Propuneri de Investitii pentru Reamenajarea Hotelului Siret - Statiunea Saturn

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 5
I Capitolul: Resursele turistice ale statiunii Saturn 8
1.1.Asezarea si accesibilitatea 8
1.2.Resursele turistice naturale 11
1.3.Resursele turistice antropice 20
Capitolul II: Prezentarea complexului Siret**. Servicii si tarife 30
2.1.Unitatea de cazare si alimentatie 30
2.2.Preturi si tarife 36
2.2.1.Facilitati acordate 37
2.2.2.Tarife de cazare si masa 39
2.2.2.1.Tarife pentru turisti romani: tratament/odihna 39
2.2.2.2.Tarife pentru turismul contractual/agentii 40
Capitolul III: Dinamica si eficienta activitatii turistice a complexului 
Siret in perioada 2001 - 2005 44
3.1.Numar de turisti 47
3.2.Numar zile turist 48
3.3.Coeficientul de utilizare a capacitatii de cazare 49
3.4.Structura turistica in perioada 2001 - 2005 50
3.5.Eficienta economica a activitatii turistice la complexul Siret 53
3.5.1.Eficienta economica a hotelului Siret 53
3.5.2.Eficienta economica a restaurantului Siret 56
Capitolul IV: Reamenajarea si modernizarea bazei tehnico-materiale. Propuneri de investitii pentru incadrarea la categoria 3 stele 60
4.1.Necesitatea ridicarii gradului de confort 60
4.2.Etapele si metodologia de esalonare a proiectului de investitii 68
4.3.Obiectivele planului de investitii 69
4.3.1.Planul de investitii pentru modernizarea hotelului 70
4.3.2.Planul de investitii pentru modernizarea restaurantului 76
4.4.Estimarea valorica a investitiei la complexul Siret 78
4.5.Rentabilitatea investitiei 82
Capitolul V: Efectele modernizarii asupra ofertei turistice a
complexului Siret 87
5.1.Previzionarea structurii turistice dupa realizarea investitiei 87
5.2.Propuneri de promovare a noului produs turistic creat 92
Bibliografie 96
Anexe 99


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Lucrarea de fata intitulata "Propuneri de investitii pentru reamenajarea hotelului Siret - Statiunea Saturn" isi propune sa analizeze dinamica si eficienta activitatii turistice a hotelului Siret ** in perioada 2001 - 2005 cu propuneri pentru ridicarea gradului de confort la categoria trei stele, conditie obligatorie pentru cresterea gradului de utilizare a capacitatii de cazare si eficientizare a activitatii, respectiv al spatiilor de cazare si unitatii de alimentatie publica, ca si al amenajarii exterioare - refacere alei pietonale, parcare si spatii ornamentale verzi 
,,Se impune modernizarea majoritatii unitatilor turistice si alinierea lor la standardele inregistrate in tarile cu turism dezvoltat, actionand pentru ridicarea gradului de confort, corelarea si completarea capacitatilor si functiunilor din cadrul complexelor turistice si dotarea unitatilor cu utilaje, aparatura, masini si echipamente moderne de hotelarie si restaurante."/10/ (Neacsu N., 2000)
Amenajarea si dotarea complexului Siret se integreaza in amplul proces de punere in valoare a statiunii Saturn demarat in anul 2001 si care a vizat trecerea la o categorie superioara a mai multor unitati hoteliere apartinand Centrului de Profit Saturn.
Abordarea acestei actiuni a fost si continua sa fie realizata intr-o viziune sistemica, in cadrul general al turismului romanesc, in stransa legatura cu celelalte sisteme (politic, social, economic, demografic, natural, etc.) cu care se interconditioneaza spatial si functional, intr-un echilibru dinamic.
,, dezvoltarea activitatii de turism trebuie sa se faca in concordanta cu legile privind protectia mediului inconjurator, a apelor, a fondului funciar si forestier, urmarind apararea si pastrarea intacta a conditiilor naturale si a integritatii mediului ambiant in teritoriile de interes turistic."/10/ (Neacsu N., 2000)
Ca principiu general, elaborarea unei strategii de amenajare turistica trebuie sa tina seama de realitatile teritoriale ale zonelor si de determinarile acestora, de elementele de influenta care actioneaza asupra calitatii mediului inconjurator ca spatiu de odihna si recreare. ,,Rezulta ca relatia turism-mediu ambiant are o importanta deosebita, ocrotirea si conservarea mediului ambiant reprezentand conditia primordiala de desfasurare si dezvoltare a turismului. Orice interventie distructiva sau de modificare a proprietatilor primare ale acestuia aduce prejudicii potentialului turistic, care constau in diminuarea sau anularea resurselor sale, dar si a echilibrului ecologic, putandu-se periclita, in ultima instanta, sanatatea sau chiar existenta generatiilor viitoare."(Neacsu N.)./10/ Elementele urmarite in strategia de amenajare turistica sunt: 
- integrarea armonioasa a constructiilor in ansamblul cadrului natural, reliefand resursele turistice antropice;
- diversificarea dotarilor de baza si complementare, in vederea asigurarii unei palete largi de prestatii turistice;
- asigurarea unei posibile flexibilitati a ofertei, in functie de preferintele turistilor, care sa permita dezvoltari si adaptari continue;
- dimensionarea riguroasa a viitoarelor constructii, evitandu-se fenomenul de aglomerare turistica si pericolul de degradare a peisajului.
Utilizarea in mod fiabil a zonei costiere implica crearea instrumentelor legislative si institutionale care sa asigure participarea factorilor interesati si coordonarea obiectivelor si politicilor de actiune, intercorelate pe plan teritorial si decizional. Se impune, asadar, tratarea problemelor pas cu pas, in mod global, tinand seama de interactiunea tuturor factorilor care compun mediul - resursele biotice si abiotice - dar si bunurile care fac parte din mediul construit si patrimoniul cultural./3/
Amenajarea zonelor de litoral, chiar si in conditiile desfasurarii ei sub o atenta supraveghere si a concentrarii operatiunilor, se confrunta cu numeroase probleme atat de ordin economico-social, cat si ecologic. Problemele principale care se pun si care reclama - cu caracter de continuitate - conceperea de noi solutii de organizare a teritoriului si/sau masuri de protectie de natura administrativa, privesc limitarea procesului de urbanizare a litoralului si reducerea presiunii exercitate asupra acestei zone./12/
Amenajarea zonei de litoral necesita foarte multa ratiune si atentie pentru ca aceasta zona fragila se caracterizeaza prin suprafata limitata, ingustime, grad ridicat de solicitare, competitie tot mai puternica intre functiile sale. Amenajarea litoralului trebuie deci sa asigure functionalitatea si supravietuirea acestei zone.
Dintre activitatile umane cu impact puternic asupra zonelor de litoral amintim in special intensificarea procesului de urbanizare prin crearea de noi aglomeratii urbane, prin extinderea celor existente si prin dezvoltarea echipamentelor edilitare aferente acestora si concentrarea in zonele de litoral a unei parti insemnate a circulatiei turistice ca urmare a cererii turistice interne si internationale ridicate pentru cura helio-marina./3/
Aceste activitati din zonele costiere si in special cresterea spectaculoasa a frecventei calatoriilor turistice, isi pun amprenta asupra organizarii spatiului si modelelor de amenajare a litoralului.
Capitolul 1
Resursele turistice ale statiunii Saturn
1.1.Asezarea si accesibilitatea.
Statiunea Saturn este situata in partea de sud a litoralului romanesc al Marii Negre, fiind o statiune cu traditie si renume national, alipita milenarei cetati Callatis, respectiv orasului Mangalia. Statiunea se afla chiar pe tarmul Marii Negre, la 3-10 metri deasupra nivelului marii, la 43 km sud de Constanta si la 1 km nord de Mangalia de care apartine administrativ (figura 1.1).


Fisiere in arhiva (1):

  • Propuneri de Investitii pentru Reamenajarea Hotelului Siret - Statiunea Saturn.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!