Proprietate Intelectuala

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE.1
CAPITOLUL 1. PROPRIETATEA INTELECTUALA. CONCEPT SI EVOLUTIE 2
1.2. Protectia proprietatii industriale si dezvoltarea 4
1.2.1. Implicatiile protectiei proprietatii industriale asupra managementului intreprinderilor individuale 6
1.3. Organizatia mondiala a proprietatii intelectuale ca organ administrativ ce reglementeaza cooperarea internationala in domeniul proprietatii intelectuale 6
1.4. Prevederile Acordului privind Aspectele Comerciale ale Drepturilor de Proprietate Intelectuala (TRIPS) 8
CAPITOLUL 2 . RESPECTAREA DREPTULUI DE PROPRIETATE INTELECTUALA IN ROMANIA 12
2.1. Situatia actuala in domeniul proprietatii intelectuale 12
2.2. Cadrul legislativ si institutional 13
2.3. Analiza indicatorilor relevanti pentru evaluarea gradului de constientizare a publicului cu privire la importanta pi 17
2.4. Analiza indicatorilor relevanti pentru gradul de respectare a drepturilor de proprietate intelectuala 22
CAPITOLUL 3. PREZENTAREA FIRMEI S.C END-IBO SRL 40
3.1. Prezentarea societatii S.C. END- IBO SRL 40
3.2. Analiza mediului de marketing al firmei S.C END - IBO SRL 40
3.3. Analiza SWOT 43
CAPITOLUL 4: ANALIZA MIX-ULUI DE MARKETING IN CADRUL SOCIETATII END - IBO SRL 45
4.1. Publicitatea realizata de End - Ibo SRL 45
4.2. Promovarea vanzarilor efectuate de End - Ibo SRL 46
4.3. Vanzarea personala 46
4.4. Strategii de marca la SC END - IBO SRL 47
4.5. Program de marketing privind politica de promovare a SC END - IBO SRL 49
4.5.1. Elaborarea mixului si a bugetului promotional 49
4.5.2. Conceperea mesajului 50
4.5.3. Selectarea canalelor promotionale 51
4.5.4. Determinarea bugetului promotional 52
4.5.5. Stabilirea mixului promotional 53
4.5.6. Evaluarea rezultatelor si ajustarea mixului 53
4.6. Perspectivele de imbunatatire a politicii de promovare 56
CONCLUZII SI PROPUNERI 58
BIBLIOGRAFIE 60


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Respectarea drepturilor de proprietate intelectuala este un subiect de actualitate in toate tarile, nu numai europene ci si din intreaga lume. Foarte multe societatii comerciale si foarte multe persoane fizice, scriitori, compositori, artisti si inventatori din toate domeniile sint confruntati cu problema proprietatii intelectuale. Creatia lor, munca lor inventivitatea lor trebuie protejata de copiere prin legi nationale si internationale. 
De aceea, acest domeniu de mare actualitate, este unul care inca mai are nevoie de coordonarea legilor in interiorul Comunitatii Europene si la nivel international, ca sa se ajunga la o mai perfecta protectie a proprietatii intelectuale.
Societatiile comerciale pot pierde o parte din chifra de afaceri daca productia lor, consecinta a unei creatii intelectuale, este copiata, sau chiar pot ajunge in lichidare daca societatea care a copiat produsul acestor societatii se gaseste intr-o tara unde costurile de productie sint inferioare tarii unde produsul a fost inventat. Este injust si dificil a face fata unei concurente neloiale, si inca si mai greu unui furt al creatiei intelectuale.
Este foarte dureros pentru persoanele fizice care si-au pus tot sufletul in creatia lor intelectuala si o vad furata si utilizata de altcineva care nu a investit nici un efort in aceasta creatie.
Din aceste motive, subiectul protectiei proprietatii intelectuale est unul foarte preocupant pentru toate institutiile in in masura sa ia decizii in acest domeniu.
Subiectul m-a interesat cu atit mai mult cu cit in Remetea, localitatea unde m-am nascut, intreprinderea SC End-Ibo SRL, a suferit un astfel de furt, si am putut sa vad efectele negative asupra acestei fabrici de ciocolata. Reteta lor de fabricatie a fost copiata, si chiar si ambalajul a fost reprodus cu imperceptibile modificari. Am vazut suferinta proprietariilor, inventatorii retetei, nelinistea legata de scaderea vanzarilor si de riscul de-a fi nevoiti sa reduca numarul angajatilor, si responsabilitatea fata de acesti muncitori devotati si fara alte locuri de munca posibile in apropiere.
CAPITOLUL 1. PROPRIETATEA INTELECTUALA. CONCEPT SI EVOLUTIE
1.1. Conceptul de proprietate intelectuala
Conceptul de proprietate intelectuala presupune numeroase aspecte in care noi interactionam cu informatia. Unele dintre acestea au fost reglementate si fac obiectul unor norme pe plan national, cu incercari si realizari chiar si in cadrul multilateral, iar altele isi fac intrarea in categoria drepturilor de proprietate intelectuala pe masura ce practica le impune ca atare.
In ultima perioada a inceput sa fie sistematic ridicata problema unor noi forme de proprietate intelectuala care necesita protectie adecvata. Lipsa, in primul rand, a unor legislatii nationale in domenii ca folclor, cunostinte traditionale, material genetic si, in al doilea rand, lipsa unei insuficiente studieri a acestora nu au permis inca existenta unor reglementari internationale. Exista insa din ce in ce mai multe preocupari, la nivel multilateral, pentru clarificarea anumitor aspecte si pentru a impune o solutie internationala.
In general, legea proprietatii intelectuale are drept scop apararea creatorilor si a altor producatori de bunuri si servicii intelectuale prin cesionarea, pe durata limitata, a dreptului de control asupra utilizarii acestor opere, bunuri sau servicii. Aceste drepturi nu se aplica obiectului material in care poate fi inglobata creatia, ci creatiei intelectuale ca atare .
In mod traditional, proprietatea intelectuala se imparte in doua ramuri: ,,proprietatea industriala" si ,,dreptul de autor". 
,,Proprietatea industriala" cuprinde protectia inventiilor prin brevetele de inventie, protectia unor anumite interese comerciale prin intermediul legii privind marcile de fabrica sau de comert, al legii privind denumirile comerciale si al legii pentru protectia desenelor industriale, in plus, proprietatea industriala mai cuprinde si combaterea concurentei neloiale.
,,Dreptul de autor" garanteaza autorilor si altor creatori de opere intelectuale (literare, muzicale, artistice), dreptul de a autoriza sau a interzice, pentru perioade de timp strict determinate, exploatarea operelor lor in moduri de asemenea determinate.
Conventia privind instituirea Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale (OMPI), incheiata la Stockholm la 14 iulie 1967, prevede la art. 2 ca ,,proprietatea intelectuala va include drepturile legate de:
1. operele literare, artistice si stiintifice;
2. prestatiile artistilor interpreti, fonograme si transmisiuni radio si TV;
3. inventiile din toate domeniile activitatii umane; 
4. descoperirile stiintifice;
5. desenele si modelele industriale;
6. marcile de fabrica sau de comert , marcile de servicii, denumirile si alte indicatii geografice;
7. protectia impotriva concurentei neloiale si toate celelalte drepturi decurgand din activitatea intelectuala in domeniul industrial, stiintific, literar sau artistic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proprietate Intelectuala.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!