Protectia Mediului la Locul de Munca

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Oamenii de stiinta doresc sa obtina, pe linga o precizie inalta, cit mai multe facilitati de la aparatele de masura: configurare si utilizare usoara, automatizarea masurarii, flexibilitatea, posibilitatea de a le adapta rapid la diverse necesitati de laborator sau procese industriale. Arhitactura inchisa a aparatelor traditionale impune un numar mare de aparate specializate pentru o aplicatie de anvergura. Aplicatiile devinind tot mai comlexe, iar specificatiile impuse masurarilor tot mai severe, fac ca aparatele clasice sa devina nesatisfacatoare.
Pe masura dezvoltarii stiintei si tehnicii, cresterii potentialului de productie, societatea capata posibilitati tot mai mari de actiune asupra naturii in scopul folosirii resurselor si fortelor naturale pentru indestularea necesitatilor crescinde ale umanitatii. Aceasta actiune insa poarta un caracter dublu. Ea poate ajusta dezvoltarii naturii, imbunatatirii ei, poate ridica productivitatea ei folositoare a sistemelor biologige. Insa succesul in domeniul transformarii naturii ii insoteste pe oameni doar atunci, cind acestia studiaza legile ei de dezvoltare, tin cont de actiunile lor si de cerintele obiective ale acestor legi in relatiile om-natura. In rezultat, dezvoltarea industriei este insotita aproape pretutindeni de distrugerea considerabila a sistemelor naturale si de poluarea intensa a mediului, ceia ce aduce pagube naturii si societatii. Astfel, dezvoltarea stiintei si tehnicii, a creat mijloace puternice si numeroase de actiune asupra naturii, iar pe de alta, dependenta de natura a crescut, a capatat un caracter mai adinc si multilateral. Acest lucru serveste drept cauza de baza, ce ne impune sa luam masuri speciale de protectie a naturii. 
Dezvoltarea progresului tehnico-stiintific si interventia tot mai activa a omului in procesele naturale a acutezat problema ce tine de confruntarea populatiei cu diferite fenomene periculoase ale naturii, precum si de cele cauzate de activitatea cotidiana a societatii umane (catastrofe, avarii, explozii etc) insotite de pagube materiale considerabile si, in majoritatea cazurilor, de jertfe umane. 
Mijloacele moderne de masurare si supraveghere a desfasurarii fenomenelor naturale permit prognozarea destul de exacta a majoritatii acestora privind locul si forta de declansare a lor, iar realizarea masurarilor efective de prevenire, localizarea si lichidarea urgenta a urmarilor acestora, reduce la minimum pagubele si jertfele umane.
In procesul de munca asupra omului periodic sau permanent influenteaza un sir de factori nefavorabili ( praf, gaze, vapori, zgomot, vibratii, temperaturi sporite sau joase, umeditate excesiva, cimpuri electromagnetice, iradieri termice, radioactive etc.) care pot provoca diferite inbolnaviri si pierderea capacitatii de munca. 
Noxele profesionale de natura fizica, chimica sau biologica prezinta un pericol sporit pentru sanatatea angajatilor, deoarece majoritatea din ele nu pot fi percepute de organele de simt ale omului, de cit cu ajutorul aparatelor si metodelor contemporane. 
Sanitaria industriala prezinta prin sine un sistem de masuri organizatorice si mijloace sanitaro-tehnice, menite sa excluda influienta noxelor de productie asupra angajatilor, care se transmit, de regula, asupra organismului uman prin intermediul mediului ambiant. De aceea au aparut aparatele care depisteza diferite iradieri, cimpuri electrice, magnetice mai bine spuse multilaterale, care sunt numite asa instrumente virtuale.
Aparitia instrumentatiei virtuale este determinata de tendinta actuala de cresterea a flexibilitatii instrumentatiei, concretizata in obtinerea unor arhitecturi deschise care sa permita dezvoltarii ulterioare, necesare unui domeniu larg de aplicatii. Acest lucru se manifesta atit la nivelul hardwar-ului, cit si la nivelul software-ului, fiind sustinut si de avantaje economice ( cost, rapiditate, usurinta in utilizare etc). 
National Instruments propune pachetul programului LabVIEW, cu ajutorul caruia se poate de compus, realizat orice aparat de masurare sau chiar un sistem intreg de masurare. 
In teza de licenta am prezentat aspectele teoretice privind determinarea cimpului elctromagnetic si acustic, prin diferite metode utilizind aparatele de masura. 
In ansamblu lucrarea poate fi apreciata ca deosebit de meritorie, ea umplind un gol in literatura tehnica de specialitate in limba romana. Editarea ei va fi cu siguranta de mare folos atit pentru numerosii specialisti din industrie si din cercetare cit si pentru cadrele didactice si pentru studentii de la specializarile de masurari electrice. 
1.Influienta negativa a cimpului electromagnetic asupra organismului uman.
Folosirea utilajului cu curenti de frecventa inalta la economie de surse energetice si totodata amelioreaza conditiile de munca. Se micsoreaza actiunea termica asupra lucratorilor, deoarece caldura se degaja nemijlocit in obiectul supus incalzirii. Se micsoreaza degajarea de substante daunatoare din materialul surselor de incalzire in unele procese tehnologice ( sudarea prin arc electric, topirea in marmite).


Fisiere in arhiva (4):

  • Protectia Mediului la Locul de Munca
    • cap 1.doc.doc
    • cap 2.doc.doc
    • cap 3.doc.doc
    • cap 4.doc.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!