoft Internet Explorer
Lansat prima oara in august 1995, browserul Web Internet Explorer este utilizat la ora actuala de aproximativ jumatate din piata. Incepand cu versiunea 4.0 a programului furnizeaza supotr pentru noi tehnologii ca DHTML, canale si componente desctop active. Ca si Navigator, browserul suporta de asemenea toate tehnologiile Web standard cum ar fi HTML, JAVA si aplicatii plug-in. Explorer asigura si comoditate in utilizare: utilizatorii sistemului de operare Windows vor descoperi ca programul se integreaza in experienta generala de lucru cu calculatorul.
1.4 Efecte multimedia Internet Explorer 5.5
La inceputuri, imaginea era o extravaganta in World Wide Web, iar primele navigatoare o ignorau. Pe masura ce tehnologia a evaluat si Web-ul a devinit tot mai popular, imaginile au devinit insuficiente. Astazi, navigatoaele ne permit o veritabila ,,imersiune" in mediul virtual iar standardele incearca cu greu sa tina pasul. 
Aparut recent, navigatorul Internet Explorer 5.5 aduce cateva facilitati interesante, dintre care pot fi enumerate atasarea de filtre vizuale, realizarea de prezentari multimedia sincronizate sau crearea de componente hipertext cu semantici stabilite de programatorii Web, suportul pentru foile de stiluri XSL si schemele XML si altele.
1.5 Software server
Un server Web este un program instalat pe un calculator conectat la Internet. Serverile primesc cereri de la clienti (browsere Web), obtin fisierele corespunzatoare si le livreza clientilor.
In ziua de azi se folosesc numeroase tipuri de calculatoare si sisteme de operare, si majoritatea ofera software server Web de foarte buna calitate. Cele mai populare sisteme de operare pentru calculatoare ce deservesc pagini Web sunt UNIX si Microsoft Windows NT. UNIX este folosit de la crearea Web-ului si majoritatea serverilor Web ruleaza in continuare acest sistem.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unui Site WEB de Transporturi Internationale.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!