Proiectul incaperilor de depozitare si a sectiei legume-semipreparate a restaurantului tip Kebab cu 50 locuri

Cuprins licenta Cum descarc?

1 Caracteristica restaurantului de tip Kebab 2
2 Calcule tehnologice 4
2.1 Elaborarea programului de lucru a intreprinderii 4
2.1.1 Determinarea nr. de consumatori pentru o zi de lucru 4
2.1.2 Determinarea numarului de bucate realizate pe zi 5
2.1.3 Elaborarea Meniului 6
2.2 Calculele tehnologice pentru incaperile de depozit 10
2.2.1 Calcularea cantitatii de materie prima pentru o zi de lucru. 10
2.2.2 Calcularea suprafetei utile si totale a fiecarei incaperi de depozit 14
2.2.3 Calcularea si alegerea utilajului pentru incaperile de depozit 18
2.3 Calculele tehnologice pentru sectia legume. Semifabricate 21
2.3.1 Elaborarea programei de lucru pentru sectia legume 22
2.3.2 Determinarea numarului de lucratori pentru sectia Legume. Semipreparate 28
2.3.3 Calcularea si alegerea utilajului nemecanic 31
2.3.3.1 Calcularea si alegerea meselor de producere 31
2.3.3.2 Calcularea si alegerea cuvelor de spalat 32
2.3.3.3 Calcularea si alegerea utilajului frigorific 33
2.3.4 Calcularea suprafetei utile si totale a sectiei legume, semipreparate 34


Extras din licenta Cum descarc?

1 Caracteristica restaurantului de tip Kebab
Potrivit reglementarilor legale in vigoare, principalele tipuri de unitati de alimentatie publica din tara noastra sunt urmatoarele: res taurante clasice; restaurante cu specific; restaurante specializate; res taurante cu autoservire; berarii; birturi; rotiserii; bodegi; ceainarii; bu fete; baruri de noapte; baruri de zi; cafe-baruri; discoteci; cofetarii; patiserii-placintarii; simigerii, covrigarii, gogoserii; unitati specializate in produse de bombonerie, dulciuri, cafea; uni tati de desfacere a dulciurilor si racoritoarelor; case de comenzi; cantine-restaurant; bucatarii centrale (fabrici de produse culinare).
Restaurantul de tip KEBAB corespunde tipului de restaurant cu specific. Si anume pentru ca aici intra unitati gastronomice ce pun la dispozitia clientelei un sortiment specific de preparate si bauturi, in conditiile unor amenajari si dotari adecvate fiecarui profil. In categoria restaurantelor cu specific se includ unitatile traditionale, han, crama, coliba, sura si cele cu specific regional moldove nesc, dobrogean, banatean etc, iar in cazul meu cu specific turcesc.
De regula, la construirea unitatilor amintite se utilizeaza mate riale necesitind o prelucrare sumara, cum ar fi piatra, bolovanii de riu, lemnul brut sau prelucrat, caramida, trestia, stuful, rachita etc.
Dotarea, firma, amenajarile, iluminatul etc, trebuie sa se inca dreze in ansamblul constructiv si arhitectonic al unitatii. Astfel, o unitate de tip Kebab se apreciaza cu un design specific turcesc, locatia reuseste sa isi transpuna oaspetii in atmosfera orientala, cu voaluri, arome, muzici si iubiri inflacarate ca-n povesti.
De asemenea, sunt servite vinuri si alte bauturi din regiunea respectiva, utilizindu-se ulcioare, carafe, cani, cesti. Serviciul se asigura prin ospatari cu calificare superioara, uni formele fiind confectionate in raport cu specificul fiecarei unitati.
Bucataria turceasca este in mare parte mostenirea bucatariei otomane, care poate fi descrisa ca fiind o fuziune si rafinament al Asiei Centrale, Orientului Mijlociu si bucatariei din Balcani. Retetele culinare difera de la o zona la alta, in functie de traditii si de geografie. Sudul este faimos pentru retetele de kebab, baklava si kadayif . In partea de est, bucataria turceasca foloseste mult maslinele si uleiul de masline datorita cultivarii lor intense in zona. Pe coastele Marii Negre se consuma mult peste si porumb datorita influentelor slave si balcanice. Legumele si verdeturile sunt nelipsite in mancarea din zonele invecinate Marii Mediterane, Marii Egee si Marmara. Centrul Anatoliei are multe specialitati, precum keskek, manti si gozleme. Fasolea, rosiile, ardeii, vinetele sunt principalele ingrediente din bucataria tuceasca. Fisticul, migdalele si nucile se folosesc in deserturi. Un rol important in bucataria turceasca o joaca vinetele. Se combina cu carnea tocata, se foloseste in kebab, musaca. La fel este apreciat si iaurtul care poate insoti majoritatea meselor care contin carne ,orez sau paine. Ayranul este una din cele mai cunoscute bauturi turcesti, obtinuta din iaurt amestecat cu apa si sare.
Aceasta unitate trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii ca si res tul unitatilor de alimentatie publica, in privinta fluxului tehnologic, al utilitatilor social-gospodaresti si al respectarii normativelor privind constructia si amenajarea, mai ales din punct de vedere igienico-sanitar.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectul incaperilor de depozitare si a sectiei legume-semipreparate a restaurantului tip Kebab cu 50 locuri.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

Niculencova- ?poe???po?a??e ?pe??p????? o??ec??e??o?o ???a???. -- M.: ?o?oc?, 2006;
Berdicevschii- ?poe???po?a??e ?pe??p????? o??ec??e??o?o ???a???;
?ye?a M.?. Tex?o?o???ec?oe ?poe???po?a??e ?pe??p????? o??ec??e??o?o ???a???;
???? II-?.8-71. ?op?? ?poe???po?a???. ?pe??p????? o??ec??e??o?o ???a???;
?o?e???? ??op??? ?e?e??yp, Moc??a 2013;
Olga Deseatnicova Organizarea si dotarea tehnica a UAP, UTM 2005;
http://lex.justice.md/md/325940/;
http://kebab-haus.gurmangid.ru/menu/;
http://obmendoc.ru/files/users/andrey/87/view/316615-316631;
http://www.russianfood.com/recipes/recipe.php?rid=123506;
http://www.russianfood.com/recipes/recipe.php?rid=126199;
http://www.russianfood.com/recipes/recipe.php?rid=40228;
http://www.russianfood.com/recipes/recipe.php?rid=126434;
http://www.russianfood.com/recipes/recipe.php?rid=132785;
http://www.russianfood.com/recipes/recipe.php?rid=55391;
http://www.russianfood.com/recipes/recipe.php?rid=120058;
http://www.russianfood.com/recipes/recipe.php?rid=112250;
http://www.russianfood.com/recipes/recipe.php?rid=124454;
http://www.russianfood.com/recipes/recipe.php?rid=121221;
http://www.russianfood.com/recipes/recipe.php?rid=130863;
http://www.russianfood.com/recipes/recipe.php?rid=124821;
http://www.russianfood.com/recipes/recipe.php?rid=126995;
https://ro.wikipedia.org/wiki/Buc%C4%83t%C4%83ria_turceasc%C4%83;
http://www.bomba.md/ro/catalog/product/view/id/226878;
http://www.pandashop.md/ro/catalog/appliances/home_appliances/freezing_chambers/Indesit/nus-10-1-aa-ua-00-00017950/default.aspx;
http://www.bomba.md/ro/catalog/product/view/id/221271#;
http://www.pandashop.md/ro/catalog/appliances/home_appliances/fridges/Snaige/c29sm-t10021-00-00031977/default.aspx;


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!