Publicitatea în Cadrul Companiei Dacia

Cuprins licență Cum descarc?

INTRODUCERE pag. 2
CAPITOLUL I : Aspecte Generale Privind Publicitatea 
1.1 Istoria Publicităţii pag 4 
1.2 Istoria Publicităţii In Romănia pag 6
1.3 Obiective , Impact , Planificare pag 11
CAPITOLUL II : Percepţia Companiilor Asupra Publicităţii
2.1 Formele Publicităţii pag 22
2.2 Tipuri De Publicitate Utilizate De Companii pag 25
2.3 Implicaţiile Marketingului pag 34
CAPITOLUL III : Studiu De Caz La Compania Dacia
3.1 Prezentare Generala A Companiei Dacia pag 38
3.2 Strategie , Obiectiv , Promovare pag 45 
CONCLUZII pag 53
BIBLIOGRAFIE pag 54


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Unde ar fi lumea fără publicitate- Nu ar mai exista companii gigant cu cifre de afaceri astronomice , cu o răspăndire globală ci doar mici intreprinzători cunoscuţi pe plan local Publicitatea a adus vanzări din ce in ce mari ,ceea ce a dus la o dezvoltare fără precedent a unor firme ca şi Coca-Cola,Pepsi,Adidas sau Xerox ajungăndu-se chiar la confundarea numelui firmei cu toate produsele de acel gen. 
Din punctul meu de vedere publicitatea are un rol social foarte bine definit,ea ne ajută să ne dăm seama care produs e mai potrivit pentru noi şi de ce De cealaltă parte , din punctul de vedere al companiei,publicitatea are rolul de a prezenta produsul prin avantajele lui competitive in relaţie cu alţii sau de a crea o nevoie pentru un produs care rezolvă o problemă sau care creşte gradul de confort al utilizatorului.
Publicitatea se ocupă cu promovarea bunurilor,serviciilor,companilor şi ideilor,de cele mai multe ori prin mesaje plătite.Scopul direct al acestor mesaje este stimulare dorinţelor clienţilor potenţiali,şi formarea asociaţiilor pozitive in legatură cu produsul , serviciul sau compania promovată , scopul este atins prin folosirea metodelor de manipulare psihologică mai mult sau mai putin subtile.
In opinia mea publicitatea reprezintă o activitate comercială ce are ca principal obiectiv atragerea consumatorilor şi implicit cresterea vanzărilor şi al profitului.Pentru unii publicitatea inseamnă manipularea consumatorilor iar pentru alţii publicitatea se aseamănă cu o artă pentru ca nu mulţi sunt cei care cunosc şi folosesc cu adevărat publicitatea.Pentru a avea un impact puternic asupra cumpărătorului, publicitatea trebuie sa fie expresivă,originală şi in primul rand uşor de ţinut minte pentru a crea cumpărătorului un aer familiar care oferă incredere şi siguranţă in folosirea acelui produs sau serviciu.
In această lucrare doresc să arăt importanţa utilizării publicităţii la o companie multinaţională precum Dacia şi să ofer un exemplu concret de profesionalism cănd vine vorba de crearea brandului companiei Dacia deţine un sistem complex de realizare a publicităţii folosind toate mediile publicitare cunoscute realizănd campanii publicitare eficiente şi in acelaşi timp avantajoase din punct de vedere al costurilor de realizare.
CAPITOLUL I
ASPECTE GENERALE PRIVIND PUBLICITATEA
1.1 ISTORIA PUBLICITATII
‘’Publicitatea nu este o ştiinţă Publicitatea este putere de convingere,iar convingerea este o artă.’’ Ca orice artă ,publicitatea are şi ea propria istorie , o istorie veche de cateva milenii.
Prima formă de publicitate descoperită de arheologi este firma interioară,s-a constatat ca aceasta se folosea incă din anul 3000 i.e.n,era de obicei un semn pictat foarte impunător pe peretele unei clădiri.Cele mai vechi semne au fost descoperite in ruinele Babilonului , Romei Antice şi ale oraşului Pompei Peste 500 de ani ,comercianţii egipteni amplasau de-a lungul drumurilor publice bucăţi de stancă in care erau sculptate diverse mesaje in scopul informării călătorilor in legatură cu produsele sau serviciile oferite. In perioada anilor 500 i.e.n.,in vechea Romă,mesajele erau pictate pe pereţi in scopul promovării jocurilor publice ,afacerilor locale sau pentru a cheama alegătorii la vot 
Perioada medievală se caracterizează prin apariţa unor noi forme de publicitate ,simplă dar eficientă ,folosirea asa-numiţilor ‘strigători’.Aceştia erau cetăţeni,angajati de către comercianţi ,care lăudau prin strigăte calităţile mărfurilor acestora Mai tarziu ,ei au devenit figuri familiare şi pe străzile asezărilor coloniale americane Aceşti ‘strigători’ sunt predecesorii crainicilor moderni care difuzează reclame radio sau TV.
In 1453 Johann Gutenberg a inventat presa tipografică , iar mai tarziu comercianţii incep sa utilizeze mici ‘fluturaşi’ pentru a-şi promova produsele Aceste mici bucăti de hărtie adesea conţineau simboluri specifice breslei şi de multe ori erau lipite pe zidurile oraşului. Această formă de publicitate a fost folosită foarte mult timp ,pana in epoca modernă şi s-a caracterizat printr-o flexibilitate deosebită ,afişele putănd fi mutate cu uşurinţă dintr-o zonă in alta.


Fisiere în arhivă (1):

  • Publicitatea in Cadrul Companiei Dacia.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!